• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    diky za komenty, asi pusobim nezodpovedne, ja jsem celou dobu mela asi mylne za to, ze v ramci EU dostanu zakladni zdravotni peci na stejne urovni, jako obcan dane zeme. takze jsem nas pojistovala fakt jen na cesty mimo EU ci v ramci EU na rizikove dovolene (lyze, hory). podivam se po nejakem rocnim pojisteni, pojistovat nas na jednodenni vylety do drazdan nebo vidne je asi mimo moji kapacitu :) ja bohuzel ke sve karte tuto moznost nemam, ale muz ma, pry pouze pro jednotlivce. neco pohledam, dekuji.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DYNK: taky máme celoroční pojištění. když člověk jezdí častěji, tak se to velmi vyplatí....nepojištěná bych nejela ani na Slovensko.
    DYNK
    DYNK --- ---
    IKARIE: Mam celorocni pro celou rodinu asi za dvojku na rok. Pro me to ma tu vyhodu, ze nemusim klikat pojisteni na kazdy vyjezd, myslet na to, travit tim cas..
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    IKARIE: ikdyz jsme jeli do Polska do zábavního parku na 1 den, jsem pojištění udělala..
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    IKARIE: pojišťuje vždy děti i sebe.
    GREVE
    GREVE --- ---
    IKARIE: Samozřejmě. Dokud máš štěstí, tak to jde i bez pojištění, ale stačí jeden větší problém a je to dost blbý...
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    IKARIE: vždycky.
    HANELA
    HANELA --- ---
    IKARIE: nemáš cestovní pojištění ke kartě?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    pripojistujete sebe nebo deti komercnim cestovnim pojistenim i na nerizikove dovolene po EU? ja jsem to nikdy neresila, pojisteni jsem sjednavala jen na cesty mimo EU. nikdy jsem nemeli zadne zdravotni problemy, krom jednoho urazu tehdy 2 leteho syna ve spanelsku, kdy se porezal. na pohotovosti nas osetrili na nasi karticku zdravotni pojistovny, nebylo to nic vazneho, ani to nakonec nesili a neplatila jsem nic.

    ted jedeme ale na dyl, tak nevim, zda bych to nemela nejak prehodnotit :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: Jen bacha na to, že třeba některé země pořád nějaká opatření mají, tak aby se pak lidi nedivili....(známá koupila levné letenky do Izraele...)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LORAIN: letos jsou prej lidi jak utrzeni ze retezu a kupujou hlava nehlava veskery zajezdy, jedno za kolik a pomalu i kam, takze myslim, ze letos budu davy bohuzel uplne vsude. to aspon rikala jedna maminka, ktera pracuje v cestovce. ze takovy zajem nezazili, asi zvlast jeste jak uz letos nejsou zadna covidova opatreni a lide treba minule nebo predminule nikde nebyli.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    LEONTINA: Nám se levně k moři s malými dětmi osvědčilo Bulharsko. Letos by to možná mohlo splňovat i kategorii "ne plný turistů", protože tam bylo poměrně dost Rusů a ti by letos teoreticky tolik cestovat nemuseli.
    LEONTINA
    LEONTINA --- ---
    Zdravím, chtěly bychom s kamarádkou v létě vytáhnout naše celkem 4 děti někam k moři, na pár dní/tyden. Obě jsme samozivitelky a nemáme na to moc peněz, tudíž hledáme něco, kam se levně dostaneme, levně se tam ubytujeme, bude možnost si tam uvařit a zároveň to nebude úplnej shit plnej turistů. Ideálně kdyby to místo mělo kouzlo :) Mel byste prosím někdo nějaké tipy? Čím pojedeme/poletime je nám jedno. Předem moc díky!
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Prosím, máte nějaký tip, co s dětmi 3,5 a 1,5r neminout ve Slaném a Lounech? Nebude čas na prohlídky nebo muzea, ale dobrá cukrárna// restaurace / hriste / park se šikne. Dekuju
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    REONA: stoji za zminku, ze budapestska zoo je hned vedle lazni szechenyi
    REONA
    REONA --- ---
    VENIKA: ZOO!!! :-)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    IKARIE: Koukam, ze Hummus bar mame vedle hotelu, tak to povazuju za slibny zacatek :).
    I za zbytek diky!
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    VENIKA: lazne kam muzou deti jsou ty asi nejvetsi a mozna nejturistictejsi, szechenyi bath. i tak to je nak omezeny tusim, od 12 vsude, do 12 jen na zodpovednost rodicu (at uz to znamena cokoliv). ale jsou tam i fajn venkovni bazeny, tam deti muzou urcite.

    park byl fajn na marketinem ostrove, to je skoro na cely den. kdyby bylo hezky, je tam outdoorove termalni koupaliste.

    z jidla me napada sit hummus baru, takovy zdravejsi blizkovychodni fastfood. na vic fancy dining jaem milovala tehle podnik, ale jak na tom jsou po covidu netusim: https://www.menzaetterem.hu/en/ (mivali tam moderni verzi na tradicni madarskou kuchyni a ted na me skace Pho Bo na uvodni fotce:D)

    na namesticku pred bazilikou svateho stepana je vyhlasena zmrzlinarna, kde tu zmrzku styluji do tvaru ruze, Gelarto Rosa

    pak uz znam z budapesti jen alko bary :D
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    meli byste tipy na Budapest se skoro sedmiletym? Pred par mesici jsem koupila levny letenky, neresila a ted mi vyskocilo, ze v patek letime :).
    Ja uz tam nekolikrat byla, ale naposled skoro deset let zpatky. Rada bych nas vzala se nekam vykoupat, lazne jsme nestihli nikdy a tusim, ze ne do vsech muzou deti. Tipuju nas na klasicky kolecko Budin, Basta, Retezovej most, Parlament, mozna lod. A pak parky. A jidlo :).
    Uvitam tipy na cokoli :).
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    IKARIE: ahoj, tak jen strucne info - byli jsme v tom akvariu u london eye, to bylo podle me moc pekne, ne jako morsky svet na vystavisti. deti bohuzel nebyly naladeny, tak neco prolitly, ale jinak si myslim, ze 2 hodiny se tam urcite stravit daji. pak jsme meli london eye, toho jsem se bala (syn je prostorove hlucny a bala jsem se zachvatu, protoze bagr), ale moc se jim to libilo. samozrejme 3 a 4lety dite neresi, kterym smerem je palac apod., ale i tak to stalo za to. potom jsme sli do toho shrekova dobrodruzstvi. deti ho maji rady, takze se jim to libilo (hromadne se tam plni ukoly, aby te nakonec fiona se shrekem osvobodila). meli jsme to jako trojkombinaci vstupneho, vse rezervovane a koupene online. nejdele jsme cekali na london eye - 10 minut, uplne v pohode. dalsi den jsme byli v namornim muzeu, je zde herna, daji se rezervovat casy na hrani, o vikendu 3 libry za dite, vsedni dny zdarma. je to fajn hernicka, pro tenhle vek ok, starsi typu 6 nevim. cas jsme rezervovali online. pak jsme sli na lod u vody, jakoze prohlidka lodi. potom detsky hriste v greenwich parku, to bylo bezva. a nakonec nahoru na observator. posledni den jsme byli jen v parku diany v centru, bylo vedro a maji tu vodni prvky, nebylo co resit:)

    brali jsme kolobezky, to bylo dost dobry rozhodnuti. jinak zazitek byl pro ne i jizda lodi a busem, je to proste jiny prostredi, tak zkoumaji vsechno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam