• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: jo, aha, uz chapu, jakoze moznost zaskrtnout, ze to necham na nahode. tak to bych radsi zaplatila, nez pak resit nejaky sceny, kdo chce sedet s kym a jeste u okynka. :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: S dětm je to asi trochu risk, ale podle mě tam většinou je možnost, že ti to sedadla nějak přidělí a neměla jsem s tím, co pamatuju problém.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: ted uz se k tomu kroku nevratim, uz je to zaplacene, ale uz kdyz jsem presla na krok vyber sedadel, tak tam v levym sloupci bylo cca tech 2500 od zacatku.
    to mi ani nerikej, ze jsem vyhodila pulku z ty castky z okna. 🤦‍♀️ 2 lidi jsem presunout vzdy musela - abysme byli za sebou 2 a 2 a nemusel byt nekdo pres ulicku. takhle si kluky rozdelime.
    KATIA
    KATIA --- ---
    SCHWAB: Úplně to není moje parketa, ale pokud potřebuješ zúžit výběr, tak na Korfu je dlouhá písečná pláž nahoře v Acharavi.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: A je to potřeba? Když jsme dělali checkin naráz, tak mi to většinou prostě dalo sedadla vedle sebe (různé společnosti)...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Docela me dnes otravil Wizzair, ze se za vyber sedadla plati 300 a vic za osobu/let. To si delaj trochu prdel, ne?

    Koupila jsem letenky na Sicilii na prvni pulku brezna do Katanie. Pozdeji nemuzeme a prime levne letenky s letem do 3h jsem jinam nenasla. Tesim se, ze klukum ukazu, kde jsme s dedou a babickou stanovali, kdyz jsem byla ja jen o malinko vetsi nez oni. :)
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    Nemám tip, potřebuji tip / zkušenost.

    V práci jsem dostal bronzový diplom za plavání a poukaz do jedný místní cestovní agentury, takže nás to tlačí do dovolené touto cestou a navíc to bude první dovolená se zplozenci.
    Paní v agentuře nijak extra nepomohla.
    Nebo aspoň čemu se vyhnout, kdybyste někdo věděl.

    Termín: září (od začátku do druhé třetiny)
    Asi tak na 7 dní/8nocí

    2 dospělí, 1x rok a kousek a 1x 4. narozeniny během pobytu

    Kam: Řecko ostrovy, Turecko

    Hotel u pláže, spíš na pláži. Písečné. Aby tam člověk půl hodiny nehledal slunečník / lehátko.

    Hodně children friendly. Hodně moc.
    Bazének, klouzačky, dětský hřiště, třeba i nějaký vnitřní dětský prostor (u baru)

    all inclusive je, počítám, všude plus stejný, že kormě snídaně, obědu, večeře, jsou i nějaký snacky / sváči / pití.

    Na památky a výlety to moc nevypadá :)

    ať to nestojí přes 80k. Radši do 70.

    Zkušenosti se zahr. dovolenou s dětmi máme nulové. Zkušenosti s cestovkama - minimální. Zušenosti s dovolenou na jednom místě - minimální.

    Obracím se k nyxu s nadějí...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KATIA: nahoře a dole je ve zdi panel s klasickou hudbou, můžete si pustit třeba Na krásném modrém Dunaji a jít u toho po schodech, po celé jejich délce jsou repráky :)

    Johann Strauss II - An der schönen blauen Donau
    https://youtu.be/BlDSFBFtEWc
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    STARDAY: a na oběd do Pasta Cook & Look na náměstí, mají i dětský koutek

    Pasta Cook & Look - Těstoviny v Hradci Králové
    https://www.testovinyhk.cz/
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: A cestou mezi namestim a tím hřištěm jít tudy: https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Bono_publico
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    STARDAY: Městské muzeum stojí za návštěvu. A HK má i akvárium... To jsou ty vnitřní atrakce...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: my byli jeste v te elektrarne na rece, to bylo fajn:

    Hučák | Skupina ČEZ - O Společnosti
    Hučák | Skupina ČEZ - O Společnosti
    https://www.cez.cz/cs/o-cez/infocentra/hucak-136625

    Dětské hřiště - Jiráskovy sady, Hradec Králové, Hradec Králové
    Dětské hřiště - Jiráskovy sady, Hradec Králové, Hradec Králové
    https://www.venkazdyden.cz/detail-hriste/jiraskovy-sady/8279
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    prosímvás, jedeme zítra něco vyřizovat od Hradce Králové a máme s sebou děti, protože mají pololetní prázdniny. Je něco ve měste, kam s nimi má cenu jít? ať jen nejedeme 2h tam a pak 2h zpátky?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    tak my nakonec v sobotu rano Lanzarote, kdyby mel nekdo tip, co s detma 3+6, budu rada. eviduji trajekt na la graciosu, oba narodni parky, plaz famara. zname tenerife i fuerteventuru, tady jsme jeste nebyli. letenky jsem koupila vcera, letime z nejakeho nemeckeho mesta o jehoz existenci jsem nemela tuseni :))

    a jak se na tyden sbalit jen do personal bag o 5 kg, to uz je samostatna disciplina (asi jediny reseni je vzit si jedno z ubikaci apartman, kde bude i pracka).
    KATIA
    KATIA --- ---
    Kdybyste někdo se staršíma dětma plánoval Hradec, tak tohle se fakt povedlo: https://www.klicperovodivadlo.cz/inscenace/prasina-8478/
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    LANTHAL: ja si chci odpocinout, deti maji 4 a 6, starsi syn je uz pomerne zdatny plavec, v lete na tenerife zkousel snorchlovat a potapet se s maskou.
    predstava, ze tyden nemusim varit a odpocivat v relativnim teple je lakava, ale asi si to nechame na dobu, az budeme mit jarnaky v breznu, ten unor je asi fakt nejchladnejsi mesic, co tak ctu.
    strevnich potizi se nijak enormne neobavam, zvladli jsme s dvouletym ditetem i skoro mesic v asii bez ztraty kyticky, egypt v 5* hotelu mi proti tomu pri nejake zakladni hygiene prijde v pohode.

    kazdopadne mam 10 dni volna a strasne se mi nechce do zimy a na hory, tak stale spekuluju co, jeste mam v merku na nas termin super levne letenky do sevilly, ale tam by to bylo spis cestovani a ne odpocinek.

    na vzdalenejsi exotiku, kde bude fakt teplo nemam ani dost volna, ani dost penez. kanary jsou taky varianta, ale letenky jsou drahe, mozna mrknu jeste na nejake zajezdy z nemecka.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    IKARIE: srovnani nemam, byli jsme pred pul rokem v marsa alam a bylo to bozi ... ale deti uz mam trochu vetsi zvladaji snorchlovat, a to taky byla hlavni zabava ... jinak strevni potize deti nemely, dospeli ale ano, dalo se to ale vcelku rychle vyresit tim jejich lekem, pokud se to podchytilo hned v zacatcich. Jestli bych tam jela s uplne malyma, to nevim no, zalezi, co od toho chces. My byli v hotelu, kde to pro uplne maly moc privetive nebylo (zadny tobogany, plaz kamenita a pristup do more z mola).
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    IKARIE: S malýma detma bych tam asi nejel. Někde si líznou vody a máte o zábavu postaráno.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    uz po nekolikate zvazuju egypt, jeste jsme tam nebyli, ale je to jedna z variant na jarnaky, ktere mame bohuzel brzo (hned ten prvni turnus - prvni unorovy tyden) - v breznu bych asi tolik nevahala, zacatkem unora se bojim, ze bude fucet. ale i tak se zeptam - s malyma detma je lepsi hurghada (event, safaga) nebo marsa alam? diky :)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    O víkendu budeme s většími dětmi (9 a 12) v Olomouci. V plánu je zoo a Pevnost poznání. Doporučíte nějaké restaurace/kavárny, které Vás zaujaly? Případně něco, co bychom neměli na Kopečku a ve městě minout? Budeme bydlet v centru, takže klidně i nějaká večerní kulturní akce. V divadlech ale zrovna nic pro nás zajímavého o víkendu nedávají.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam