• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    MAWERICK: To je taky reseni. Nicmene ctu, ze tak dlouhy pobyt v autovajicku neni pro tak maly deti dobry.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Ono taky záleží na tom jak snáší cesty autem obecně... Jestli dobrý nebo špatný
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    CUBICULA: my jsme jeli do Chorvatska (cca 1100 km) minulý rok s malou a i když je starší (v té době ji byl rok) tak myslím že to bude podobné. A aspoň za mě bylo nejlepší jet přes noc... Většinu cesty v pohodě prospala...
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    Ate nekdo zkusenost s dlouhou cestou autem s dutetem kolem 6 mesicu? Pojedeme do Slovinska, zhruba 14 hodin.

    Znibvam rozumne delat hodinovy pauzy po 3 hodinach, nakrmit, zacvicit. Rozdelit cestu jednou noci v penzionu?

    Ocenim tipy. Diky moc.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    STARDAY: jak jsem psala, dokupovala jsem pojištění kvůli covid-situacím - mám v tom specificky storno z důvodu preventivní covid karantény ještě před odletem a ubytování po dobu karantény v zahraničí, což ve standardním cestovním pojištění není.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    IKARIE: abys neměla pocit, že jsi v tom sama: já taky doteď nepřipojišťovala EU...zatím jsme ale měli štěstí a nebylo potřeba nic. tu diskuzi jsem četla v půlce dovolené a nechtěla jsem to zakřiknout a trnula jsem :E
    samozřejmě holky mají pravdu, když je fakt něco potřeba, tak to bez pojištění nejde. už budu taky pojišťovat !! z dřívějších dob mᡠs cestovním pojištěním jen samé dobré zkušenosti, ale poslední roky jsem na to nějak nedbala 🙈
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IKARIE: úplně vždycky, nenapadlo by mě to neudělat.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    TRISSIE: Storno tam mas na tom poslednim radku taky
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TRISSIE: my jsme ani loni nedokupovali kvuli covidu storno, protoze to tam proste k ty karte bylo zahrnuto. ale samo chapu, ze kazda ta karta to muze mit jinak, tohle je nejaky echt dobry.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: plus cestovka nabízí nějakou nadstandardní asistenci, když je to pojištění přes ně - u týdne se čtyřma dětma už prostě ty pravdepodobnosti fakt nepodceňuju .-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    COQUINE: naposledy jsme letěli 2019, to to tam ještě nebylo - a na letošek jsem dokupovala přes cestovku nějaké speciální kvůli covid karanténě, to v kartě není :-)
    jako teď už je to asi jedno, ale řešila jsem to v únoru (protože to je furt posouvanej zájezd z 2020 a tam byl nějakej časovej limit) a to to ještě docela issue byla, tak jsem si říkala, že nebudu riskovat.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TRISSIE: nemas i u ty karty pojisteni storna? my jo... a u karty je lepsi nez prumerny cestovni, tak to moc neresime. jen vzdy pred odjezdem porovname limity, jestli se neco nezmenilo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GEISHA: a jinak v případě, že se vysekám v autě, tak léčba spolucestujích (ne moje) jde z povinného ručení - musela bych se podívat na podmínky regresu, ale při tebou zmiňované pneumatice tam regres fakt není, takže tam budu mít pro tři děti soupojištění z povinného ručení a cestovní pojistky a pro jedno "jen" to pojištění z povinka (které mám právě kvůli těm škodám na zdraví výrazně nad povinným minimem). U havárie v cizích dopravním prostředku to jde zase z jeho pojištění.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GEISHA: to krytí není úplně blbý, 10 mio per osoba (já, manžel, libovolné tři děti), to bych si při separátním pojištění stejně asi víc nedávala... a do zahraničí bez cestovky jsme zatím na víc než den nevyjížděli.

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IKARIE: když jedeme s cestovkou, dopojišťuju primárně kvůli pojištění storna.
    jinak mám 2+3 pojištěníz platební karty/prémiového bankovnictví, takže zatím jsem spoléhala na to, že všechny čtyři děti najednou nic potřebovat nebudou :-)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GREVE: ale ja jsem tu neargumentovala pro to se nepripojistovat, to ctes asi spatne.
    GREVE
    GREVE --- ---
    IKARIE: Cha, klasický argument. Ano, na EU kartičku dostaneš stejnou (základní!) péči, jako občan dané země, ale to rozhodně neznamená, že to bude zdarma, jednoduchý a příjemný.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: Jj, o tom vím, zní to jako slušný vopruz...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: anebo to znamená, že tě při ošetření zkasírují , ale potom to můžeš na české pojišťovně vymoct zpětně....což je ale často problém, protože může jít v danou chvíli na místě o hodně peněz.

    mám zkušenost z Itálie, chirurgie v horách, kde pacienta neošetřili bez zaplacení předem....na vozíku tam lidi vozili k bankomatu, který byl přímo v čekárně :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    IKARIE: to oni tě vyšetří, ale třeba budeš platit. Když jsme přebývali ve Francii a neměli ještě tamní zdravotní pojištění, tak muž si šel nechat udělat RTG prstu jen s naší modrou kartičkou. To, že na nás koukali jak na nejhorší povl, že nemáme cestovní pojištění a nechali nás čekat asi 6 hodin, to bylo nemilé. O to nemilejší bylo, že na místě jsme platili desítky eur za ošetření a za půl roku přišel dopis, že nám zapomněli naúčtovat asi 60 euro za RTG a at to koukáme doplatit, jinak to dají k soudu. Ted máme pojištění ke kartě na celý rok, ale stejně ještě dopojištujeme dle toho, kam a na jak dlouho jedeme a co tam budeme dělat. Jak říkáš - pojištovat denní výlety do Edeky za hranice fakt nebudu:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam