• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: v pohodě, ten člověk, co by se nevyměnil, mohl sedět vedle mě a mimina. klidně, no problem..... já to zvládala. rádi se vyměnili.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: Tak mně zas přijde úplně zbytečný to platit, s výměnou absolutně nemám problém. A jestli ti to vadí, tak je prostě na místě říct, že ti je to nepříjemné;-) ono ustoupit a pak bejt na ty lidi naštvaná, není úplně dobrý na nervy ;-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    POZITRON: s malými dětmi bych to taky neriskovala, ale když jediný, co hrozí, je drobná nepříjemnost ala že nebudeme sedět spolu ale mezi cizími, tak na to kašleme. třeba vloni jsme to do US taky neplatili a seděli jsme normálně vedle sebe...ale Singapore Airlines jsou hrozně fajn aerolinky co se týká naprosto všeho, proto s nima taky rádi lítáme.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    pro me by bylo teda neprijemny, kdyby me nekdo pozadal, jestli bych se nevymenila, i kdyz bych se samozrejme bez reci vymenila a nedala na sobe vubec nic znat, abych nevypadala jako bezohledna. ale umim si predstavit, ze by to byl fakt stres tohle, protoze ja treba uz takhle mam z litani trochu strach a neni to prijemne samo o sobe, ale to samozrejme to je muj problem a je spravna i namitka, ze mam teda rict v takovy situace NE, jenze problem je, ze rict NE, kdyz nekdo zada o laskavost, je strasne tezky a clovek by si pak jeste pripadal jako nejakej hajzl a mel vycitky.
    takze me osobne tihle lide, co se vyserou na rezervaci a spolehaj na to, ze nekdo bude tak hodnej a vymeni se a jeste si myslej, ze o nic nejde, fakt stvou a povazuju je za bezohledny.
    CROSS
    CROSS --- ---
    KATIA: synek byl hodnej, v mém případě by to asi nezabralo. Ale letim teď po velikonocích se čtyřletým s Eurowings, tak budu s touhle taktikou připravenej.
    KATIA
    KATIA --- ---
    CROSS: To kolovalo po nějakých sockách - maminka s kamennou tváří informovala letušku o věku dítěte atp., popřála jí good luck a šla si sednout na své místo. Okamžitě se našla možnost, jak je posadit k sobě...
    CROSS
    CROSS --- ---
    MEDVED007: no hele před pár lety jsem letěl se Swiss ze Ženevy do Prahy se synem, tehdy mu bylo nějak tři a půl, místenky jsme samo měli, a po nástupu do letadla mi personál sdělil, že naše místa někdo „potřeboval“ a navrhnul rozesadit nás. Teda spíš to oznámil jako fakt. Pak se odehrála konverzace, na jejímž konci těsně před mým vyvedením z letadla (a to jsem nezvýšil hlas) :-] se zvedla nějaká milá dáma a pravila, že si klidně přesedne.

    Ale to je (aspoň doufám) spíš kuriozita a historka, co dávám k dobru, když se někdo ptá, proč tuhle trasu radši jezdim autem.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    je fakt, že lowcosty na těch sedačkách rýžují, ale normální aerolinky, to nedělají...lítáme často a nikdy si sedačky neplatíme předem, jednou nás takhle rozhodil ryanair, ale to bylo uprostřed covidu a bylo to spíš vtipný, protože v letadle pro 200 lidí sedělo tak 30 osob max :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Nekoho to taky muze treba obtezovat, ze by se mel presouvat kvuli tomu, aby rodina sedela pohromade. Rodina, ktera chtela akorat usetrit. Nehleda na to, ze to pak komplikuje identifikaci mrtvol po havarii. :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    VERCA_ZABA: I u tříletého dítěte? jednou to hodilo mámu na pár řád ode mne a synka, ale to se někdo velmi ochotně vyměnil
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KLAIR: máte štěstí. Kamarádka prodává letenky u Student Agency a většinou ten automat ty lidi rozchází všude možně, takže já kdykoliv cokoliv, kupuju i mistenky.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IKARIE: kdyz jsme leteli s ryanem posledne, tak nas automat rozhodil, ze muz se synem byli v uplne jiny casti letadla nez my s mladsim, ten byl teda jeste tehdy na kline. to mi treba vadilo, tak jsem nas prehazela, ale to bylo urcite do 200 za osobu a asi ani nebylo potreba hybat se vsema.

    ted jsem si naklikala zkusmo jinou rezervaci u wizz a mate pravdu, ze tam je na vyber nechat to na nich. to jsem si prve nevsimla. jenze zase my bysme chteli byt pohromade, dva a dva za sebou. ja s mladsim a muz se starsim, kluci u okynka. at se minimalizuje riziko scen, napr. ze ten je u okynka a ten ne.

    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja kupovala letenky predevcirem a ryanair uctoval sedadlo jednoho dospeleho povinne, tusim ze 8 euro na let. zbytek (deti + 2. dospely) zdarma.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: vždycky jsme měli sedadla u sebe a nikdy jsem to neplatila. dítě ti nedaj jinam
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VERCA_ZABA: praveze kdyz jsme leteli naposledy, tak s ryanairem a bylo to asi 150 na sedadlo. ale to bylo 2021, tak asi zdrazili.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    SCHWAB: rodos, buď lindos nebo ještě níž na jih je resort porto angeli, pro tento věk ideálně vybavený. Ale je to prostě resort, no...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    POZITRON: ne, je to normální. I u Ryanair se platí podobná částka. a samozřejmě většinou je to pro malé děti povinné, aby seděly s rodiči
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: jo, aha, uz chapu, jakoze moznost zaskrtnout, ze to necham na nahode. tak to bych radsi zaplatila, nez pak resit nejaky sceny, kdo chce sedet s kym a jeste u okynka. :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: S dětm je to asi trochu risk, ale podle mě tam většinou je možnost, že ti to sedadla nějak přidělí a neměla jsem s tím, co pamatuju problém.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: ted uz se k tomu kroku nevratim, uz je to zaplacene, ale uz kdyz jsem presla na krok vyber sedadel, tak tam v levym sloupci bylo cca tech 2500 od zacatku.
    to mi ani nerikej, ze jsem vyhodila pulku z ty castky z okna. 🤦‍♀️ 2 lidi jsem presunout vzdy musela - abysme byli za sebou 2 a 2 a nemusel byt nekdo pres ulicku. takhle si kluky rozdelime.
    KATIA
    KATIA --- ---
    SCHWAB: Úplně to není moje parketa, ale pokud potřebuješ zúžit výběr, tak na Korfu je dlouhá písečná pláž nahoře v Acharavi.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: A je to potřeba? Když jsme dělali checkin naráz, tak mi to většinou prostě dalo sedadla vedle sebe (různé společnosti)...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Docela me dnes otravil Wizzair, ze se za vyber sedadla plati 300 a vic za osobu/let. To si delaj trochu prdel, ne?

    Koupila jsem letenky na Sicilii na prvni pulku brezna do Katanie. Pozdeji nemuzeme a prime levne letenky s letem do 3h jsem jinam nenasla. Tesim se, ze klukum ukazu, kde jsme s dedou a babickou stanovali, kdyz jsem byla ja jen o malinko vetsi nez oni. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam