• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    QUANTI: si me privedla na myslenku to naplanovat a zatim jsem u drazdany - tropical islands - berlin a zpet. drazdany mam rada, stejne se tam letos jeste chystam. v tropical jsem nebyla snad 10 let a deti by si to urcite uzily, hlavne tam neni zima jako v cestlicich. no a kousek je berlin, to by byl hrich tam nezajet.
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI: My asi z rodinných důvodů dáme Plzeň, ale jinak bych kromě již zmíněného zvažovala Brno nebo Ostravu nebo Olomouc. Nas baví ty různé science parky, to je ve všech, kino/divadlo mají taky a nějaká další muzea se taky najdou/případně zoo bude-li lépe
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    QUANTI: jsem docetla, ze po cechach, tak jsem se vedle smazala:). asi bych sla po jistotach, kde mas moznost vnitrni zabavy, kdyby bylo fakt hnusne no. zase chci dat kutnou horu a lamu to doma na liberec, ale tam bude strasne lidi.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Chystáte se někdo na ten listopadový prodloužený víkend někam po Čechách? Děti 7 a 9, přemýšlím, co by tak bylo nejlepší ohledně pravděpodobně nepříliš úžasného počasí.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IKARIE: muz se boji si pujcovat auto v zahranici. Larnaka - Paphos je to autem 1,5h, jo, to jde, busem jsem nekoukala, ale stalo se nam kdysi, ze byl nejakej svatek a nejely zadny busy, takze jsme museli z Larnaky (jedinkrat jsme leteli tam) do Limassolu taxikem. Ale to jsou vymluvy, blablabla, uz si tam naklikavam zkusmo tejden v kvetnu. :)
    kamaradka ted byla na Kypru s detma 2 a 4 roky a manzelem asi na 2 tejdny, ale oni jsou typ 2 tejdny v jednom hotelu na jedny plazi, max par vyletu po blizkem okoli.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: ja predpokladam ze si pujcime auto, takze kdyztak dojedem, kdyby ta druha strana ostrova byla zajimavejsi - vsak je to kousek neni?:)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IKARIE: diky za tip, tyjo, ja jsem uplne nalomena. :) skoda, ze to neni do Paphosu. my mame moc radi okoli Polisu a poloostrov Akamas, byli jsme tam pred detma 4x, ale to je na opacny strane nez Larnaka. zas ale ta cena. :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    IKARIE: kamarádka říkala, že je fakt hodně důležité hlídat, na které polovině kypru jsi. že na jedné je dobré pojištění, na druhé ne....

    a teda ted rovna tam mám tátu. jeho kamarád tam pronajímá busíky :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: jeste dodam cena za 4 osoby s jednim odbavenym 20 kg zavazadlem ta 11600, to je na cervenec zcela bezkonkurencni, kombinaci terminu tam jeste bylo dost tak kdo muzete kupujte (jde sehnat za tyto penize i na jaro, to ja bohuzel kvuli praci nemuzu)

    Kypr po celý rok z Prahy vč. prázdnin 2023. Letenky od 2 478 Kč
    https://www.cestujlevne.com/akcni-letenky/kypr-po-cely-rok-z-prahy-vc-prazdnin-2023
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    kypr - byl nekdo s detma? na zaklade dnesni akce wizzair jsem zcela spontanne a bez rozmysleni koupila letenky na 12 dni na cervenec, pojedem s detma v tu dobu skoro 7 a 4 roky. budu rada za jakekoliv tipy (kde se divat po ubytku, pujcovna auta, hezke plaze). diky :)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    VERCA_ZABA: nase deti naopak Rim nadchl, je tam toho mraky k videni. Bordel k zbliti jsem taky nepotkala, ten jsem videla spis v Neapoli, ale az takova hruza, jak mi bylo liceno, to taky nebyla.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KATIA: v Římě jsme byli v březnu bez dětí a ještě že tak. Je to super město na courani se po památkách, ale nepotkali jsme ani jedno dětský hřiště, všude neskutecnej bordel k pobliti, levný to tam taky není.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: A technické a .... je toho tam fakt hodně:-) rozhodně víc než na vikend :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: ve Vídni je kromě zoo I Haus des meers, třeba.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: jak píšou holky, Londýn je hodně drahý, jídlo, ubytování i ta mistni doprava, byt kluci asi ještě neplatí.
    Nase děti si vždycky uzijou viden, I bez pratru, pokud by neslo o letadlo, tak super je i berlin vlakem - spousta, spousta metra.

    Zmíněná Neapol ma taky pěkný metro a městskou podzemni dráhu, ale pro malý děti to město zase tak není. Sicílie fajn, vlastně krásná, ale metro tam myslím nikde není ;-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    VENIKA: Já mám představu, co tam je a nepochybuji, ze to baví, ale osobně si užiju víc něco jiného než pouť;-)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KATIA: My tam byli zrovna minulej vikend, Pratr jsem nevynechala a sedmiletej mi kazdej den dekuje :). Vyrazili jsme tam teda hned v sobotu dopo, davy zacaly proudit az kolem jedne, takze to bylo uplne v pohode. Nerve tam moc hudba jako u ceskych kolotocu a hecla jsem se jit na dve horsky drahy, do kterych se junior zamiloval. Za me to bylo fajn, bavilo nas to oba.
    Jsou tam i atrakce pro mensi deti, takova ta klasika - kolotoc, auticka, pidi horska draha.
    Ale chapu, ze to nebere kazdyho :).
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KATIA: Taky to, ze nizkonakladovky nelitaj na Heathrow, takze krom penez navic jeste bus a reseni casove rezervy protoze zacpy… za me Londyn jen tak kvuli letadlu a metru taky ne.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    COQUINE: tady je ta viden [COQUINE @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli]

    v londyne vse rezervuj online, jinak to nema moc smysl na blind. prodrazi se tam dost veci, jen na cenu letenky bych nekoukala, jak pise katia.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam