• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Vrátili jsme se před chvílí ze zámku v Kostelci nad Orlicí z výstavy zvané Imaginarium. Rodinná vstupenka 320kč a kopec zábavy. Moc doporučuju všem s dětmi 2+

    Zámecké imaginárium v Novém zámku v Kostelci nad Orlicí
    https://youtu.be/qlVIud9z3sk


    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    KLAIR: Já vím, proto říkám, že je to iracionální. Šli jsme tenkrát na nějaký kopec za Mostarem a já se bála šlápnout mimo cestu😀
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    LADAVAZA: tak ony jsou, ale je to označené
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    GUDRUN: Já mám v Bosně pořád někde v mozku zakódováno, že tam jsou v přírodě miny a vždycky jsem byla na nervy a omezila jsem své pobyty na městskou turistiku. Iracionální, ale mocné.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GUDRUN: Byli jsme s dětmi o něco staršími, autem, ale přímo v Bosně ne moc dlouho, jeli jsme pak ještě do Černé hory a na skok do Albánie. Chtěli jsme do Sarajeva, byli v Mostaru, koupali se vodopádů Kravica, další vodopády jsou v Jajce, to jsou spíš takový profláklý lokality, teda :-) Ale jela bych hned znovu. Jinak přírodu (Tara, Dormitor) a moře jsme si užívali spíš v Černé hoře.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Co Bosna s dětmi, byli jste někdo? Děti 3,5 a 1,5. Nebo něco zajímavého cestou, pojedeme autem a nebudeme spechat. Zajímají mě i lehčí túry, nebo pokud tam jsou nějaké lanovky, tak to je pro nás taky vděčné.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TOOMIX: skvely tip na jidlo, diky. i ten tip s rezervaci byl super, protoze opravdu meli plno. o tom burgeru s trhanym kachnim se mi bude zdat:))
    KATIA
    KATIA --- ---
    COQUINE: Býval by se mi tip hodil, chtěli jsme jet na Velikonoce a dítě nemocné, tak příště...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VERCA_ZABA: Weiden moc doporučuju, na přelomu milénia (2000-2005) tam moje základní škola pořádala jednodenní zájezdy
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    nezapomente si kovaky na zaplaceni parkovani pred muzeem hygieny v drazdanech, at nemate mrzeni jako my :) papirovky ani karty nejdou.

    byli jsme s 3+4 a pro trileteho to moc nebylo, muzeum uvadi vek od 4 a rekla bych, ze to sedi.

    oskaruv svet v drazdanech: https://www.oskarshausen.de/oteviraci-doba-a-ceny/
    prvnich 15 minut jsem byla trochu vykolejena a myslela si, ze jsem koupila listky do hrackarstvi :-D. ale ne, nakonec se tam skvele bavili, cca 5 hodin, lze i venku, ale my meli hnusne. dovedu si predstavit, ze by to bylo na cely den. rodinne vstupne na slevomatu 210 kc. navic jsme nedoplaceli nic, jen jidlo a piti. nicmene kdo mate deti, ktere chteji koupit kazdou blbost a delaji kvuli tomu sceny, tak sem nechodte, misty to pripomina hamleys.

    hotel jsme meli kousek od karstadtu, nabidka velka, to si asi kazdy vybere podle preferenci.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    IKARIE: z těch německých aquaparků za hranicemi bych doporučila Weiden. Dřív jsme tam jezdili často (z Chebu kousek) a ted koukám, že to i pěkně zrekonstruovali...

    Home
    https://weidener-thermenwelt.de/cs/
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IKARIE: Tam jsem s dětma hodně jezdila, když byly malé. Rodiče mám v Kadani. Pak postavili aquapark v Chomutově a už jsme tam nejezdili. Ale teď Chomutov opravují a asi se tam vrátíme.
    KATIA
    KATIA --- ---
    REONA: To já pro jistotu, kdyby někdo nevěděl ;-)
    REONA
    REONA --- ---
    KATIA: To já vím :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    REONA: Aha, to je malinký koutek, spíš pro menší dečka s takovou vtipnou prolejzačkou. Klíčové jsou Vizuální herny :-)
    REONA
    REONA --- ---
    KATIA: Podle webu je do 30.4. uzavřený dětský koutek.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KATIA: fakt nevím, já jsem byl řidič a vybíral restauraci na oběd, zbytek plánovala manželka :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    TOOMIX: O tom teda nevím, že by v GASKu byla reko dětské části, byli jsme tam tak měsíc zpátky. Rekonstruovala se kavárna a ta už je otevřená.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    IKARIE: v GASKu jsme nebyli, nějak snad rekonstruují tu dětskou část a je zavřená.

    Byli jsme v Knihtiskárně, kde si děti mohly vytisknout a pak razítkama potiskat velikonoční přání

    KNIHTISKÁRNA | Muzeum Kutná Hora
    https://www.knihtiskarna.cz/#utm_source=mapy.cz&utm_medium=ppd&utm_campaign=firmy.cz-13197391

    A pak jsme byli v Dačického domě - hodně interaktivní a krásně udělané, pro děti tam mají "hru" kdy různě hledáš, počítáš, kreslíš a při odchodu pak za to dají dětem drobnou odměnu

    Dačického dům v Kutné Hoře – Vzdělávací a prezentační centrum kulturního dědictví UNESCO
    http://www.dacickehodum.cz/cs/
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TOOMIX: diky, pisu si, ja byla vzdy moc spokojena v lete v zahradni restauraci ctyri sestry nebo v hostinci na pasince v kanku. a vlastne i diky za pripomenuti kutne hory, musime se s detma zas do gasku vypravit.


    ja pokracuji v recenzich na aquaparky - dneska jsem na doporuceni, co jsem dostala tu na nyxu navstivili aquapark v Marienbergu, par km od hranic s nemeckem v krusnych horach. relevantni to asi bude pro ty, co se pohybuji nekde okolo chomutova ci mostu nebo travi prazdniny na bozim daru nebo klinovci.
    aquapark je uz trosku old school, je videt, ze tam uz nejaky patek stoji, ale my byli maximalne spokojeni. bylo nam vsem teplo, rekla bych az vedro! jak ve vode, tak venku. vsude dost lehatek a mist na rucniky. vsude cislo. jeden velky tobogan, druhy mensi "divoka reka" na jezdeni na nafukovacich pneumatikach, petilety syn uz jezdil na obou sam. fura atrakci (vlnobiti, dalsi mensi klouzacky, bazenek pro uplne prcky), ale i plavecka petadvacitka, minigolf, ping pong. dva venkovni vyhrivane slane bazeny s bublinkama, tryskama a tak. vstup do sauny a wellnesu se teda plati separe a to jsem dneska nedala. uvnitr je restaurace, na vyber nejake hamburgery, testoviny, salaty, hranolky, ceny zcela normalni (za 4 jidla - dve detske a dve dospele, bez piti, jsme platili asi 20 euro). svaci nikdo neresi, jsou tam ruzne v arealu rozmisteny i stoly a zidle, kde se da sednout a najist se.
    celodenni familienkarte za 46 euro, parking hned u toho zdarma. my tam stravili asi 5 hodin, vydrzeli bychom i dyl, ale odpoledne se to uz na muj vkus dost zaplnilo, vzhledem k vikendu a pocasi.

    Sachsens größte Wasserwelt | Freizeit- und Erlebnisbad AQUA MARIEN
    https://www.aquamarien.de/index.php
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam