• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: ve vidni jsou vlastne v zoo pandy a je tam pratr, to by asi taky slo. v barcelone byl muz pred par tydny na konferenci.
    koukala jsem na letenky do malagy a nenasla jsem bez prestupu nic. napadly me totiz opicky na gibraltaru. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    jo a kdyz jsem zavrhla teplo, teda jeste zvazuju sicilii, tak krom tepla jsem premyslela, kde by se jim co libilo a napadly me ty autobusy, londynske metro, straznici, to by se jim libilo. jenze je tak asi uz klada.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: To sice jo, ale musíš k tomu přidat dost velké náklady na jidlo a ubytování. Takže nevím, jestli je to zas tak výhodné... osobně bych hledala Barcelonu nebo jela vlakem do Vídně;-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: cena letenek. hledam, kam jeste ted vypadnout a do tepla uz toho moc nelita. treba kanary mi to vyplivlo bez prestupu z prahy pro nas 4 celkem za 35 000 a to nedam, to je predrazene. kdezto do londyn se lita i na podzim za par korun.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: Podle mě si to užijou, ale proč zrovna Londýn? Jestli k tomu nemáte special důvod, tak bych letela v rámci EU a s lépe dostupným ubytováním. Aspoň moje zkušenost z Londýna byla, že ubytování má hrozný poměr kvalita/cena a s malýma dětma bych fakt nechtěla trpět na pasové kontrole.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    myslite, ze ma cenu letet na par dnu s klukama cerstve 5 a necele 3 roky do londyna? budou z toho neco mit? rikam si, ze zazitek by meli uz z letu, letos jsme totiz jeste nikam neleteli, naposledy pred rokem. potom dvoupatrove autobusy, to by se jim urcite taky libilo. kdyz jsme byli s manzelem na tejden v londyne pred detma, tak jsme dost casu travili v metru a umim si predstavit, ze jako dite bych z londynskeho metra byla vylozene nadsena, akorat nevim v tomhle jejich veku.
    jde o druhou polovinu rijna nebo prvni polovinu listopadu. bojim se, aby tam na ne nebyla uz moc zima. cca 10° behem dne a 9 dnu v mesici se srazkami.
    EUFORIA
    EUFORIA --- ---
    zdravim, nemate prosim nekdo k dispozici kids free vouchery do legolandu v Nemecku? Nebo tip, kde sehnat? diky
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    Cesky mluvici instruktory potvrzuji i na Stubai. Tam si myslim, ze je to hezke pro deti, vzdycky jich tam bylo mraky a mne jako vecnemu zacatecnikovi na prkne to tam prislo taky fajn :)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    MEDVED007: Tak on je v zacatcich. A ja jsem dost mizernej lyzar, bohuzel jsem se ucila az v dospelosti a obavam se, ze uz to nedozenu.
    Tipy na overeny strediska pro deti beru taky, diky.
    DYNK
    DYNK --- ---
    VENIKA: Serfaus-Fiss-Ladis i Obertauern cesky instruktory maji. Samozrejme se to v case muze menit, ale o tu praci Cesi a Slovaci obecne zajem maji. Cim vetsi stredisko, tim vetsi sance narazit na Cecha.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VENIKA: tak typicky na hranicích s ČR, třeba Hochficht, ale to zase moc nejsou Alpy, jen taková ochutnávka Alp :)

    ale jestli už nějak jezdí, tak bych se osobně na instruktora vykašlala. stojí to mraky peněz a do začátků super, ale pak to chce prostě praxi. spíš vybrat baby friendly středisko, kde jsou mírné svahy a třeba i nějaké skiparky pro děti, aby to byla větší zábava.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Hory - minulej rok se syn (7) konecne naucil lyzovat. Letos uz bychom jeli spis Rakousko/Italie, ale porad bych ho chtela dat k instruktorovi. Nicmene jinak nez v cestine to neda. Jsou nejaky proflakly strediska, kde jsou i cesky instruktori?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    nemate nekdo tip na ubytovani na krivoklatsku s detma? muz tam jede v patek pracovne, tak bychom to spojili a stravili tam vikend, ale chateau zbiroh je trosku overkill :))
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ZUSKA: když jsem teď letěla s dětmi sama, tak mi cestovka poslala nějaký mustr, kde bylo vypsáno, že otec souhlasí s vycestovanim..měli jsme tam i destinaci..nechal to na poště ověřit.. ale nikdo to po mě nechtěl, ale na pasove kontrole se mě ptala, jestli papír mám, kdyby náhodou
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ZUSKA: Jinak kopii RL mi potvrdili na MÚ a nosím ji sebou pořád, i když cestujeme lokálně, papír napsal muž podle nějakého vzoru z netu a nechal si ho potvrdit na CzechPointu.
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    ALEXIS: díky, kopie je dobrý nápad
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ZUSKA: Není to problém. Letěla jsem loni, pro jistotu jsem sebou měla papír, že otec souhlasí s vycestováním dítěte přes hranice (nejsme svoji), ale nikdo ho po mně nechtěl. Taky jsem na radu od kamarádky měla kopii rodného listu, ta by se prý hodila v případě hospitalizace nebo nějakých nenadálých problémů, ale taky jsem to nakonec nevyužila.
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    CROSS: oka, díky
    CROSS
    CROSS --- ---
    ZUSKA: zeptal bych se konkrétních aerolinek. Žena takhle letěla se synem, přičemž má nejen jiné příjmení, ale i jiné občanství, a v Ženevě ani v Praze se nikdo na nic neptal. Je to ale už pár let. Osobně bych si s sebou vzal rodný list (jiný doklad příbuznosti mě nenapadá).
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    Aloha, jdu si pro řadu zkušenějších.....čeká mě teď první let sama s dítětem a máme každá jiné příjmení. Je to problém nebo potřebuju nějaký papír od otce, že je jako moje? Nebo jak se to řeší? Poradíte prosím někdo? Díky moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam