• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MYSUS: Mrkni na Černou Horu, je malinkatá, takže můžeš stihnout dopo výlet do hor/sousedního města a odpo koupání. Byli jsme tam kdysi začátkem června a bylo to super, málo lidí, moře teplý, užili jsme si to.
    PETATA: Třeboňsko, mírný terén, spousta cyklostezek, byli jsme tam bez kol, ale celou dobu jsme toho litovali :-D
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PETATA: přidávám se k doporučení Lužických jezer. infrastruktura pro děti je tam úžasná. cyklostezky vedou všude, silnice jen výjimečně nějaké okrajové, koupání čisté
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PETATA: pokud nevadí Německo, tak Lužická jezera.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    PETATA: byli jsme v létě v dolní části Brd, kempovali jsme na okraji v Zalánech (bezkempu), a vyráželi jsme směrem Padrťské rybníky, nádrž Pilská, Příbram, hornické muzeum, ... Akorát je to trochu kolcovitější terén, ale krásná příroda a nebylo tam moc lidí, jak u Prahy
    PETATA
    PETATA --- ---
    Cyklodovolená s dětmi

    Kam rádi vyrážíte? Kde se vám líbilo?
    Já jsem s rodičema jezdila do Jižních Čech kolem Suchdola nad Lužnicí, tam to mám hodně projeté. Min rok jsme s dětmi byli o kus vedle, ubytování sice prima, ale museli jsme hodně jezdit po silnici a často i popojet autem. Raději bysme cyklostezky mimo silnici a lepší výchozí bod. Výlety tak kolem 30 km/den, pěkné koupání v okolí.

    Máte nějaké doporučení na oblast? Kde se vám líbilo?
    SITH
    SITH --- ---
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ANABEL_LEE: no ja prave platim za tu moznost vsech aktivit. letet do resortu a cist si tam tyden knihy, tak to by mi prislo jako vyhozene penize, to muzu delat na chate:)) posledni resort byl vcetne vodniho sveta a ackoliv verim, ze jsou deti, ktere vodu a tobogany nemusi, tak moje to proste nejsou, naopak jsou z toho nadseny a ono jde ne. a mne to doprava ten komfort v tom, ze jsou nadseny, maji dostatek aktivit a kdyz dojde na jidlo, nemusim se starat. jeste bych teda dodala, ze mam s prominutim zravy deti a fakt je nenasytim nejakou drobnosti (kamaradka u dvouleteho doted nevari, protoze jeji dite neji, zavidim:)

    aby bylo jasno, ja nikoho k resortu nepremlouvam a sama jsem vzdycky cestovala na vlastni pest. fandim tem matkam, ktere se 3 detmi jedou jen skaly apod., jenom normalni hriste a vodni park nepovazuji za nadavku, protoze mym se tam libi. verim, ze do 15 na hriste s nimi chodit nebudu:)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    SITH muzes hodit konkretni tip, kdyz to bylo dobre a doporucenihodne? :) diky moc!
    SITH
    SITH --- ---
    STARDAY: máme to stejně. Byli jsme nyní v zimě poprvé s dětma v resortu a je to skvělá věc. Přijdeš z výletu, jdeš hned do hotelové restaurace, pak sauna, spa nebo bazén. Když je blbý počasí, je tam spa a bazén, nebo hřiště a další aktivity. Nemusíme sedět na pokoji v penzionu, když celý den prší a na telefonu hledáme nějaké alternativní aktivity v okolí
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ANABEL_LEE: ja vidim benefit i v tom, ze se dotrepes po vyletu zpatny na zakladnu a nemusis resit, co k jidlu, cim jeste zabit cas, kam jit na hriste apod. ze mas zaklad zajistenej a kdyz mas naladu, muzes se vypravit zkoumat nekam dal, kdyz nemas, tak nemusis, protoze te nenuti hlad. ale nejsem zkusenej resortovac, byla jsem asi dvakrat :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    COQUINE: aneb prave proto, ze s detickama se stejne nevalis, jsou penize za resort vyhozene penize... ale to uz je fakt na osobnim nastaveni jedince...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    COQUINE: valis ve smyslu vodis deticky od jidelny na nazen a nic jineho 😉
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    MYSUS: no presne, moje deti si doted hrajou, ze jedou do recka k mori a na tobogany a uz to bude pul roku.

    stejne jak ta herna majaland, jsem to tady psala, takova matejska pod strechou, z cehoz verim, ze ma drtiva vetsina lidi osypky, no a deti doted o tom basni. syn dokonce vic ji maso, aby povyrostl o 2 cm a mohl na ty atrakce pro vetsi deti. to se clovek nekdy holt premuze no.


    ANABEL_LEE: valis? a kdy ta faze s detmi cca nastava? ptam se pro kamarada :-D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    STARDAY: potom to ale trochu ztraci to kouzlo resortu, ze nemusis hnout ani prstema jen se valis :) a samozrejme jsou to naklady navic.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MYSUS: jinak resort je mozne i opustit a delat z nej vylety :D nemusi to nutne byt peklo na zemi. treba s muzem bez deti jezdime v lete radi do resortu v alpach, cely den jsme venku na trailech a pak se jen nalozime do virivky, jime apod. :)
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    A sama váhám: být svobodná, potkat místní a generovat si tím nějakou práci navíc, nebo se týden nechat obskakovat. Když vidím, kolik to obskakování stojí, je mi přece jen poněkud líto peněz... ale starší syn byl v září sám s babi a dědou v resortu, menším, pro děti vhodném a nadšeně o tom mluví dodnes...
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    COQUINE: jo, vystihla jsi to presne, jsem.jedina, kdo do resortu nechce... :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANABEL_LEE: taky jsem to tipla. ale představila jsem si na chvíli, že jednou doběhne jen ruka, jednou jen kus nohy. nemilé, když máš v restauraci další hosty.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KATIA: imho jecely :)))) to by bylo blbe kdyby pribehla jen pulka ditete ze :D
    KATIA
    KATIA --- ---
    VERCA_ZABA: necelý???
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VERCA_ZABA: tyjo tak to neznam, decka vetsinou serou driv me nez restauratery
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ANABEL_LEE: no, ne úplně všude.. loni v Chorvatsku nebyli nadšený z naší přítomnosti s 5 dětmi, které furt odbihaly na pláž a přibíhaly celý mokrý, necelý apod. Stejně jako na Sardinii v jedny pizzerii, když byl syn roční a snažil se pořád lézt na stůl, shazovat jídelní lístek a solničku, tak nám jasně dali najevo, že ty pizzy udělají rychle, abychom konečně vypadli.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ANABEL_LEE: jo to mas pravdu :))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATIA: jestli se nepletu, tak naproti tomu je pravděpodobnost bouřky v červenci a srpnu minimální..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam