• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    BEBERA: mozna i kralovstvi zeleznic na andelu? vzdycky mi prislo, ze pro starsi to musi byt fajn, moji tam leckdy jen probehnou. ale neodhadnu vek, jestli by je to zajimalo.
    KATIA
    KATIA --- ---
    BEBERA: Co věže/rozhledny - Petřín, Žižkov...? Vozovna tramvaje - jízda historickou tramvají?

    Hit mého syna - obcházet Václavák, příkopy a spol a hledat placatý auta :-)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BEBERA: sice už starší, snad ještě aktuální tip na procházku při hezkém počasí

    PROMETHEA:
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BEBERA: kdyby přece jen ty muzea, tak pokud mají rádi Lego, tak se nabízí i muzeum Lega.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    BEBERA: šlapadla,když bude pěkně..ikdyz nechceš muzea, tak muzea iluzi jsou super .. jedno je na Václavaku, druhé na Staromáku .. na slevomatu bývají vstupy v akci..každé je trochu jiné, na Václavaku je to fakt malé, ale iluze super..na Staromáku je to ve 3 patrech a zase jiné typy iluzi
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Prosím vás o tip, co by mohlo být v centru Prahy zajímavé pro kluky 9-11 let. Jedeme na výlet, klasické památky máme už nachozené, do muzeí se mi nechce. Jak už v Praze několik let nebydlím, nenapadá mě kromě toho nic víc...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LIDA_12: požadavek "nebylo tam moc lidí" je splnitelný v Chorvatsku tak mimo sezonu, v 7/8 je to podle mě prakticky nemožné. My byli vloni s dětmi na ostrově Murter, což sice je fyzicky ostrov, ale spojený s pevninou asi 50 metrovým mostem :) . líbilo se mi, že se dalo na tři různé pláže dojít v klidu pěšky. my vždycky byli mimo pláže tj. prostě podél pobřeží, kde je opravdu méně lidí. Na samotných plážích v sezoně samozřejmě hlava na hlavě. bydleli jsme přímo ve městě murter, kde je veškerá infrastruktura.
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    Chorvatsko. Vůbec se tam nevyznám. Jezdili jsem na ostrov Dugi Otok do domku s bazénem, samota, na pláže se muselo autem, ale nebylo tam moc lidí. Doporučí někdo něco podobného? Pro rodinu s dětmi 9 a 7 let. Díky moc.
    ADITU
    ADITU --- ---
    Máte někdo aktuální info, jestli v Kolíně u kuličkových drah je instalovaný automat na kuličky, nebo si člověk musí donést vlastní? Pojedeme zanedlouho na pár hodin do Kolína, tak se koukám po tipech, a tohle mě zaujalo :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: bude to tam až do 30.10.2022
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Vrátili jsme se před chvílí ze zámku v Kostelci nad Orlicí z výstavy zvané Imaginarium. Rodinná vstupenka 320kč a kopec zábavy. Moc doporučuju všem s dětmi 2+

    Zámecké imaginárium v Novém zámku v Kostelci nad Orlicí
    https://youtu.be/qlVIud9z3sk


    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    KLAIR: Já vím, proto říkám, že je to iracionální. Šli jsme tenkrát na nějaký kopec za Mostarem a já se bála šlápnout mimo cestu😀
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    LADAVAZA: tak ony jsou, ale je to označené
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    GUDRUN: Já mám v Bosně pořád někde v mozku zakódováno, že tam jsou v přírodě miny a vždycky jsem byla na nervy a omezila jsem své pobyty na městskou turistiku. Iracionální, ale mocné.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GUDRUN: Byli jsme s dětmi o něco staršími, autem, ale přímo v Bosně ne moc dlouho, jeli jsme pak ještě do Černé hory a na skok do Albánie. Chtěli jsme do Sarajeva, byli v Mostaru, koupali se vodopádů Kravica, další vodopády jsou v Jajce, to jsou spíš takový profláklý lokality, teda :-) Ale jela bych hned znovu. Jinak přírodu (Tara, Dormitor) a moře jsme si užívali spíš v Černé hoře.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Co Bosna s dětmi, byli jste někdo? Děti 3,5 a 1,5. Nebo něco zajímavého cestou, pojedeme autem a nebudeme spechat. Zajímají mě i lehčí túry, nebo pokud tam jsou nějaké lanovky, tak to je pro nás taky vděčné.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TOOMIX: skvely tip na jidlo, diky. i ten tip s rezervaci byl super, protoze opravdu meli plno. o tom burgeru s trhanym kachnim se mi bude zdat:))
    KATIA
    KATIA --- ---
    COQUINE: Býval by se mi tip hodil, chtěli jsme jet na Velikonoce a dítě nemocné, tak příště...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VERCA_ZABA: Weiden moc doporučuju, na přelomu milénia (2000-2005) tam moje základní škola pořádala jednodenní zájezdy
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    nezapomente si kovaky na zaplaceni parkovani pred muzeem hygieny v drazdanech, at nemate mrzeni jako my :) papirovky ani karty nejdou.

    byli jsme s 3+4 a pro trileteho to moc nebylo, muzeum uvadi vek od 4 a rekla bych, ze to sedi.

    oskaruv svet v drazdanech: https://www.oskarshausen.de/oteviraci-doba-a-ceny/
    prvnich 15 minut jsem byla trochu vykolejena a myslela si, ze jsem koupila listky do hrackarstvi :-D. ale ne, nakonec se tam skvele bavili, cca 5 hodin, lze i venku, ale my meli hnusne. dovedu si predstavit, ze by to bylo na cely den. rodinne vstupne na slevomatu 210 kc. navic jsme nedoplaceli nic, jen jidlo a piti. nicmene kdo mate deti, ktere chteji koupit kazdou blbost a delaji kvuli tomu sceny, tak sem nechodte, misty to pripomina hamleys.

    hotel jsme meli kousek od karstadtu, nabidka velka, to si asi kazdy vybere podle preferenci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam