• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    Máte někdo tip na kemp v Čechách, který by byl u vody a byla tam k dispozici kuchyňka? Web dokempu naprosto selhava ve filtrování požadavků :/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    POZITRON: s takhle malými dětmi jsme byli v IQParku (hlavním vchodem do Babylonu a zleva to celé obejít dokola až dozadu) a nemohli jsme je odtamtud dostat :)

    Expozice | iQPARK | Liberec | iQLANDIA
    https://iqlandia.cz/iqpark
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    POZITRON:

    CENTRUM BABYLON LIBEREC - OPRAVDOVÁ TOVÁRNA NA ZÁBAVU | Centrum Babylon
    https://www.centrumbabylon.cz/
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LAUNCHER: po 4 dnech v Babylonu myslis ubytovani ve wellness hotelu Babylon? nebo kde? premyslim, kdyz je toho v Liberci tolik, ze bysme tam take zajeli z Prahy spis s prespanim. akorat nevim, jestli nasi nejsou jeste moc meli, je jim 2,5 a necelych pet.

    bavila jsem se o liberecke ZOO s brachou, ktery pracuje v oboru a chtela bych jen rict, ze kdo nebyl spokojen v Liberci, jak se tu zminovalo nize, bylo to dost lidi, nebude pry rozhodne spokojen ani v Drazdanech, kde by vam to pry pripadalo jeste horsi. ze pry tam jezdi se studenty spis na exkurzi do historie, aby meli studenti predstavu, jak vypadaly ZOO drive. klece misto skla, s tim spojeny zapach, male vybehy atd.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    POZITRON: No, my už máme za sebou Harfu a Plzeň :) Není to o tom, že by to juniora nebavilo, spíš bych raději jinam, než do třetího dinoparku :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LENZIE: v nouzi, jo? nasi kluci jsou z dinoparku zatim vzdycky nadseni. dokonce byli i z toho na Harfe a ten neni dobrej. klukum je ted 2,5 a 4 a 3/4.

    kdyz se bavite o ZOO, tak paradni jsou ve Vidni a v Lipsku, akorat trochu z ruky. :) v blizke dobe se chystame do Drazdan, to jsou 2 hodiny autem, to je v pohode.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    MUFLONEK: Díky moc, dávám si na seznam. Jedeme jen na tři dny, tak uvidím, co stihneme :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    LENZIE: vedle Dinoparku je teď nově otevřené nějaké zábavní centrum taky - mají tam obří labyrint, skluzavku a vyřádí se tam asi i dospěláci... Říkala mi o tom kamarádka... Byli tam nadšení...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    LENZIE: Pokud chcete zvířata, tak si zajeďte do Žitavy nebo ještě kousek dál do Görlitz. Jsou to krásné zahrady.o) Doporučoval mi to šéf chlebské ZOO... Chystáme se tam v létě také...

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LENZIE: To nas nelakalo. Na Jested jsme jeli v sobotu na veceri, auto jsme nechali na parkovisti Jestedka vpravo dole na mape. Pak par minut do kopce, vzdusnou carou je to ~300m. Pozor, jsou tam ruzne zakazy vjezdu v ruzne denni doby, ale na tu veceri slo dojet bez zakazu. Na Jestedce byla v tu dobu spousta volnych mist. V menu nebylo nic, co by bavilo nase decka. Ale cisnik nam pro ne nabidl neco mimo menu.

    LENZIE
    LENZIE --- ---
    LAUNCHER: Díky moc. Počítám, že v nouzi nejvyšší zařadíme ještě Dinopark :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LENZIE: Nasim synum je 5 a 7, vcera jsme se vratili po 4 dnech v Babylonu. Doporucil bych iQLANDIA, iQPARK, Funpark, Aquapark - je to vsechno vedle sebe. Lunapark je moc nezaujal. Puvodne jsme chteli i do ZOO, ale na zaklade: TOOMIX jsme se tomu radeji vyhli.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    TOOMIX: Synovi bude teď v září 6.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LENZIE: jak jsou děti staré? Pokud jsou menší, kolem 5 let, tak doporučuju IQPark, pro větší IQLandia
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    TOOMIX: My ji máme v plánu teď na začátku léta, tak to asi raději vyrazíme do toho science centra nebo botanické. Díky za varování.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Jinak já mám ke své kartě a premiovému účtu pojištění na kartě + je se mnou pojištěná i rodina (spolucestující). Ročně platím nějaký poplatek asi 365 korun a mám tam teda pojištěné i storno (spoluúčast 20 %), a to i z důvodu covidu + karanténa... Před odletem na Kanáry jsem si to ověřovala telefonicky... Je to pojištění Merlin u Generali. A ty limity mi tam přišly víc než štědré. Dokonce snad i více než běžné komerční pojištění...

    Pojištění storna (cestujeme ale bez cestovek) jsme využili zatím jednou. Před začátkem kovidu jsme rušili let. Sehnala jsem si potvrzení, že je dítě nemocné. Vrátili nám 80 % všech zaplacených nákladů (letenky a Airbnb... a nevím zda tam náhodou nebylo i rušení rezervace auta...). Peníze jsem na účet dostala do 3 měsíců.

    Nejvtipnější na tom je, že za vedení premiového účtu nic neplatím. Prostě jsem tu premiovou službu chtěla zrušit a aby o mě nepřišli, tak mi ten účet nechali na 5 let zdarma...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    TOOMIX: Podepisuju, bohužel... i Chleby jsou na tom lépe než Liberec...
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: A snad ještě hůř je na tom Ústí, ale sleduju to hodně zdálky.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    jestli je to tak spatny se zviraty, nestalo by za to poslat podnet zrizovateli (mestu)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam