• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    PROMETHEA: no jen aby to nebyla tragedie... jede s nama nase babi....
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KLAIR: vůbec nic proti tobě osobně, ta nabídka se mi zdá sympatická, ale ten inzerát mi nějak evokuje námět na letní rodinnou bláznivou komedii :))
    ADITU
    ADITU --- ---
    Chtěla bych s dvouletým dítětem na přelomu července a srpna vyrazit z Prahy někam do pryč. Nemůžu na dýl než tři až čtyři dny (dvě až tři noci) v kuse, což se zdá být problém, protože zatím všechno, co jsem našla a je baby friendly, počítá s minimálně týdnem. Máte někdo tip na místo, kde by to šlo jen takhle na pár dní přes týden (podmínka ideální, nikoli nutná), místo počítalo s pobytem malých dětí a bylo v rozumném dosahu veřejné dopravy?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    GUDRUN: Ahoj, POZVÁNKA K MOŘI
    HLEDÁME PARŤÁKY

    ve čtvrtek 2.9. vyrážíme z čech autem k moři a vracíme se v neděli 12.9. Máme totiž skvělý kemp www.villaggioeuropa.com, kde mají úžasné zázemí pro děti. Byla jsem tam před necelými dvěma lety s Véčkem a moc se nám tam líbilo. Ráda bych to zopakovala.

    Představa je, že budeme samostatné na sobě nezávislé jednotky ve vlastních "domečcích", ale když se nám bude chtít, zahrajem si deskovku, půjdem do města spolu a hlavně - že dětičky se budou moct kamarádit a rejpat se v písku společně.

    Villaggio je parádní, v ceně má vybavený domeček, lehátka na pláži, čistou písečnou pláž, parkování, animační programy, aquapark, skákadla a prolejzačky pro děti, večerní dětské tancování, večerní nafukovací hrady... fkat to bylo úžasné a já se tam moc těším.

    My jedeme ještě s mou mámou a její maminkou (chtěla k moři než umře, tak sice doufáme, že umírat ještě nebude, ale k moři jí vezmem). A budeme moc rádi, když dáme dohromady třeba další rodinu, která by s sebou vzala třeba ještě babičku nebo maminku...

    Co se týče ceny, tak ceník různých ubytování je na výše uvedeném webu, když člověk napíše "freeway gift" a objedná do konce června, tak má ještě slevu 70EUR. A právě od soboty 3.9. je snížená sazba. My si kvůli babičce pronajímáme Exotic, aby měla svůj pokoj i moje máma i moje babička...

    Kdyby Tě cokoliv zajímalo, určitě se ptej, moc ráda odpovím.

    (Jo, papírově budeme mít v tom našem exotiku 2 místa volná, takže pokud byste třeba jako tří nebo čtyřčlenná posádka chtěli do dvoulůžkového bungalovu, tak papírově ty naše postele můžeme nabídnout.

    A ještě poznámka - fakt tam bylo krásně, všichni tam byli milí a trpěliví s ohledem na háďata a já z toho měla radost.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KLAIR: pověz víc
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ja sem jen zopakuji zkusenost, pcr na hamru, drive in, ze slin, rano test, vecer vysledky do emailu v anglictine, cestine plus sms v cestine. baby friendly.

    dekuji id VENIKA za tip :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KVALKAN: ted na radiozurnalu mluvil namestek ministra zahranici, ktery vypadal ze je samotne to dost zaskocilo a nevedeli o tom. nicmene zminoval ze pro deti do 12 let by myly platit stejna pravidla nako pro jejich zakonneho zastupce - tzn. pokud zakonny zastupce splni podminky vstupu, muze s nim vstoupit i dite do 12 let. ale asi bych stejne pockala, az to vydaji nekde cerne na bilem.
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    Nevíte, jak je toteď, když Chorvati začali opět vyžadovat testování s dětmi? Na https://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212 stále visí:

    Children under twelve years of age traveling accompanied by a parent / guardian are exempt from the obligation to present a negative test result and to self-isolate if the parents / guardians have a negative PCR or RAT test result, i.e. if they have a certificate of vaccination against COVID-19 or proof of having recovered from COVID-19.

    Máte s tím někdo zkušenost z dneška (kdy se opatření změnila)? Ten jejich příjezdní formulář po mě chce vyplnit nějaké potvrzení o testu, když tam přidávám dítě...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    stále ještě hledáme partaky na září do skvělého kempu v itálii. děti, matky, babičky, prababicky...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VERCA_ZABA: přesně tam jsme byli s holkama, když byly maličký a pro malé děti fakt ideální. pro větší už to tak nevidím a proč tam jezdí dospělí, tak to nechápu :-) představa, že jdu x set metrů než můžu plavat, to by mě fakt nebavilo :-)
    HANELA
    HANELA --- ---
    VERCA_ZABA: tak to je bezva. My tam kdysi byli v druhé polovině září, bylo to skvělé, všude prázdno, dalo se kdekoliv zaparkovat. Kamarád, co tam byl v sezóně, říkal, že na pláže museli jezdit vodním taxíkem, protože se nikde nedalo zaparkovat.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    HANELA: my tam byli 18-26 červen a bylo to akorát. Poslední den na pláži 25. už tam celý den naváželi hromady lehátek a slunečníků. Takže jsme to stihli jen tak tak. Docela mě překvapilo, že tam ani nebylo tolik Čechů, jako znám z dovolených z pevniny, spíš Němci, Rakušane, Chorvati..
    HANELA
    HANELA --- ---
    VERCA_ZABA: ostrovy jsou obecně dražší než pevnina. A Rab je moc hezký, ale spíš mimo sezonu, jinak je tam strašně narváno :(
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    Kdyby někdo plánoval s malýma prckama dovolenou v Chorvatsku, tak vřele doporučuji ostrov Rab. Měli jsme ubytování v Loparu, kde je Rajska plaža - 1,5 km dlouhá písčitá pláž, kde je tak 100m od břehu stále vody po kolena. Měli jsme 5 dětí v rozmezí 1-3 roky a všichni si to tam totálně užili.
    Na té Rajské pláži klasika bábovičky, cachtání, taky je super na učení se na paddleboardu, restaurace apod. Z druhé strany Loparu je menší pláž stejného principu - písek, mělko. Po celém ostrově je nespočet dalších pláží - vyzkoušeli jsme kamenitou, oblázkovou, nuda.. Všechny skvělé. Výlet do hlavního města Rabu taky dobrý, couračka po hradbách. Ostrov je fakt malej - z jednoho konce na druhý je to autem na 20-25 min. Ubytování jsme měli v apartmánu - jeden velký apartmán pro tři rodiny, zahrada s dětskýma prolézačkama, dva grily, terasa apod.
    Jede se tam bud trajektem ze Stinice - 15 min nebo trajektem z Krku - 1:20 hod. Z ostrova se dá jet i lodí na další ostrovy na výlet, jet katamaránem se skleněným dnem pozorovat ryby, jsou tam dětská hřiště.
    Poprvé v životě můžu říct, že se mi Chorvatské fakt líbilo a na tenhle ostrov se chci ještě podívat. Jen teda mi přijde, že docela dost zdražili.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    IKARIE: Super, díky za tip. Jedeme tím směrem teď na začátku července, tak bychom tam po cestě zpátky mohli přibrzdit a unavit dítě na zbytek cesty domů :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    kdybyste se nekdo ocitl nahodou na severu cech, moc doporucuji aquacentrum s detskym svetem v teplicich. dneska jsme tam byli poprve a vsude cisto, atrakci pro deti fura, voda prijemne tepla a vstup minimalne pro male deti levny.
    AQUACENTRUM TEPLICE | aquacentrum-teplice.cz
    https://www.aquacentrum-teplice.cz
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    COQUINE: my právě byli na lipně ještě za bezdětna, a často už jsem na to myslela na dovolenou s dětmi, právě kvůli těm atrakcím. ale ta úroveň restaurací, kde jsme si taktak vybrali my dospělí a celkově kvalita jídla mě od toho odrazují. po týdnu na lipně jsme se už chtěli jet najíst do rakouska :D
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    COQUINE: aktualizuji lipno v 6/2021:
    ubytovani stejne jako v prispevku, coz svedci o tom, ze nas to tam minimalne nestvalo :) nemohu asi nic vytknout, asi jedine misto, kde jsme potkali rousky, a to na recepci.
    nikdo po nas, s vyjimkou ubytovani, nechtel potvrzeni o PCR/antigen/ockovani. ani se na to neptali.

    letos jsme dali hodnekrat lanovku - na stezku korunami stromu, do kralovstvi lesa - to je fakt skvely park pro deti. bobova draha v provozu, pujcovny funguji, ale neco v cervnu jen o vikendu, chce to hlidat. vyletni plavby ano, lode taky pujcuji denne. hotel frymburk a podmorsky svet otevren, to byl pro deti opet skvely zazitek, mit tak blizko po ruce ryby a krmeni. hopsarium otevrene, ale v pracovni dny jen odpo.

    vyuzivali jsme jejich lipno card, na vstupech se diky tomu a kombinacim da usetrit docela dost (treba stezka a kralovstvi lesa dohromady, neni nutne absolvovat tentyz den).

    o restauracich trochu pomlcim, letos nam pomer cena/vykon prisel dost hrozny. mile prekvapilo obcerstvi v kralovstvi lesa, tentokrat vyber typu salat s masem, tortilla s kurecim masem, pizza, svickova, palacinky. na zabavny park za me ok.

    chteli jsme jeste sem, ale v cervnu zavreno https://parkfrymburk.cz/cz/6-kubikova-naucna-stezka a zejmena sem, ale taky hraji az o prazdninach https://pohadkovarezervace.cz/

    lidi mili, v pracovni dny malo. mistni jsou radi, ze se lidi vraci, ale jde to pomalu. vikendy maji jako za predcovidovych casu, ale doufaji, ze se to rychle rozjede pres cely tyden.
    PETATA
    PETATA --- ---
    TOOMIX: v tomhle počasí? Koupačka na Slapech :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Máte prosím tip, kam s dětmi 4 a 2 v okolí Sedlčan? Díky
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    POZITRON: urcite jo. my jsme ted po 2 letech na stejnem miste a je to uplne jina dovolena. je to fakt bozi, jak se s nimi uz da leccos delat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam