• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    POZITRON: vim, co je funny wheels. urcite to bude ok, kdyz se vam to vejde do kufru :)
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    POZITRON: tohle úplně v pohodě
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    STARDAY: vim, ze ryanair vezme zdarma kocarek, ale na ten se nam nekolik mesicu akorat prasi na lodzii, protoze svehlavy mlady pan uz kocarkove obdobi ukoncil.
    tim do kufru myslim do vetsiho prirucniho kufriku na palubu a nevim, jak se na nej pri prohlidce zavazadel budou tvarit. myslis, ze by to melo byt ok teda? nafukovaci kola nema, je to plastova motorka.

    STARDAY
    STARDAY --- ---
    POZITRON: jinak ryanair vam rpepravi zdarma kocarek, tak zvaz, jestli ho nejak "nezabalit" do slozeneho kocarku :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    POZITRON: funny wheels je v pohodě, když se ti vejde do kufru, tak je to věc v kufru. kolegyně zkoušela i odrážedlo na palubu jako příručák, že splňovalo rozměry a nějak to prošlo, ale bez dohadování to nebylo. my jsme převáželi normální odrážedlo v kufru a tam je potřeba dát pozor na to, aby byla kolečka vyfouklá a nedošlo k "explozi" když letadlo vystoupá. normálně nahlášená kola se přepravují v natlakované části zavazadlového prostoru, ale kufr tam dávat nemusí. a za kolo se nám připlácet nechtělo, tak jsme odrážedlo (i dětské kolo) zabalili do kufru.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    brali jste nekdo nekdy letadlem s nizkonakladovkou odrazedlo? premyslim, jak to nejlepe udelat. chtela bych vzit s ryanair funny wheels, ale nevim, co bude nejlepsi. synovi bude v dobe, kdy se chystame letet, 2,5 roku a mam vyzkousene, ze na odrazedle ujede s prestavkami temer 4km, takze by nam to dost usnadnilo presuny a drobne vylety. pesky je to zatim o dost horsi, brzy se unavi a pak chce nest. na nositkou neni vubec zvyklej, to uz ho nezvykneme.
    premyslim, kdyby se funny wheels rozebralo, ze bych pri koupi letenek koupila na palubu kufr, rozlozene by se tam veslo, ale jestli se to vubec muze.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    IKARIE: Ja se tam chystam se S. v srpnu, ale na pamatky teda kaslu:)) s K. tam chci jet pristi rok na jare, to si to podle me docela uzije. Ale hlavne mam v planu Harry Potter studio, na ktery mi treba ted v tech 4,5 prijde malej.
    Long story short - myslim, ze je to bude bavit, vas o neco mene :) jedte do Kew Gardens, tam je to fakt krasny.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KATIA: k té Olšině (byli jsme loni na konci prázdnin) - infocentrum v sezoně funguje a je to zajímavé, interaktivní. Jinak souhlas, je to fakt pěkně udělané, v resortu jídlo fakt dobrý. Jen my jsme to šli po pár deštivých dnech a s kočárem některé úseky byly fakt za trest, jak to bylo dost promáčené. Ale dá se to.
    KATIA
    KATIA --- ---
    o víkendu jsme dali Lipno, dost nám teda poprchávalo, tak jsme přizpůsobovali program situaci:
    začali jsme teda mimo Lipno:
    - https://www.vls.cz/cs/naucna-stezka-olsina moc pěkně udělané, poslední úsek už je po silnici, v sezóně tam je otevřená historická rybářská bašta, je tam jeden krátký úsek do kopce, jinak pohodová procházka. v tom resortu, kde stezka začíná/končí velmi dobře vaří. asi v sezóně je tam i nějaké infocentrum, to bylo zavřené ale v resortu na recepci vydají kvízy
    - https://lipno.hopsarium.cz/ - je to spíš menší a s ohledem na počasí tam bylo dost lidí, ale i kluci 9 a 10 se tam na tu hodinku vyblbli, https://www.papilonia.cz/lipno/ - jedna větší místnost, je to na chvilku
    - https://www.lipno.cz/prirodni-a-technicke-pamatky/certova-stena - pěkná vyhlídka, ale je to tak 5 minut od parkoviště - ze stejného parkoviště jsme se bez dětí pak ještě vyškrábali sem: https://www.navylet.cz/cs/cil/vyklestilka-loucovice - skála je super, je to pro dospělé či velké děti (musí se udělat velké kroky, držet se za kovová oka, která mohou být vysoko), na nejvyšší úsek jsme si už v tom vlhku netroufli. cesta je povětšinou užší pěšinkou, samé kořeny, zpestřeno místy sjezdem cyklistů

    Jinak jsem se jen procházeli z Frymburku podél Lipna, Vítkův hrádek necháváme na jindy na pěkné počasí :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    RYBKA: Já bych si to proložila parkama, to je jasný :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KATIA: Tak to by zas úplně neuspokojilo mě ;-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    RYBKA: Double-deckery a metro. Pochybuju,, že bych musela řešit cokoliv jiného :-))
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    IKARIE: ha, ses mi trefila, jedu tam s nimi pristi vikend. zatim mam v planu london eye, shrekovo muzeum (ci co to je) a akvarium - tyto aktivity jsou vedle sebe, tak proto. ja jsem tam casto, ale s detmi teprve podruhe. poprve pred covidem, to byly v jine vekove kategorii (0,5 a 1,5). zvazovali jsme legoland ve Windsoru, je nejvetsi na svete, ale odradily nas komentare o mnozstvi front na atrakce. imho tvoje to bavit bude urcite:)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    IKARIE: My tam kdysi byli se skoro dvouletou a obráželi jsme zahrady, hřiště, námořní muzeum, jeli jsme kousek lodí po Temži, krmili veverky v parcích... Užili jsme si to všichni. Památky jsme dali tak mimochodem, že jsme šli okolo, dovnitř jsme nelezli.
    Pokud byste chtěli muzeum Harryho Pottera, je nutné zarezervovat vstupenky dřív, prý bez toho vůbec není šance se tam dostat.
    Určitě se to dá poskládat tak, aby si to užili.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    londyn s detma 6 a 3,5 na 4 dny - myslite, ze by je to mohlo bavit, kdyz jim program prizpusobime? ja tam nebyla snad od maturity, coz uz bude pomalu 20 let.
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    BEBERA: Ještě jsem teď narazila na tyhle outdoorové hry přes Minor, ale nevím, jak jsou na tom s volnými termíny…třeba se to někomu bude hodit :)

    Republika!
    https://www.minor.cz/workshopy/republika/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    50% sleva na evropské Interrail jízdenky až do 10.5., třeba se to tady bude někomu hodit

    https://twitter.com/MichalBerg/status/1522482657912922112?s=20

    Interrail nabízí 50% slevu na neomezené jízdenky vlakem po Evropě na 1,2 nebo 3 měsíce. Cestu možno začít až do 11 měsíců od nákupu, až 2 děti do 12 let jedou zdarma.

    Jízdenka Interrail | České dráhy
    https://www.cd.cz/typy-jizdenek/mezinarodni-jizdenky/-26729/

    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZEMINO: BUNDA: PROMETHEA: KATIA:
    COQUINE: ATUARFIK: LORAIN: moc díky všem za skvělé tipy, jeden s kluky vybereme, ale všechny ostatní ukládám, na další návštěvy, jsem úplně nadšená...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    A pak teda ještě zahrada Ztracenka a Muzeum policie, to taky stojí za to.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BEBERA:

    Domů - Království železnic
    https://www.kralovstvi-zeleznic.cz/

    na O2 výhody nebo na turistických vizitkách bývá jedna dětská vstupenka zdarma, případně si dejte nějaký Skrytý příběh, má to pěkný dabing (Valérie Zawadská, Michal Dlouhý...)

    Skryté příběhy
    https://www.skrytepribehy.cz/
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BEBERA: Kampa, Vojanovy sady a pávi, Střelecký ostrov a nutrie, Stanice mladých přírodovědců u OC Nový Smíchov, Kinského zahrada a shořelý kostelík sv. Michala
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BEBERA: Já se s devítiletým chystám vyzkoušet tuhle venkovní únikovku: https://www.tajemstvihlavolamu.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam