• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    kdybyste se nekdo ocitl v okoli doks / kokorinska ci mlade boleslavi, doporucuju rekreacni arel u Bele pod Bezdezem Vrch Bělá: http://www.arealvrchbela.cz/

    nechapu, ze to neni zpoplatneno, je tu fura atrakci a prolejzacek pro deti, dlouhatanska cyklostezka idealni na uceni se na kole nebo bruslich, kontaktni minizoo. je tu u toho i hotel s restauraci, ale po prvni neprijemne zkusenosti s obsluhou minule leto jsem tomu uz druhou sanci nedala, mozna sem jen mela smulu.

    jinak tedy jedine negativum je to, ze herni plocha neni nijak zastinena, takze v parne dny tam bude vyhen.

    naopak v parnych dnech doporucuju mistni komorni prirodni koupaliste v bele pod bezdezem, krome velkeho bazenu je tam nove vybudovany i detsky s klouzackama a hernima prvkama. na bezne standardny koupaliste i fajn bufet. vstupne srandoni (40czk dospelak a 20czk deti) https://www.vylety-zabava.cz/koupani/stredni-cechy/8440-mestske-koupaliste-bela-pod-bezdezem
    SIR_PROMOE
    SIR_PROMOE --- ---
    IKARIE: a v dosahu hlavne Fajn park Chlumec tak je to skvely...
    SIR_PROMOE
    SIR_PROMOE --- ---
    IKARIE: minulej tyden sem tam byl s detma ne ubytovanej jen se vykoupat. Je to tam fakt hezky to sem az zasnul, ale asi sem cita, ale voda docela studena :)) ale tak ono zas nebylo takovy vedro
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    IKARIE: Jezis, to je bozi, tam pojedem :))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    B3TL: nevím, na jaké straně prahy bydlíte, ale stačí jet do chuchle do zoo koutku, taky zážitek. Nebo směrem na Beroun - Srbsko, hospoda na druhé straně mostu, hezká jízda vlakem podle vody. Ze Srbska je to do Berouna asi 5km podle vody, možno i na odrážedle, o víkendu tam bývá dost lidí.

    Stejná trať Řevnice, hospoda Pivovar Řevnice, hned u trati, takže s pozorováním vlaků hned u zahrádky, památky tam nejsou, ale dá se koupat v řece nebo jít na místní pěkný dětský hřiště.


    VENIKA: Dobřichovice jsou u nás, my to tam máme rádi, ale jako cíl výletu se tříletým dítětem nevím, z vlaku je to docela nuda cesta do centra, tam se dá dobře najíst, mají tam dobrý kafe, zmrzlinu, ale dětský hřiště nic moc, zase se ale dá brouzdat v řece, když není velká voda, což teď trochu je.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    VENIKA: podle me v diskuzi o jidle :) (kam v praze ... nebo tak nejak). tam nekdo psal, ze jede do mnisku. a ted tam resi kolin kvuli reparske drazce.
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    B3TL: pred rokem jsem se na to ptala ja, tak si me najdi, nekolik peknych tipu probehlo. (z telefonu neumim vlozit odkaz na prispevek)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    a jeste si tu odlozim aktualni zkusenost, moc rada doporucim kemp pecka ve vychodnich cechach. https://www.kemppecka.cz//

    pro deti skvele zazemi (dva bazeny, velky teda dost studeny, pro prcky teple brouzdaliste, dve obri nafukovaci trampoliny, hriste, nase deti mely s sebou i kola na jezdeni po kempu, lezecka stena s moznosti instruktora). kemp mel i nejaky animacni program pro deti (tanecky, kresleni, tvoreni, dokonce se slo i na houby - na to jsme teda jeste meli asi moc male, aby sly samy jen s instruktory). pro dospele dost sportovist, stihli jsme beach volejbal, tenis, kluci si dali nohec. my meli pekne vkusne chatky, je tam dost zazemi i pro karavany a stany, dokonce maji i nejaky vetsi apartmanovy dum. snidane fajn, jinak jidlo takove prumerne, dost smazene, to byla asi jedina chyba na krase. naopak bych vyzdvihla opravdu mily personal, meli tam strasne mladochu, tak 18 let, a byli vsichni super, jak instruktori, tak ti na recepci a za barem. socialek dost a prubezne to uklizeli. ceny nizke, chatka nas pro 4 vysla asi na 900 za noc.

    v okoli hrad pecka, prehrada les kralovstvi, zoo dvur kralove. a podarily se i gastro zazitky - v pecce na namesti malinka rodinna kavarna, co dela skvelou zmrzlinu, kousek od pecky prekrasny hostinec na kopecku s levandulovou zahradou a krasnym prirodnim hristem (jido bylo fantasticke ale v kuchyni asi jeden kuchar a cekacka byla dost tristni, na to ze nas tam bylo asi 8 rodin s malyma hladovyma detma:)). u prehrady les kralovstvi paradni sterbova vila a grilovani pstruzi.

    jezdime 10 rodin a malyma detma do 6 let takto kazdy rok na prdlouzeny vikend ruzne po cr a poprvy vazne uvazujeme, ze si to pristi rok bookneme zas tady, na stejnem miste.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    B3TL: Petata tu psala o Dobrichovicich, Letech a tam okolo, to vyfiltrovat jde, ale je to rok stary (nevim, jestli jsi videl/a).

    O ja si vybavuju, ze se nedavno vlak okolo Prahy resil, ale taky to nemuzu najit :).
    B3TL
    B3TL --- ---
    Díky za tipy
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    pro vetsi deti (syn brzy 5 let to uz na kole da, ale je to na cely den:)) jeste tip na cyklovylet tady kousek u nas v okoli roudnice po labske cyklostezce:

    dojet vlakem s kolama do roudnice, hned u nadrazi se napojit na cyklostezku smer litomerice, na leve strane labe). po cca 6km prvni bar s hristem Tropicana Hrobce. pak cca 4 km k dalsimu velkemu hristi v Nucnicksch, kde se po zmrzline da nalodit na privoz a nechat se i s kolem prevezt na druhy breh labe. tam se napojit zas na cyklostezku zpet do roudnice. asi po 1km prvni cyklobistro u trumpetky (velka nafukovaci skakaci tramposka, husy, kamenna pec na slusnou pizzu), pak asi 8km do vedomic, kde je super konecna - hriste u sumce. pak uz jen po mostu zpet kilak do roudnice na nadrazi.
    celkem cca 20 km okruh, ze kteryho vedou asi jen 3km po malo frekventovane statovce, jinak cele po cyklostezce podel vody / mezi polem.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    jeste me napada delsi vylet, z prahy hodinku rychlikem do lovosic a tam prestoupit na oparensky expres. jede se krasnym udolim kolem vrchu Lovos, da se vystoupit napr v Oparnu a vylezt na zriceninu hradu Oparno, najist se v Cernodolskem mlyne (je u nej i minizoo a hriste) a jit se projit udolim kolem potoka. Ideal v horke dny, tece tam potucek, kde se da rachat a sbirat kaminky a jde to cele lesem ve stinu (jak smer na male zernoseky, tak na druhou stranu k oparenskemu mlynu)

    Oparenský expres | T4 | AŽD Praha s.r.o.
    https://www.oparenskyexpres.cz/
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    B3TL: ja jezdila vlakem do roztok, z vlaku cca 3km udolim k lasikum na kolac a pivo a 3km zpatky na vlak.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    B3TL: já jezdila z holkama na výlet na hlavní nádraží :-) hned u něj je velké hřiště :-)
    B3TL
    B3TL --- ---
    Prosím tě kdy? Poslední tip na vlak okolo Prahy jsem našel 28.6.2020
    KATIA
    KATIA --- ---
    B3TL: nedávno se tu podobné řešilo, mrkni do historie
    B3TL
    B3TL --- ---
    Nemáte prosím nějaký tip na výlet vlakem z Prahy a zpět, pro tříletého synka. Ideálně nějaký okruh s výstupem z vlaku na oběd případně i nějaká ta památka. Díky za inspiraci...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Je prosim nějaká apka na cestování s dětmi po Evropě? Jeli jsme do Itálie a jako hřiště v Itálii jsem musela googlit na mapách v italštině a na benzínkach je to neukazovalo vůbec, i když jsme nakonec měli štěstí na prima zastávky cestou tam i zpět...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam