• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    IKARIE: ahoj, tak jen strucne info - byli jsme v tom akvariu u london eye, to bylo podle me moc pekne, ne jako morsky svet na vystavisti. deti bohuzel nebyly naladeny, tak neco prolitly, ale jinak si myslim, ze 2 hodiny se tam urcite stravit daji. pak jsme meli london eye, toho jsem se bala (syn je prostorove hlucny a bala jsem se zachvatu, protoze bagr), ale moc se jim to libilo. samozrejme 3 a 4lety dite neresi, kterym smerem je palac apod., ale i tak to stalo za to. potom jsme sli do toho shrekova dobrodruzstvi. deti ho maji rady, takze se jim to libilo (hromadne se tam plni ukoly, aby te nakonec fiona se shrekem osvobodila). meli jsme to jako trojkombinaci vstupneho, vse rezervovane a koupene online. nejdele jsme cekali na london eye - 10 minut, uplne v pohode. dalsi den jsme byli v namornim muzeu, je zde herna, daji se rezervovat casy na hrani, o vikendu 3 libry za dite, vsedni dny zdarma. je to fajn hernicka, pro tenhle vek ok, starsi typu 6 nevim. cas jsme rezervovali online. pak jsme sli na lod u vody, jakoze prohlidka lodi. potom detsky hriste v greenwich parku, to bylo bezva. a nakonec nahoru na observator. posledni den jsme byli jen v parku diany v centru, bylo vedro a maji tu vodni prvky, nebylo co resit:)

    brali jsme kolobezky, to bylo dost dobry rozhodnuti. jinak zazitek byl pro ne i jizda lodi a busem, je to proste jiny prostredi, tak zkoumaji vsechno.
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    Ahoj,
    Máte někdo zkušenosti přímo z Palerma s dětmi ( 15m) ?
    A jak to třeba mají s hromadou dopravou? Nevíte? Díky 🙏
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MUFLONEK: jo, já vím, že o tom informují, ale přímo tam to pro ty zvířata dobrý není, ale tak my nechodíme ani co cirkusů, cvičená zvířata obecně vynecháváme. Ale nepochybuju o tom, že Loro park jako celek je zážitek. O tučňácích i se sněhem dětem radši říkat nebudu, to by mi vyčetly i zpětně, že jsme je tam nevzali.
    No, bílý tygry vynecháváme taky, ti se v přírodě nevyskytují, je to anomálie šlechtěná člověkem, ale už mlčím.
    Ovšem pokud je ZOO chleby už lepší než Liberec, je to smutný :-(
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ANNAWA: Hele, oni věnují spoustu peněz ze vstupného na zkoumání velryb ve volné přírodě a na zlepšení jejich podmínek. Se zvířaty pracují jinak. Před vystoupením i během něj na obrazovce nad bazénem běží informace o jejich životě i o tom jak je třeba chránit přírodu, jako třeba problematika plastů v mořích...

    Třeba v Palmitos parku (byli jsme tam před čtyřmi roky...) na GC jezdili papoušci na kole v Loro Parku jen párkrát proletěli nad hlavami lidí... a třeba ten bejvák, co tam má bílý tygr, tak ten by mu ti z Liberce dost záviděli. A největší haluz byli tučňáci, kterým tam i sněžilo (jasně, že umělý...) - a to ta Zoo má podobnou rozlohu jako Liberec.

    V Liberci jsem byla před pár týdny. Většina výběhů prázdná a zanedbaná... Ta zoo fakt spěje k uzavření. I Zoo Chleby mi přišla lepší...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MUFLONEK: Fakt? My jsme na Tenerife právě Loro park úmyslně vynechali, protože jsme nechtěli podporovat to oceánárium, kde žijí mořští savci v nevyhovujících podmínkách. Jinak je ten ostrov láska.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    IKARIE: No jo, Mára má cca 110... tak se 120 cm už se toho dá podnikat hodně.o)))
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MUFLONEK: syn ma ted 123 cm, tak to treba do cervenece jeste dozene :D
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    IKARIE: Tam ještě ne.o) Po pohledu, že na spoustu atrakcí by Mára kvůli výšce nesměl a bylo mu to líto, jsme to zavrhli. Kousek od Siam parku je ještě třeba Junglepark - taky taková zoo... Tam jsme byli předloni.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MUFLONEK: diky, to planujeme. nebyli jste nahodou taky v siam parku?
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    IKARIE: To si rozhodně užijete.o) Je tam nádherně. A byť je to fakt velký tahák na turisty, tak Loro Park chceš vidět.o))) I můj chlap, který do ZOO nechodí, byl nadšený.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    STARDAY: kdyz se rozebere, tak by to snad mohlo jit.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    POZITRON: vim, co je funny wheels. urcite to bude ok, kdyz se vam to vejde do kufru :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    STARDAY: tyjo good to know, letime o prazdninach na tri tydny na tenerife a mela jsem stejny plan jako pozitron, ale s first bikem - muzem mit az 4 odbavene kufry, coz teda rozhodne nevyuzijem, takze sem myslela, ze do jednoho soupnu kolo. ale o vyfouklych koleckach sem netusila.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    POZITRON: tohle úplně v pohodě
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    STARDAY: vim, ze ryanair vezme zdarma kocarek, ale na ten se nam nekolik mesicu akorat prasi na lodzii, protoze svehlavy mlady pan uz kocarkove obdobi ukoncil.
    tim do kufru myslim do vetsiho prirucniho kufriku na palubu a nevim, jak se na nej pri prohlidce zavazadel budou tvarit. myslis, ze by to melo byt ok teda? nafukovaci kola nema, je to plastova motorka.

    STARDAY
    STARDAY --- ---
    POZITRON: jinak ryanair vam rpepravi zdarma kocarek, tak zvaz, jestli ho nejak "nezabalit" do slozeneho kocarku :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    POZITRON: funny wheels je v pohodě, když se ti vejde do kufru, tak je to věc v kufru. kolegyně zkoušela i odrážedlo na palubu jako příručák, že splňovalo rozměry a nějak to prošlo, ale bez dohadování to nebylo. my jsme převáželi normální odrážedlo v kufru a tam je potřeba dát pozor na to, aby byla kolečka vyfouklá a nedošlo k "explozi" když letadlo vystoupá. normálně nahlášená kola se přepravují v natlakované části zavazadlového prostoru, ale kufr tam dávat nemusí. a za kolo se nám připlácet nechtělo, tak jsme odrážedlo (i dětské kolo) zabalili do kufru.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    brali jste nekdo nekdy letadlem s nizkonakladovkou odrazedlo? premyslim, jak to nejlepe udelat. chtela bych vzit s ryanair funny wheels, ale nevim, co bude nejlepsi. synovi bude v dobe, kdy se chystame letet, 2,5 roku a mam vyzkousene, ze na odrazedle ujede s prestavkami temer 4km, takze by nam to dost usnadnilo presuny a drobne vylety. pesky je to zatim o dost horsi, brzy se unavi a pak chce nest. na nositkou neni vubec zvyklej, to uz ho nezvykneme.
    premyslim, kdyby se funny wheels rozebralo, ze bych pri koupi letenek koupila na palubu kufr, rozlozene by se tam veslo, ale jestli se to vubec muze.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    IKARIE: Ja se tam chystam se S. v srpnu, ale na pamatky teda kaslu:)) s K. tam chci jet pristi rok na jare, to si to podle me docela uzije. Ale hlavne mam v planu Harry Potter studio, na ktery mi treba ted v tech 4,5 prijde malej.
    Long story short - myslim, ze je to bude bavit, vas o neco mene :) jedte do Kew Gardens, tam je to fakt krasny.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KATIA: k té Olšině (byli jsme loni na konci prázdnin) - infocentrum v sezoně funguje a je to zajímavé, interaktivní. Jinak souhlas, je to fakt pěkně udělané, v resortu jídlo fakt dobrý. Jen my jsme to šli po pár deštivých dnech a s kočárem některé úseky byly fakt za trest, jak to bylo dost promáčené. Ale dá se to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam