• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    CROSS
    CROSS --- ---
    KATIA: vlastní stan nebo ty nový „velkokapacitní africké stany“?

    (Jinak obecně se Safari v DK mám celkem dobré zkušenosti, pro malé děti zajímavé, stravování spíš slabší, ale v místě jsou alternativy, dobré i jako základna pro výlety po okolí, třeba Pecka, ale klidně i Sněžka. Moje zkušenost je tedy z léta 2017 a 2019.)
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: vířivky pochopitelně, žádní výři tam neseděli ;-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    Kamarádka chytla termíny a vytáhla na nás pod stan do https://safariparkresort.cz/cz/bungalovy-stany
    - zázemí kempu fajn, děti nadšené z bazénu a výřivky
    - trochu pruda je cesta do zoo přes parkoviště (je to kousek, ale...)
    - zoo před/po zavíračce mě bavila a hlavně ten klid, že si prostě cournem tady kousek a pak zase něco a klidně znova a ne takový to "ještě jsme nebyli na slonéééch..."
    - gastro dobrý, obchod se suvenýry teda zklamal (doufala jsem v nějaké knihy, ale nic)
    - byli jsme na krmení hrochů a žiraf a obojí můžu doporučit :-)
    - uvolněná místa inzerují na facebooku, pokud byste chtěli něco chytit last minute

    My jsme pak ještě pokračovali směr přehrada Les Království a ubytování zde: https://www.booking.com/hotel/cz/penzion-sterbova-vila.cs.html
    - ubytování na pohodu, večer je tam už klídek (kromě akcí - sledovat zde: http://www.prehradaleskralovstvi.cz/kulturni-leto), ne všechny lákadla na dvoře byly, ale nějak jsme se neptali (např. na fotce hamaky, na místě nebyly)
    - přehrada je moc krásná, přes den celkem dost lidí, k obřímu nadšení syna to láká automobilisty, takže viděl spoustu veteránů a placatých aut :-)
    - na přehradě se dá jít na prohlídku do domku hrázného - je tam jedna info místnost (hezké, ale pro malé děti nic), hlavní lákadlo je věžička a krásný výhled - rezervace nutná zde: http://www.pla.cz/planet/webportal/internet/cs/obsah/expozice-les-kralovstvi_4062.html
    - výlety: podél přehrady do vesničky Nemojov, jsou tam dvě pěkná hřiště a super hospoda https://restauracenemojov.metro.rest/?lang=cs; naučnou stezkou do Areálu enviro výchovy Hájemství: https://lesycr.cz/tip-na-vylet/hajemstvi/ - moc hezké, i když podle mě nedotažené to, že na některé dřevěné prvky se dá jen koukat, pozor v okolí žádná restaurace, na místě je ohniště a pak ještě kousek dál pěšky jsou https://www.turistika.cz/mista/buddhovy-kameny/detail - bonus navíc minimum lidí, přitom moc krásné cesty; vše jsme dali s kočárem, jen u té trasy od přehrady na Hájemství je potřeba začít po silnici a pak se napojit na modrou za dětskou ozdravovnou
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    RYBKA: Nechá udělat kdekoli, jen pokud chceš ten expres expres do 24 hodin, musíš si ho vyzvednout na ministerstvu.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    RYBKA: kdekoliv jako všechny doklady
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Cestovní pas se nechá dělat na spádovém úřadě, nebo na jakémkoli?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: takže jsem slepá, nevylučuju, že to tam bylo, ale jak říkáš, přímo to po tom volá a blbě se to vysvětluje, zvlášť, když tam je plno dalších dětí.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: zákaz je tam odjakživa plus informace, chemicky ošetřené, ale většinu to neodradí ;-) jak to není pro děti, tak ro klouže, s tím je třeba počítat.
    Já osobně si třeba myslím, že architekta fakt mohlo napadnout, že dětem se blbě vysvětluje, že tady do vody můžeš a tady o půl metru dál už ne a buď to mělo být jasné oddělené a nebo lépe přizpůsobit...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: ou jé, přiznávám, že moje děti do strouhy vlezly, lákadlo je to velké a zákaz tam tehdy určitě nebyl, to bych respektovala. Rozhodně nebyly jediné.
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    KATIA: výborně, děkuji. To jsou dobré zprávy :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    ORTWORKA: vodotrysky jsou pokud vím jediná část, kde je dovolené do toho vlézt (strouha a jezírko ne, ale obojí je typicky též v obležení)
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    KATIA: když zmiňuješ Poděbrady. Kousek od Eliščina pramene jsou vodotrysky ze země, které mají sloužit jen jako okrasa/zvlhčení vzduchu, nebo se v nich mohou prohánět i děti? Byla jsem z toho při návštěvě rozpačitá.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ADITU: nevím, co máš přesně za představu co do ubytování, jako jestli chceš nějaký areál vyloženě s atrakcemi pro děti, ale myslím, za s malým děckem je to fakt fajn u nás v Poděbradech ;-) placka, takže snadný pohyb, možnost koupání, výlet vláčkem, hřiště, minizoo na Huslíku... S prťeteme tu je co dělat. Že by tu bylo bydlení přímo cílené na děti nevím, ale brala bych prostě hotel/penzion v centru a vše ostatní je dostupné.
    ADITU
    ADITU --- ---
    KLAIR: na Fuldu jsem koukala, podle ceníku v sezoně to je vždy týden...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ADITU: zkus penzion fulda.
    nebo u orliku jr nejaky super detsky kemp
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    PROMETHEA: no jen aby to nebyla tragedie... jede s nama nase babi....
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KLAIR: vůbec nic proti tobě osobně, ta nabídka se mi zdá sympatická, ale ten inzerát mi nějak evokuje námět na letní rodinnou bláznivou komedii :))
    ADITU
    ADITU --- ---
    Chtěla bych s dvouletým dítětem na přelomu července a srpna vyrazit z Prahy někam do pryč. Nemůžu na dýl než tři až čtyři dny (dvě až tři noci) v kuse, což se zdá být problém, protože zatím všechno, co jsem našla a je baby friendly, počítá s minimálně týdnem. Máte někdo tip na místo, kde by to šlo jen takhle na pár dní přes týden (podmínka ideální, nikoli nutná), místo počítalo s pobytem malých dětí a bylo v rozumném dosahu veřejné dopravy?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    GUDRUN: Ahoj, POZVÁNKA K MOŘI
    HLEDÁME PARŤÁKY

    ve čtvrtek 2.9. vyrážíme z čech autem k moři a vracíme se v neděli 12.9. Máme totiž skvělý kemp www.villaggioeuropa.com, kde mají úžasné zázemí pro děti. Byla jsem tam před necelými dvěma lety s Véčkem a moc se nám tam líbilo. Ráda bych to zopakovala.

    Představa je, že budeme samostatné na sobě nezávislé jednotky ve vlastních "domečcích", ale když se nám bude chtít, zahrajem si deskovku, půjdem do města spolu a hlavně - že dětičky se budou moct kamarádit a rejpat se v písku společně.

    Villaggio je parádní, v ceně má vybavený domeček, lehátka na pláži, čistou písečnou pláž, parkování, animační programy, aquapark, skákadla a prolejzačky pro děti, večerní dětské tancování, večerní nafukovací hrady... fkat to bylo úžasné a já se tam moc těším.

    My jedeme ještě s mou mámou a její maminkou (chtěla k moři než umře, tak sice doufáme, že umírat ještě nebude, ale k moři jí vezmem). A budeme moc rádi, když dáme dohromady třeba další rodinu, která by s sebou vzala třeba ještě babičku nebo maminku...

    Co se týče ceny, tak ceník různých ubytování je na výše uvedeném webu, když člověk napíše "freeway gift" a objedná do konce června, tak má ještě slevu 70EUR. A právě od soboty 3.9. je snížená sazba. My si kvůli babičce pronajímáme Exotic, aby měla svůj pokoj i moje máma i moje babička...

    Kdyby Tě cokoliv zajímalo, určitě se ptej, moc ráda odpovím.

    (Jo, papírově budeme mít v tom našem exotiku 2 místa volná, takže pokud byste třeba jako tří nebo čtyřčlenná posádka chtěli do dvoulůžkového bungalovu, tak papírově ty naše postele můžeme nabídnout.

    A ještě poznámka - fakt tam bylo krásně, všichni tam byli milí a trpěliví s ohledem na háďata a já z toho měla radost.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KLAIR: pověz víc
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ja sem jen zopakuji zkusenost, pcr na hamru, drive in, ze slin, rano test, vecer vysledky do emailu v anglictine, cestine plus sms v cestine. baby friendly.

    dekuji id VENIKA za tip :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KVALKAN: ted na radiozurnalu mluvil namestek ministra zahranici, ktery vypadal ze je samotne to dost zaskocilo a nevedeli o tom. nicmene zminoval ze pro deti do 12 let by myly platit stejna pravidla nako pro jejich zakonneho zastupce - tzn. pokud zakonny zastupce splni podminky vstupu, muze s nim vstoupit i dite do 12 let. ale asi bych stejne pockala, az to vydaji nekde cerne na bilem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam