• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    TRISSIE: Storno tam mas na tom poslednim radku taky
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TRISSIE: my jsme ani loni nedokupovali kvuli covidu storno, protoze to tam proste k ty karte bylo zahrnuto. ale samo chapu, ze kazda ta karta to muze mit jinak, tohle je nejaky echt dobry.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: plus cestovka nabízí nějakou nadstandardní asistenci, když je to pojištění přes ně - u týdne se čtyřma dětma už prostě ty pravdepodobnosti fakt nepodceňuju .-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    COQUINE: naposledy jsme letěli 2019, to to tam ještě nebylo - a na letošek jsem dokupovala přes cestovku nějaké speciální kvůli covid karanténě, to v kartě není :-)
    jako teď už je to asi jedno, ale řešila jsem to v únoru (protože to je furt posouvanej zájezd z 2020 a tam byl nějakej časovej limit) a to to ještě docela issue byla, tak jsem si říkala, že nebudu riskovat.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TRISSIE: nemas i u ty karty pojisteni storna? my jo... a u karty je lepsi nez prumerny cestovni, tak to moc neresime. jen vzdy pred odjezdem porovname limity, jestli se neco nezmenilo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GEISHA: a jinak v případě, že se vysekám v autě, tak léčba spolucestujích (ne moje) jde z povinného ručení - musela bych se podívat na podmínky regresu, ale při tebou zmiňované pneumatice tam regres fakt není, takže tam budu mít pro tři děti soupojištění z povinného ručení a cestovní pojistky a pro jedno "jen" to pojištění z povinka (které mám právě kvůli těm škodám na zdraví výrazně nad povinným minimem). U havárie v cizích dopravním prostředku to jde zase z jeho pojištění.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GEISHA: to krytí není úplně blbý, 10 mio per osoba (já, manžel, libovolné tři děti), to bych si při separátním pojištění stejně asi víc nedávala... a do zahraničí bez cestovky jsme zatím na víc než den nevyjížděli.

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IKARIE: když jedeme s cestovkou, dopojišťuju primárně kvůli pojištění storna.
    jinak mám 2+3 pojištěníz platební karty/prémiového bankovnictví, takže zatím jsem spoléhala na to, že všechny čtyři děti najednou nic potřebovat nebudou :-)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GREVE: ale ja jsem tu neargumentovala pro to se nepripojistovat, to ctes asi spatne.
    GREVE
    GREVE --- ---
    IKARIE: Cha, klasický argument. Ano, na EU kartičku dostaneš stejnou (základní!) péči, jako občan dané země, ale to rozhodně neznamená, že to bude zdarma, jednoduchý a příjemný.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: Jj, o tom vím, zní to jako slušný vopruz...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: anebo to znamená, že tě při ošetření zkasírují , ale potom to můžeš na české pojišťovně vymoct zpětně....což je ale často problém, protože může jít v danou chvíli na místě o hodně peněz.

    mám zkušenost z Itálie, chirurgie v horách, kde pacienta neošetřili bez zaplacení předem....na vozíku tam lidi vozili k bankomatu, který byl přímo v čekárně :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    IKARIE: to oni tě vyšetří, ale třeba budeš platit. Když jsme přebývali ve Francii a neměli ještě tamní zdravotní pojištění, tak muž si šel nechat udělat RTG prstu jen s naší modrou kartičkou. To, že na nás koukali jak na nejhorší povl, že nemáme cestovní pojištění a nechali nás čekat asi 6 hodin, to bylo nemilé. O to nemilejší bylo, že na místě jsme platili desítky eur za ošetření a za půl roku přišel dopis, že nám zapomněli naúčtovat asi 60 euro za RTG a at to koukáme doplatit, jinak to dají k soudu. Ted máme pojištění ke kartě na celý rok, ale stejně ještě dopojištujeme dle toho, kam a na jak dlouho jedeme a co tam budeme dělat. Jak říkáš - pojištovat denní výlety do Edeky za hranice fakt nebudu:)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ten nejvetsi rozdil pak bude ta repatriace nebo nejaky transporty domu
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: Já myslím, že máš pravdu, ale "jako občan dané země" může znamenat, že si to i místní musí platit...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    diky za komenty, asi pusobim nezodpovedne, ja jsem celou dobu mela asi mylne za to, ze v ramci EU dostanu zakladni zdravotni peci na stejne urovni, jako obcan dane zeme. takze jsem nas pojistovala fakt jen na cesty mimo EU ci v ramci EU na rizikove dovolene (lyze, hory). podivam se po nejakem rocnim pojisteni, pojistovat nas na jednodenni vylety do drazdan nebo vidne je asi mimo moji kapacitu :) ja bohuzel ke sve karte tuto moznost nemam, ale muz ma, pry pouze pro jednotlivce. neco pohledam, dekuji.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DYNK: taky máme celoroční pojištění. když člověk jezdí častěji, tak se to velmi vyplatí....nepojištěná bych nejela ani na Slovensko.
    DYNK
    DYNK --- ---
    IKARIE: Mam celorocni pro celou rodinu asi za dvojku na rok. Pro me to ma tu vyhodu, ze nemusim klikat pojisteni na kazdy vyjezd, myslet na to, travit tim cas..
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    IKARIE: ikdyz jsme jeli do Polska do zábavního parku na 1 den, jsem pojištění udělala..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam