• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LENZIE: prave moc nestihame, bylo by to na knop, letime 8.6., takze jeste zvazuju zaplatit expresni vymenu. teda ale to, co popisujes, zni, zes vypadala jako uplne jiny clovek, na druhou stranu v mladi je to asi caste, zmena barvy vlasu, bryli, celkove stylu. :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    POZITRON: Asi bych to také raději vyměnila, pokud na to máš čas. Osobně mám zkušenost už dost let starou, ale měla jsem pas udělaný asi v 16 (s tehdy aktuální fotkou s dlouhými vlasy) a letěla jsem v 21 a na kontrole mě chlap fakt dost studoval, jestli jsem to já (jo, dala jsem se mezitím ostříhat "na kluka" a měla jsem navíc brýle). Nakonec mě pustil, ale vřele doporučoval pas co nejdřív vyměnit, protože někdo jiný už by tak vstřícný jako on být nemusel a mohli by mě buď nepustit přes hranice nebo i zadržet než se ověří, že jsem to fakt já.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    POZITRON: menila bych
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    POZITRON: Jestli mas cas, nechala bych udelat novou. Podle me by to vlastne proslo, ale kdyz ne ted, tak za rok uz bys musela stejne. A imho ta nova ted par let vydrzi. Syn mel pas z necelyho roka, kolem dvou jsme prevydavali a ten ma doted, je mu pres pet a furt je ta podoba uplne v pohode.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: nikdy to nebyl problém, ale občas jsem se sama divila, že dítě pustili.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: to ti tu nikdo nerekne, platnost je jedna vec, druha vec je ze si ma byt dite podobny, coz je na zvazeni toho kontretniho urednika, co to bude kontrolovat. jednou mi ve spanelsku rekli, ze bych dite mela nechat prefotit, jednou po me chteli rodny list (ale predpokladam ze kvuli jinemu prijmeni), ve vetsine pripadu to nikdo neresil. coz ale nic neznamena.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jeste dotaz, rok stara obcanka je ok? Ja tam podobu vidim, ale to samozrejme neznamena, ze ji tam uvidi kazdy.

    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MEDVED007:
    HELOUN: jo, to je dobrej napad, koupit na miste normalni slunecnik, neresit nejakej cestovni, kterej nic nevydrzi a buhvi jestli se vyrabi. a pak ho nekde opreme s cedulkou, ze je k dispozici.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    POZITRON: my si taky vloni koupili slunečník na místě, stál pakatel. Pak jsme ho vezli ještě do Barcelony, protože tam jsme taky chodili na pláž a nakonec jsme ho vzali i na letiště, že uvidíme, jestli ho pustí a pokud ne, tak jsme byli připravení ho tam nechat....a nikdo to neřešil a slunečník doletěl až domů :-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Nemate prosim nekdo tip na ubytovani v Dolomitech v lete?
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    POZITRON: Dcera taky pokryvky hlavy blbe snasi, vetsinou jsem jenom dukladne mazala a casto namacela hlavu a nechavala ji uplne bez cepice (ona si ji stejne furt sundavala, tak jsem rezignovala :)). Nic ji nebylo ani ve velkejch vedrech, ale asi taky zalezi, jak dite obecne zvlada slunko a vedro.
    Skladaci slunecnik nevim, moc bych k tomu nemela duveru (ve smyslu, ze bud je malo skladaci nebo bych se bala, ze ho sejme prvni zavan vetru). Pokud planujete byt vicemene na jednom miste, tak bych doporucila koupit slunecnik tam. Vetsinou je maji v prvnim tourist shopu a nejsou moc drahy, my je pak vetsinou nechavame v apartmanu, aby je pripadne pouzili turiste po nas.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jo, to mi pripomina, jake pouzivate u more cepice/klobouky pro deti? Je potreba, aby to melo vzadu tu latku na krk? Minuly rok jsme byli vzdy nekde ve stinu, ale ted to mozna nepujde. Bohuzel oba kluci pokryvky hlavy odmitaj. A nemate tip na nejaky skladaci slunecnik, opravdu hodne skladaci, nebo to neexistuje?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jak se bavite o tom, ze tyden na jednom miste nikdy, tak my teda letos prave poprve uz konecne a snad to opravdu vyjde, chceme zkusit byt tyden na jednom miste. Plus naky vylety po okoli, ale to se nepocota. Uz 3 roky nebo jak dlouho tohle planujeme, dokonce jsme chteli jet s cestovkou, ale opet jako vzdycky probehl impulzivni nakup letenek. A jeste tedy do Chorvatska.
    Mam uplne chut udelat na cestu rizky mezi chleby a zabalit je do alobalu, at je to pekne kompletni. :) Ale ne, to si delam prdel, v letadle by to smrdelo a odbaveny zavazadlo nebudeme mit zadny. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MEDVED007: dobry vedet, ze to u vas preslo celkem brzy, snad to prejde i u nas.
    starsi syn verim, ze by auto snasel dobre, ale mame auto teprve rok a neco. soudim i podle vztahu ke kocarku, kde je dite taky prikurtovany, nechaval se rad vozit jeste ve 2 letech, vlastne kocar jsme uplne odbourali az ve 2 a ctvrt, ehm. :)
    kdezto ted nas maly pan je holt jinej. auto i kocar. uz kdyz se z kocarku zacne ozyvat "dolu! sam! dolu! sam!" a jsme zrovna v MHD, tak vim, ze musim urychlene vystoupit a vypustit ho, jinak prijde hysterak jak z vymitace dabla a budu se hanbou propadat do zeme. :) tak treba v roce a pul, coz bude za 2 mesice, se to taky zlepsi a zacne jizdu autem lepe snaset.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: máme to taky podobně, dávají to i děti, vlastně mají podobný povahy.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VERCA_ZABA: tak to máme úplně stejně, taky i na dovolené chceme jezdit na výlety a zkoušet různá místa...představa týdne na jednom místě nic moc....vloni jsme teda týden na jednom místě byli, ale to jen proto, že jsme předtím byli týden v horách a pak týden v Barceloně, takže ten týden klidu mezitím u moře byl fajn a navíc to bylo krásné místo, takže jsme si ten klid užili....asi taky věk :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    VERCA_ZABA: ja si teda jezdím odpočinout a vcelku i děti přiměřeně sytit zážitkama, včetně toho, že si můžou užít, že na místo, kde se jim zalíbilo jdeme víckrát, můžou ho nějak víc poznat. Neber to nějak osobně, ale tyhle dovolené, kdy za každou cenu musím někde lítat, sotva jsem někde dosedla, už se balím pryč, to prostě nemám ráda a nějak to nechápu, spousty zajímavých věcí si člověk všimne až když jde někam opakovaně. Snažíme se třeba tak ty tři čtyři dny na jednom místě mít a pak v klidu popojet, v tom je auto velká svoboda.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VERCA_ZABA: to fakt záleží, my jsme s dětma, co máme teď malý, nikdy nejeli na noc - teď už jim je teda 5 a 9, takže už za sebou pár let cestování máme a neměnili bychom. My si i tu cestu děláme hezkou.

    POZITRON: přesně, takže fakt ne. My jsme před časem jeli z toho Balkánu, jedno odpoledne jsme byli v Banja Luce a shodou okolností tam dva dny předtím dojeli naši známí ze třema dětma na jeden zátah za 14 hodin. To fakt neděláme.

    MEDVED007: no, to dělal můj muž se svojí ex, která po cestě nic vidět nechtěla a chtěla být u moře brzo ;-)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KATIA: díky. Uvidíme, kdy vyjedeme, ale cestu zpět bych ráda přes Salcburk a tam dát couračku a přespat - ovšem záleží, jak to kvůli koroně bude. My právě to auto chceme - ono když jsem si představovala, jak se sbalím do vlaku nebo do letadla - všechny věci, pleny, krabice s mlíkem, lahvičky, hrabičky, nafukovačky.. takhle s autem se nemusíme omezovat a sbalit vše, jezdit tam na výlety, vyzkoušet víc pláží apod. Protože my s mužem neumíme být víc na jednom místě, představa týdnu straveném na jedné plaži je pro nás hrozná:))
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Já jsem jela se synem, když mu bylo 9 měsíců, do Slovinska. Jeli jsme autem, u volantu jsme se střídaly s kamarádkou a šlo to dobře....

    podruhé, synovi byl 20 měsíců, jeli jsme s kamarádkou se stejně starým dítětem, mimochodem do kempu https://www.villaggioeuropa.com/cs/ kde to extrémně moc doporučuju a plánuju znovu....

    a střídaly jsme se s kamarádkou a já spíš nespala, ale šlo to dobře...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam