• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    MONI: to vypadá naprosto úžasně, prostě přesně to, co jsem si na tenhle výlet představovala. Moc díky za tip!
    MONI
    MONI --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: Nevím jakou hledáš cenovou relaci, ale v Liberci se nám hodně líbilo v penzionu U muzea, konkrétně jsme měli apartmán se 3 ložnicemi, který je ve vedlejším domě a je to vlastně celé přízemí s ložnicemi a velkou obývací místností s kuchyní, měli tam i nějaké hračky a deskovky. Internet tam byl ok, na výborné snídaně se chodilo přes silnici do hlavní budovy. Nedaleko je zoo, bazén, přehrada a v Liberci pak dál IQ Landia Ještěd:-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: vyfiltruj si mě a ubytování v Desné, podle mě úplně fajn. Internet mi přišel v pohodě, ale nepracovala jsem tam.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    Asi málo specifikovaný dotaz, co se týká lokality, ale třeba někoho něco napadne:
    Sháníme ubytování na výlet s dětmi na pár dní - kvůli změně prostředí, projít si okolí, možná podniknout pár menších výletů, navštívit něco ve stylu IQ Landia nebo něco podobného. Nepotřebujeme sjezdovku, je nám jedno, jestli to bude na samotě, nebo někde ve městě. Hlavní podmínkou (která ale hodně vyřazuje ubytování typu "na samotě u lesa", které by se nám líbilo nejvíc) je kvalitní připojení na internet kvůli práci. Když tam bude kuchyň, nebo aspoň menší kuchyňka na snídaně/večeře, bude to ideální. A aby tam bylo dost prostoru na to, strávit tam třeba deštivé odpoledne. Vnitřní vybavení pro děti příjemný bonus navíc. Aby to nebyla chatička, která se bude těžko vytápět, nebo kde se topí přímotopy a účtují to zvlášť. Cca do 2 hodin autem od Prahy - zvažovali jsme Brno, Olomouc, Prachatice, Liberec, ale otevření jsme i jiným místům.
    Máte někdo nějaký tip, zkušenost, která by tomuhle odpovídala?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    SITH: Jo, na Dlouhou Louku jen hodne brzo rano :))
    SITH
    SITH --- ---
    já mám chatu na Dlouhé Louce a v zimě je to tam o víkend teda dost špindl
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    IKARIE: Kdyz tam je to pak narvany lidma o vikendech :/

    No a kdo byste chtel vetsi vzruso, tak mame chatu na pronajem kousek od Bournaku :))
    HANELA
    HANELA --- ---
    JANOCKA: jinak je to tam ale ideální, my tam jezdili už dřív, ale Novaco super.
    HANELA
    HANELA --- ---
    JANOCKA: tak na Božím Daru hodně fouká 😀
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    Dekuju

    IKARIE: na Kliny jsem taky koukala. A jeste je tam Cesky Jiretin. Tam jsem původně nasla ubytování, ktere by se nam moc libilo. A jeste me zaujala Bublava.
    Nemáte nekdo zkusenosti s touto části Krusnych hor?

    Jo a jak moc krusne jsou oproti Krkonosim a Jizerkam?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    JANOCKA: ja bych letos chtela vyzkouset ski areal kliny nad litvinovem, je to z "nasi" strany krusnych hor a znam to tam v lete. je tam ski areal se sedackou. https://www.kliny.cz ubytko je fajn ve stare skole: https://www.penzion-staraskola.cz
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    JANOCKA: pripadne plesivec, ted jsme tam byli na vikend uplne nahore (hotel orion) a na upati kopce je velky detsky park s pojizdnymi koberci a skolickou.

    Lyžařská škola | SKI AREÁL Plešivec
    https://skiarealplesivec.com/cs/lyzarska-skola

    ale na tom bozim daru bude urcite fura dalsich aktivit.
    PETATA
    PETATA --- ---
    JANOCKA: souhlasím, Boží Dar bude úplně ideál
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    JANOCKA: Boží dar je k tomu parádní, vše na jednom místě a místní svahy (Nowako a Boží dar) jsou mírné
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    jo, resim jarnaky
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    Nemate nekdo tip na dobre misto v Krusnych horach? Aby tam byl aspon maly ski areal se ski skolickou (deti jsou uplni zacatecnici).
    Vubec Krusne hory neznam, ale lakaji me.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    IKARIE: Jeste mozna Kypr? Znama, co tam zije, rikala, ze snad jeste rijen fakt peknej, pak uz zacinaji velky vetry. Mozna je to na hrane :/
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    VENIKA: jo to stridani more/bazen bylo fakt perfektni, jak je to kousicek.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    a mate nekdo zkusenost s kretou az na konci rijna? my vychytali dva roky zpatky last minute na rhodosu kolem 20.10., byl to posledni turnus sezony, zpatky se s nama vracel uz i delegat. kupovala jsem tri dny pred odletem, jelikoz sem videla aktualni predpoved (pres den tak 27 stupnu, more po cele sezone krasne vyhrate, jedine negativum byla uz chladnejsi voda v bazenech)

    letos mame jedinou moznost nekam odjet v podobnem terminu: 20.-30.10., tak premyslim, zda je jina moznost, nez egypt, kam se mi s detma moc nechce nebo kanary, kde coudej sopky. vetsi exotiku z duvodu casoveho omezeni pomijim.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    COQUINE: Uz jsme tam byli 3x :). Ne extra kvuli tomu hotelu, i kdyz uz jsem si tam nasla svoje - treba vzdycky jime v te restauraci u more. No a sedet a cist si u baru vzadu u brouzdaliste, primo nad plazi, to muzu hodiny :). Hlavni duvod je, ze syn naprosto miluje ten aquapark. A tim, jak je to primo u plaze, je snadny stridat more/bazen. Jeste nikdy jsme ale nebyli v high season.

    Jednou jsme to uz udelali i tak, ze jsme jeli z jine dovolene na Krete a navic bookli dva dny v apartmanech naproti, vstup do parku je zadarmo, plati se jenom lehatka a slunecniky. Ty bych teda nedoporucila, covid jim dal dost zabrat (apartmanum, ne lehatkum).
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    kreta - hotel star beach village
    https://www.starbeachvillage.gr/

    pravdepodobne nic pro zdejsi natury, ale co uz :)
    hotelovy komplex, sestavajici se z nekolika budov, my meli family room, takze 2 pokoje, jeden pruchozi, koupelna s wc a wc samostatne, terasa.
    hotel relativne ok, je starsi, takze trochu zub casu napr. na bateriich, ale clovek nejede k more, aby civel na pakovou baterii.
    plaz piscita, hrady, babovicky vse ano, primerene pozvolny vstup do more (zadny 500m od more a stale voda po kotniky). vlny dobry, den dva to bylo na surf.
    neuveritelne mnozstvi toboganu a skluzavek do vody pro deti, jestli jich tam bylo treba 15? nase holt maji vodu dost rady a jsou schopne byt cely den ve vode, takze se tam vyradily uplne maximalne.
    vetsi tobogany od 110 cm a dost prisne to kontroluji, tak tam jsme nedosli :)
    adults only zona
    xxx baru
    all inclusive - jidlo velmi chutne, fakt varili dobre. za covidu vsichni pouzivali pri nabirani jednorazove rukavice, diky tomu AI fungovalo jako za starych casu a ne ze nabira cisnik.
    rousky v hotelu hoste ne, personal ano.

    negativa - svaciny dopo a odpo byly na barech typu hranolky, pizza, zapeceny toast, nic moc v tomhle smeru pro male deti. asi bych si dovedla predstavit lepsi uklid, ale jak jsem psala, clovek kvuli tomu k mori nejede.

    hotel tvrdi, ze je primo u plaze, coz je sice pravda, ale jenom pro cast ubytovanych, ostatni to maji pres malou silnici. neni to vsak takova ta standardni komunikace, ktera se tahne podel pobrezi a je zde husty provoz, tady jezdili v podstate jen taxiky a krokem.

    male hriste k dispozici; naproti interspar, takze se dalo dokoupit, pokud clovek neco zapomnel.

    klidne tam pojedu znova. vedlejsi hotel mel plaz u mensi zatoky, jezci a komari - u nas nic takoveho.
    a taxik z letiste na hotel 45 eur bez dyska.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam