• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Mate prosim tipy/triky na cestovani autem? Jedeme po hodne dlouho dobe autem misto letadlem, tak nemam zkusenosti. Beru do auta deky, polstarky, po ruce zubni kartacky na rano, jidlo a piti samozrejme.. neco dalsiho, co by se mohlo hodit? Diky
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    COQUINE: plánujeme v září se čtyřletým a miminem. Myslím, že čtyřletého to chytne určitě.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    nebyl jste nekdo zde? je to i pro mensi deti?
    Haus der Natur - Museum for Natural Science and Technology - Haus der Natur
    https://www.hausdernatur.at/en/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Čtyřdenní Berounka s prťaty, 56km na příšerně pomalé nafukovačce, protože rodinné lodě se už půjčit nedaly... bylo to fajn, dřina, ale naši plaváčci jsou fakt statečný...


    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KATIA: Lemura chválím, vaří vcelku normální jídla a ne smažáky s hranolkama, v květnu měli skvělou svíčkovou a guláš :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    CROSS: Měli jsme vlastní stan. Ale mám trochu zálusk do budoucna na ten jejich stan přímo u žiraf (sudan vip). Ty velkokapacitní stany se zázemím už jsou docela pálka...
    Stravování je teda podle mě na obecnou letní nabídku super, my jsme tedy primárně jedli u Lemura (jídelna) nebo v pivovaru (klasická restaurace).
    Základna pro výlety je to super a je toho dost i v bezprostředním okolí, netřeba vyjíždět někam daleko (ale pochopitelně záleží, co má člověk za choutky).
    CROSS
    CROSS --- ---
    KATIA: vlastní stan nebo ty nový „velkokapacitní africké stany“?

    (Jinak obecně se Safari v DK mám celkem dobré zkušenosti, pro malé děti zajímavé, stravování spíš slabší, ale v místě jsou alternativy, dobré i jako základna pro výlety po okolí, třeba Pecka, ale klidně i Sněžka. Moje zkušenost je tedy z léta 2017 a 2019.)
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: vířivky pochopitelně, žádní výři tam neseděli ;-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ZEMINO: LORAIN: Super, díky!
    KATIA
    KATIA --- ---
    Kamarádka chytla termíny a vytáhla na nás pod stan do https://safariparkresort.cz/cz/bungalovy-stany
    - zázemí kempu fajn, děti nadšené z bazénu a výřivky
    - trochu pruda je cesta do zoo přes parkoviště (je to kousek, ale...)
    - zoo před/po zavíračce mě bavila a hlavně ten klid, že si prostě cournem tady kousek a pak zase něco a klidně znova a ne takový to "ještě jsme nebyli na slonéééch..."
    - gastro dobrý, obchod se suvenýry teda zklamal (doufala jsem v nějaké knihy, ale nic)
    - byli jsme na krmení hrochů a žiraf a obojí můžu doporučit :-)
    - uvolněná místa inzerují na facebooku, pokud byste chtěli něco chytit last minute

    My jsme pak ještě pokračovali směr přehrada Les Království a ubytování zde: https://www.booking.com/hotel/cz/penzion-sterbova-vila.cs.html
    - ubytování na pohodu, večer je tam už klídek (kromě akcí - sledovat zde: http://www.prehradaleskralovstvi.cz/kulturni-leto), ne všechny lákadla na dvoře byly, ale nějak jsme se neptali (např. na fotce hamaky, na místě nebyly)
    - přehrada je moc krásná, přes den celkem dost lidí, k obřímu nadšení syna to láká automobilisty, takže viděl spoustu veteránů a placatých aut :-)
    - na přehradě se dá jít na prohlídku do domku hrázného - je tam jedna info místnost (hezké, ale pro malé děti nic), hlavní lákadlo je věžička a krásný výhled - rezervace nutná zde: http://www.pla.cz/planet/webportal/internet/cs/obsah/expozice-les-kralovstvi_4062.html
    - výlety: podél přehrady do vesničky Nemojov, jsou tam dvě pěkná hřiště a super hospoda https://restauracenemojov.metro.rest/?lang=cs; naučnou stezkou do Areálu enviro výchovy Hájemství: https://lesycr.cz/tip-na-vylet/hajemstvi/ - moc hezké, i když podle mě nedotažené to, že na některé dřevěné prvky se dá jen koukat, pozor v okolí žádná restaurace, na místě je ohniště a pak ještě kousek dál pěšky jsou https://www.turistika.cz/mista/buddhovy-kameny/detail - bonus navíc minimum lidí, přitom moc krásné cesty; vše jsme dali s kočárem, jen u té trasy od přehrady na Hájemství je potřeba začít po silnici a pak se napojit na modrou za dětskou ozdravovnou
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    RYBKA: Nechá udělat kdekoli, jen pokud chceš ten expres expres do 24 hodin, musíš si ho vyzvednout na ministerstvu.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    RYBKA: kdekoliv jako všechny doklady
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Cestovní pas se nechá dělat na spádovém úřadě, nebo na jakémkoli?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: takže jsem slepá, nevylučuju, že to tam bylo, ale jak říkáš, přímo to po tom volá a blbě se to vysvětluje, zvlášť, když tam je plno dalších dětí.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: zákaz je tam odjakživa plus informace, chemicky ošetřené, ale většinu to neodradí ;-) jak to není pro děti, tak ro klouže, s tím je třeba počítat.
    Já osobně si třeba myslím, že architekta fakt mohlo napadnout, že dětem se blbě vysvětluje, že tady do vody můžeš a tady o půl metru dál už ne a buď to mělo být jasné oddělené a nebo lépe přizpůsobit...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: ou jé, přiznávám, že moje děti do strouhy vlezly, lákadlo je to velké a zákaz tam tehdy určitě nebyl, to bych respektovala. Rozhodně nebyly jediné.
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    KATIA: výborně, děkuji. To jsou dobré zprávy :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    ORTWORKA: vodotrysky jsou pokud vím jediná část, kde je dovolené do toho vlézt (strouha a jezírko ne, ale obojí je typicky též v obležení)
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    KATIA: když zmiňuješ Poděbrady. Kousek od Eliščina pramene jsou vodotrysky ze země, které mají sloužit jen jako okrasa/zvlhčení vzduchu, nebo se v nich mohou prohánět i děti? Byla jsem z toho při návštěvě rozpačitá.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ADITU: nevím, co máš přesně za představu co do ubytování, jako jestli chceš nějaký areál vyloženě s atrakcemi pro děti, ale myslím, za s malým děckem je to fakt fajn u nás v Poděbradech ;-) placka, takže snadný pohyb, možnost koupání, výlet vláčkem, hřiště, minizoo na Huslíku... S prťeteme tu je co dělat. Že by tu bylo bydlení přímo cílené na děti nevím, ale brala bych prostě hotel/penzion v centru a vše ostatní je dostupné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam