• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: moje děti nejsou chillu schopné a mají to po nás ;-)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    COQUINE: ted jsi mne inspirovala!!! to by stálo za to realizovat někdy na konci listopadu na dva, tři čtyři dny. Ono je to totiž fakt kousíček!!!!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    FUNTL: dík. Ještě je teda ve hře varianta, že 17. půjdeme na Národku jako každý rok a odjeli bychom až 18. ráno :)
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    QUANTI: jako náplava v Olomouci potvrzuju, že samotná Olomouc je na čtyři dny trochu naddimenzovaná, ale jak psala KATIA:, tak pokud zahrneš zoo a jestli budete autem, tak pak ještě nějaké atrakce v okolí - třeba hrad Helfštýn nebo Sovinec (https://www.mubr.cz/sovinec), tak je programu hned dost. Pevnost poznání je imho pro takhle velké děti značka ideál - v těch větších science parcích jsem vždycky měla stres, že si neužijeme všechny atrakce, tady je to komornější, ale přitom pěkně udělané.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: Ano, to je přesně to, co bych já nikdy neudělala :-) šla bych na jednu akci a pak chill v parku nebo kavárně :-))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: Já bych se tam asi taky zabavila, ale pevnost poznání a Zoo jsme dali s dětmi z Prahy na otočku vlakem za jeden den a ještě jsme stihli i svatý kopeček. V létě tedy, když je dlouho světlo. Zoo nás trochu zklamala, některé výběhy jsou dost hrozné, i když v jiné části už se to mění k lepšímu, třeba vlčí výběh. Dobrý byl malý lanový svět v Zoo, ale platí se zvlášť. Říkají tomu teda lanový park, ale jsou to prolézačky a la Mirakulum.
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI: Olomouce bych se teda nebála, ale zas já nemusím dělat 4 atrakce denně;-) Pevnost poznání je super, pak Vlastivědné muzeum je taky fajn a má interaktivní části. A bude-li na Zoo, tak s nějakou prohlídkou města už to na 4 dny je.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    COQUINE: [COQUINE @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli] tady blizsi popis. a to muzeum bych klidne dala znova.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    QUANTI: mne spadla celist u cen do tropical. 47 eur za dospeleho a deti do 5 zdarma. hm :-D (si pamatuju, jak to pred 10 lety stalo asi pade, tak jsem fakt cekala vic). a za 14 ecek priplatek za ty jejich bozi sauny, to za me jde. ale nespala bych tam, staci pres den :)

    v drazdanech je mj. vnitrni herna oskaruv svet, nekdy jsem o tom tady psala, jako zadny terno, ale den jsme tam stravili a vstup levny.

    ct rano smer drazdany, prenocovat tam. druhy den rano smer tropical, cely den tam, vecer presun na ubytovani berlin a pak mas porad 2 dny v berline.

    za me v pohode:-D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KATIA: Zlobíš mě, Ostravu bych chtěla moc a spíš si teď ospravedlňuju, proč ne. Olomouc mi všichni říkají, že na 4 dny spíš není, plus teda bych si tam zajela spíš sama bez dětí do Entrée :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    COQUINE: Kurňa, chtěla jsem to trochu budgetovější, ale tohle je sakra kulervoucí plán :)))
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    QUANTI: si me privedla na myslenku to naplanovat a zatim jsem u drazdany - tropical islands - berlin a zpet. drazdany mam rada, stejne se tam letos jeste chystam. v tropical jsem nebyla snad 10 let a deti by si to urcite uzily, hlavne tam neni zima jako v cestlicich. no a kousek je berlin, to by byl hrich tam nezajet.
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI: My asi z rodinných důvodů dáme Plzeň, ale jinak bych kromě již zmíněného zvažovala Brno nebo Ostravu nebo Olomouc. Nas baví ty různé science parky, to je ve všech, kino/divadlo mají taky a nějaká další muzea se taky najdou/případně zoo bude-li lépe
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    QUANTI: jsem docetla, ze po cechach, tak jsem se vedle smazala:). asi bych sla po jistotach, kde mas moznost vnitrni zabavy, kdyby bylo fakt hnusne no. zase chci dat kutnou horu a lamu to doma na liberec, ale tam bude strasne lidi.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Chystáte se někdo na ten listopadový prodloužený víkend někam po Čechách? Děti 7 a 9, přemýšlím, co by tak bylo nejlepší ohledně pravděpodobně nepříliš úžasného počasí.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IKARIE: muz se boji si pujcovat auto v zahranici. Larnaka - Paphos je to autem 1,5h, jo, to jde, busem jsem nekoukala, ale stalo se nam kdysi, ze byl nejakej svatek a nejely zadny busy, takze jsme museli z Larnaky (jedinkrat jsme leteli tam) do Limassolu taxikem. Ale to jsou vymluvy, blablabla, uz si tam naklikavam zkusmo tejden v kvetnu. :)
    kamaradka ted byla na Kypru s detma 2 a 4 roky a manzelem asi na 2 tejdny, ale oni jsou typ 2 tejdny v jednom hotelu na jedny plazi, max par vyletu po blizkem okoli.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: ja predpokladam ze si pujcime auto, takze kdyztak dojedem, kdyby ta druha strana ostrova byla zajimavejsi - vsak je to kousek neni?:)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IKARIE: diky za tip, tyjo, ja jsem uplne nalomena. :) skoda, ze to neni do Paphosu. my mame moc radi okoli Polisu a poloostrov Akamas, byli jsme tam pred detma 4x, ale to je na opacny strane nez Larnaka. zas ale ta cena. :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    IKARIE: kamarádka říkala, že je fakt hodně důležité hlídat, na které polovině kypru jsi. že na jedné je dobré pojištění, na druhé ne....

    a teda ted rovna tam mám tátu. jeho kamarád tam pronajímá busíky :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: jeste dodam cena za 4 osoby s jednim odbavenym 20 kg zavazadlem ta 11600, to je na cervenec zcela bezkonkurencni, kombinaci terminu tam jeste bylo dost tak kdo muzete kupujte (jde sehnat za tyto penize i na jaro, to ja bohuzel kvuli praci nemuzu)

    Kypr po celý rok z Prahy vč. prázdnin 2023. Letenky od 2 478 Kč
    https://www.cestujlevne.com/akcni-letenky/kypr-po-cely-rok-z-prahy-vc-prazdnin-2023
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam