• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LENZIE: jak jsou děti staré? Pokud jsou menší, kolem 5 let, tak doporučuju IQPark, pro větší IQLandia
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    TOOMIX: My ji máme v plánu teď na začátku léta, tak to asi raději vyrazíme do toho science centra nebo botanické. Díky za varování.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Jinak já mám ke své kartě a premiovému účtu pojištění na kartě + je se mnou pojištěná i rodina (spolucestující). Ročně platím nějaký poplatek asi 365 korun a mám tam teda pojištěné i storno (spoluúčast 20 %), a to i z důvodu covidu + karanténa... Před odletem na Kanáry jsem si to ověřovala telefonicky... Je to pojištění Merlin u Generali. A ty limity mi tam přišly víc než štědré. Dokonce snad i více než běžné komerční pojištění...

    Pojištění storna (cestujeme ale bez cestovek) jsme využili zatím jednou. Před začátkem kovidu jsme rušili let. Sehnala jsem si potvrzení, že je dítě nemocné. Vrátili nám 80 % všech zaplacených nákladů (letenky a Airbnb... a nevím zda tam náhodou nebylo i rušení rezervace auta...). Peníze jsem na účet dostala do 3 měsíců.

    Nejvtipnější na tom je, že za vedení premiového účtu nic neplatím. Prostě jsem tu premiovou službu chtěla zrušit a aby o mě nepřišli, tak mi ten účet nechali na 5 let zdarma...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    TOOMIX: Podepisuju, bohužel... i Chleby jsou na tom lépe než Liberec...
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: A snad ještě hůř je na tom Ústí, ale sleduju to hodně zdálky.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    jestli je to tak spatny se zviraty, nestalo by za to poslat podnet zrizovateli (mestu)?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TOOMIX: V téhle zoo jsme byli 2 roky zpět a chtělo se mi z toho brečet. I děti poznaly, že je tam něco špatně. Opravdu děsná zoo, chudáci zvířata.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Dnes jsem navšívil ZOO Liberec a mám velmi, velmi rozporuplné pocity. Je to sice ve městě, ale je tam klid a žádný hluk z okolí. Žirafy dobrý, velbloudi a zebry také, tučňáci a lachtani taky super a to je naneštěstí všechno. Bohužel u slonice strašný smrad a bordel, to samé potom u paviánů, kterých bylo v tom výběhu asi víc než tam asi patřilo a víceméně se tam váleli ve vlastních výkalech, vypadalo to, jako kdyby jim tam neuklízeli. Kočkovité šelmy mají vesměs malé výběhy, chudák levhart a bílý tygr, nevypadali nadšeně. Co se týká jídla a stravování tak nemám tušení, všechna 2 nebo 3 občerstvení v CELÉ zoo otevírají až v 10:00 (tedy 2 hodiny po otevírací době zoo!), i tak aspoň jedno z nich bylo minimálně ještě v 10:30 zavřené. Dle FB recenzí mají jen smažená jídla a ani není možné si k řízku dát třeba brambory. Když to porovnám s Lešnou, Jihlavou nebo se Dvorem Králové, tak Liberec je suverénně nejhorší. Víckrát tam už nepojedem.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Jsme v Bosně s dětmi necelé 2 a 4r. Jeli jsme sem 4 dny skoro, vyjížděli v st večer a přijeli v sobotu dopo. Ale jedeme obytnakem, takže si zastavíme, kde chceme a nemusíme řešit checkin a takový věci. Dopo max hodinu, odpo 2,5h max, a pak po večeři když spi, třeba od 2h do 2h a pak spát. Malou auto zatím vůbec nebaví, větší už je dobrej, čte si nebo čumí. Oba jsou teda v protisměru, asi by pomohlo velkého dát po směru do uličky a malou v protisměru k oknu, ale jak to zkusíme, nebude už cesty zpět, takže zatím prostě nespechame a objevujeme hezká místa cestou.

    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    COQUINE:
    PROMETHEA:

    Díky moc za super tipy!
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    CUBICULA: jela jsem s 9m cca 1400 km, cestu tam jsme meli rozdelenou s prespanim, cestou zpet jsme to dali na jeden zatah. vzdy jeden z nas sedel vzadu a snazil se ji zabavit. pauzy na protazeni pravidelne, hodne hracek/veci na zkoumani, jidlo a piti... dalo se, byla to skvela dovolena.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    CROSS: Já jsem o tom právě taky slyšel poprvé proto se ptám. O když teď už je to jedno když je malá větší
    CROSS
    CROSS --- ---
    MAWERICK: Měl jsem před deseti lety sadu od Chicco, ta korbička měla takový adaptéry na koncích, do těch se navlíkly pásy. Použil jsem to snad jednou nebo dvakrát po městě (při koupi jsem netušil, že to vůbec existuje).
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    CUBICULA: s takhle malými jsem jezdila max. 6 hod. (teď jsme jeli 12 a 13 h s dětmi 4 a 6 let a to už je jiný kafe :)
    u 6m máš problém, že ho moc dlouho nezabavíš, pozornost udrží v rámci 2 minut :) důležité je dbát na komfort: ve vajíčku je horko, takže moc nenavlíkat, zkusit sehnat nepotící se podložku (my měli ovčí vložku), samozřejmě hydratovat, stínit šátkem,.super je sehnat nějaký drobný rozprašovač s vodou a tím chladit kůži (a trochu zabavit: moje děti to milovaly). kvůli nemožnosti pohybu bych taky volila cestu v noci, při jízdě přes den bych dělala pauzy a rozhodně pokládala na rovnou podložku....

    já vždycky seděla u dítěte vzadu, protože vždycky bylo dost situací, kdy bylo potřeba být na dosah.

    teď zpětně si vybavuju, že mi to dlouhé upoutání v sedačce přišlo jako nesmyslné trápení, které vůbec neodpovídá přirozenosti dětí. takže já bych takhle dlouhou cestu autem asi nedoporučila, a kdyby nebylo zbyti, rozdělila bych ji na dva dny.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MAWERICK: Chycené to bylo pásem, díte navíc mělo kšíry...

    Nezkoumal jsem to moc podrobně, tehdejší auto isofix nemělo. Myslím si ale, že to isofix nemělo. U těch korbiček se honí gramy a tohle by dost zvýšilo váhu a "překáželo" při normálním použití.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ZBYNEK: zajímavý. A jak to drží? Pásem nebo přes isofix?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    CUBICULA: tak to bude nejspíš v pohodě. Já osobně bych tu pauzy úplně neplánoval pokud nepocitate s něčím delším. Nevím kudy pojedete ale v Rakousku i ve Slovinsku jsou pumpy pravidelně, jsou čistý a upravený a dost z nich má i pár prolejzacek a tak...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    CUBICULA: jasně, ale to je spíš myšleno tak že v něm nemá být pravidelně několik hodin každý den. Takhle nárazově to není tak hrozný.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Jeli jsme s půlroční do Itálie, cca 800 km, jeli jsme na noc a pauzy jsme dělali jenom když se vzbudila a na tankování.

    Jinak malá nebyla ve vajíčku, al v korbě z kočárku (ano, jsou speciální korbičky, které mají homologaci, že můžou být vzadu v autě a dítě tam spí skoro jako v postýlce).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam