jinak navazu jeste na
IKARIE:, byli jsme v Malaze minulej tyden na ctyri dny a byli jsme nadseni. Letenky pro tri byly kolem 4.5k, let z Phy je vecerni, ale v 11 vecer jsme mhd byli na hotelu i se zastavkou pro jidlo. Zpatecni je tada jeste pozdejsi, jak to otaci zpatky, v Pze asi ve dve rano, to bych snesla driv. Zas ma clovek i ten posledni den fakt celej.
Dva dny jsme byli primo v Malaze, kterou jsme prochodili, je to krasny mesto. Dali jsme pevnost, hrad, plaz, prochazky centrem, nekolikrat jidlo v trznici (nejlepsi seafood) a i Picassovo muzeum. Dali bychom i Centre Pompidou, ale vychytali jsme mezeru, kdy po dvou letech menili expozice, takze tam byla jenom nejaka fotografie, a to se mi zas syna nechtelo moc trapit. Na dva dny jsme meli auto, jeden jeli na Gibraltar, lanovkou nahoru, dolu po svych se vsema atrakcema - skywalk, jeskyne i tunely. Na druhy strane je krasna plaz - aspon zeshora byla, klidne bych se stavila na dyl. Kdybyste chteli z hranice k lanovce busem, tak pozor, ze se neda platit kartou. Je to asi 2.5km, my sli nakonec pesky, vcelku prijemna prochazka mestem, ale v high season to bude dost narvany, bych si myslela. Dalsi den jsme dali skalni mesto Ronda, to bylo taky moc pekny. Po ceste je i Caminito del Rey, tam jsem chtela moc, ale deti maji vstup az od 8 a stranky rikaji, ze na tom opravdu trvaji. Ty dva vyletni dny jsme bydleli v Benalmadena, spis to tak vyslo, protoze jsem slibila vnitrni bazen, a tech moc v nabidce nebylo. Bylo to pak trochu bliz, ale furt jsou oba ty body 1.5hod autem, to chapu, ze neni pro kazdyho, slo by to naplanovat lip. Tivoli bylo jeste zavreny (mozna na dyl, stranky jim nefungujou), to bychom teda asi stejne nestihali, a jeli jsme tam kolem fakt velkyho aquaparku.
Sestiletakovi to nejak extra sedlo, asi poprve jsme toho stihli takhle moc, denne jsme meli 15-18km. Maj tam vsude hodne patniku, velkych obrubniku a ruznych kamennych utvaru, takze si jel svuj "parkour" a ani nepotreboval vyhledavat hristata, tech jsem ale zahlidla vcelku dost. Vic dni by se urcite uzilo. Malaga teda spis neni pro kocarky, resp. dve hlavni pametihodonsti jsou do kopce a maji dost schodu. Ubytko jsme bookovali na posledni chvili, takze bylo drazsi, nez muselo, ale jinak jsem koukala, ze je tam toho tuna. Vlaky easy.