• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Potřebuji poradit s výběrem konkrétního hotelu. Máma chce vzít první týden v červenci dcery (9 a 12) k moři. Klasická válecí dovolená all incusive. S tím nemám vůbec zkušenosti. Mám prý hledat Řecko, něco úplně u moře, s hezkým bazénem v hotelu (např. i s tobogánem). Já si trochu myslím, že takové resorty jsou spíš v Turecku nebo Bulharsku, ale ona by raději do Řecka. Pojede s nimi i sousedka rovněž s vnoučaty, takže nějaký rodinný apartmán může být. Myslím, že tu někdo přesně takový resort kdysi vychvaloval, ale nedaří se mi to dohledat...
    KATIA
    KATIA --- ---
    Koukám, že tu moc není zimní Harrachov, tak třeba někdo využije:

    Menší sjezdovka/poma pro začátečníky: https://www.hilbert.cz/
    Je u toho bar a taky svah na pekáče a jiná vozítka (dost prudký)
    Naproti svahy pro úplně začátky
    Jezdí tam tahle škola: https://www.jpk.cz/cs/harrachov - syn s nima byl dva dny na skupinové výuce a byl spokojen (doporučuju rezervovat online se slevou, kvalitu jinak posoudit nedokážu)

    pro lehce pokročilejší je modrá sjezdovka doplik v tom hlavním areálu: https://www.skiareal.com/cz/zima/lanovky-a-vleky-v-harrachove/ - ale je k tomu trochu horší přístup a na sjezdovce se potkávají lidi, co sjíždí červenou z vrchu, s těma, co jezdí tu modrou...

    kousek od hlavní kasy je plácek na stadionu a tam se dá pěkně rozjezdit na běžkách, je odtamtud nástup na vcelku začátečnický okruh pěkně lesem (lze volit různou délku) a taky ja tam mírnější svah na sáňkování

    při nepřízni počasi funpark mamutek: https://funpark.likro.cz/ taková ta klasická chaotická herna, ale děti to to zabaví

    na jídle jsme byli jen tady: http://www.roubenka-harrachov.cz/uvod/restaurace-2/, moc dobré, večeře ne rezervaci, jinak jsme měli dovezené jídlo z bistro rohlík, což bylo dost fajn

    měli jsme víc štěstí než rozumu, protože celý týden mrzo a svítilo sluníčko, teď už to s počasím zas moc nevypadá...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Lanzarote s detma skoro 4 a 6,5yo:

    uplne spontanni akce, letenky jsem koupila last minute od ryanairu z nemeckeho Memmingemu (ano, je to daleko, od nas 5 hodin cesty, ale kupovala jsem je ve ctvrtek na sobotni odlet za 60 euro / osoba / zpatecni, coz je uplne bezkonkurecni cena). dali jsme to jen s malym 5kg prirucnim zavazadlem (pravda je, ze kdyby byli na letisti prisni, asi nam par cm i kg prebyvalo)

    interne vyhodnoceno jako nase nejlepsi dovolena s detma, coz nebylo uplne tak mistem, ale tim, ze decka uz jsou fakt pohodovi cestovatele snasejici mnoha nepohodli, partaci co se spolu zabavi, kdybych mela prostor v baglu na knihu, tak ji za ten tyden v pohode prectu :)

    Lanzarote byl nas 3. kanarsky ostrov, v lete jsme byli 3 tydny na Tenerife a ten u me vede kvuli prasne prirode a zeleni. Lanzarote je podobny jako Fuerteventura, mensi, pro me krasnejsi i diky pusobeni Cesara Manrique, ktery ostrovu vtiskl vyznamnou vizualni stopu.

    pocasi bylo promenlive, 18-19 stupnu ve stinu, kdyz svitilo slunce, dost to pralo, vratili jsme se opaleni a musela jsem nas mazat. obcas bylo polojasno, dvakrat nam sprchlo, nicmene to deti zvladly v trickach a kratasech a keen sandalech po vetsinu casu. koupali jsme se kazdy den, atlantik mel 20 st, ze zacatku deti v neoprenech, pak uz i normalne v plavkach.

    co je must see:

    narodni park Timanfaya - pro me asi nejeexotictejsi krajina, co jsem v Evrope videla, obalst tvorena lavovymi poli a sopecnymi kuzely

    ostrov Graciosa - dali jsme si dvoudenni dovolenou uprostred dovolene, nechali jsme auto na Lanzarote a trajektem se prepravili na prakticky opusteny ostruvek, kde je par baracku, dva supermarkety, par restauraci, zadne silnice a uplne panenske plaze, kam se musi dojit pesky (nebo na pujcenem kole)

    dilo Cesara Manrique - my jsme navstivili jeho dum a atelier v Haría, nadaci Fundacion Cesar Manrique a jeho dilo Jameos de Agua - bavilo to i deti!

    dlouha divoka plaz Famara na zapade s vlnami a surfarskymi spoty a naopak klidne plaze a zatoky na jihu (Playa de Papagayo)


    co za to?
    - letenky za 7000 pro nas 4 byly haluz, parking v nemecku 70 euro / tyden.
    - pujceni auta drazsi nez na Tenerife (mozna to ale bylo zpusobeno bookingem na posledni chvili), pujcujem vzdy u autoreisen, sedacky jsou gratis, vyslo nas na 25 euro na den (a tenerife v lete to bylo 16 na den, ale na delsi casovy usek). ostrov jsme objeli krizem krazem a projeli benzin za 20 e :)
    - ubytko docela drahe, prumerne 3000 za noc, spali jsme na 4 ruznych mistech (Playa Blanca, Costa Tequise, La Graciosa a krasne neturisticke mestecko Arrienta)
    - jidlo v supermarketech jak u nas, restaurace jsme si uzivali a chodili na mistni speciality (chobotnice, kanarske brambory, morske plody a ryby) prumerna utrata kolem 50 euro

    snad se nam to pristi rok na jarnaky postesti znovu, jeste nam par ostrovu zbyva :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FEROBAGR: prosim klidne o n plejaky obecny tipy k fungovani s detma v tropech:)
    Zanedlouho nas s 1,5r ceka mesic v Malajsii a Thajsku, poprvne s mimi jedeme takto daleko.
    FEROBAGR
    FEROBAGR --- ---
    Ahoj všem, jen bych tady chtěl napsat trip tip - právě jsme se vrátili ze Srí Lanky a nezbejvá než doporučit! Máme 2 a 3 letý děti a myslim že si to užili stejně jako my. Dovedu se představit, že se školákama, kteří už dokážou sami i něco ujít by to byla dvakrát taková paráda. I tak jsme zvládli projet velkou část země a vidět spoustu krás a hlavně zažít trochu jiný přístup k životu. V Asii už jsme dřív, bez dětí, na pár místech byli, ale Sri Lanka je velmi specifická. Jediná nepříjemnost je cena letenek, ale ta se během roku dost mění a dají se jistě sehnat i za rozumnou cenu. No a samotný život na místě nás, čtyřčlenou rodinu vyšel průměrně na 1000Kč za den (za všechno - ubytování, strava, doprava, vstupné..). Tak kdyby se někdo chystal navštívit ostrov čaje a slonů, rád přidám nějaký konkrétní tipy. Cestování zdar
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Já bych jen ráda řekla, že teda já jsem seděla se svým dítětem. Moje máma dostala sedačku jinde. O tři řady před námi na sedadle do uličky. Stejném sedadle, které si s námi slečna vyměnila. jen o tři řady jinde. jako že - fakt nemusela. Ale není moje zodpovědnost, jestli někdo bude sedět vedle mého dítěte. Mohli tam v klidu sedět. Nebo se mohli vyměnit. Nebudu platit víc peněz kvůli cizím lidem s přehnanou představou, jestli jim to náhodou nebude nepříjemné. Já tam se svým dítětem byla.
    KATIA
    KATIA --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: Tak ono samotné dítě asi personal nenechá sedět, tak se holt najde jiné řešení...
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: Já neříkám, že je to jednoduchý. Ale dost pročistí vztahy, když lidi dělají to, co chtějí a nedělají, co nechtějí. Je super neprijemne, když někoho požádáš, on ti vyhoví a pak se zpětně dozvíš, že to vlastně nechtěl udělat a ty se máš cítit blbě, protože si to měl vytušit....
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    KATIA: mne to prave bezohledne přijde. Představa, že si zaplatím místo u uličky, abych měla místo na nohy a pak se tam chce někdo vyměnit, aby seděl vedle svyho dítěte. Já řeknu ne a pak za prvý trpí všichni brecicim dítětem a za druhý trpi dítě, který za to celý nemůže. Takovy citový vydírání ostatních cestujících skrze deti. Pustila bych, ale o rodičích bych si pomyslela nepekne věci.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    HANELA: ono to sem nepatri, ale co jsem chodila na skupinu pro lidi se socialni uzkosti/fobii, tak tam tohle bylo dost caste tema. akorat ze treba vetsine lidi, tady to je ted krasne videt, to prijde uplne snadny - "je ti neco neprijemny? tak rekni ne a hotovo, ses snad svepravna. tak prosim te neres kraviny. hahaha." jenze prave ne pro kazdyho to je snadny a nebo neco, nad co se behem par minut povznese a uz o tom ani nevi, jakkoli to komukoli muze prijit jako reseni totalnich picovin.
    HANELA
    HANELA --- ---
    KATIA: jenže ono prave ne každý umí říci NE a pak se uzira!!!
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ale uznavam, ze sezeni vedle nejakeho treba nesnesitelneho ciziho ditete, ktere let provzteka, muze byt horsi varianta nez ozelet napr. misto u okynka, to rozhodne. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: tak to teda lol, ja se nicim fakt neuziram, jen rikam, jak to taky muze nekdo vnimat. :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: No a mě na tom nepřijde nic sobeckého, prostě se lidi nějak dohodnou podle aktuální situace. A komu to vadí, tak řekne ne. A je to :-) Jen se ti snažím ukázat, že se na to dá dívat z různých úhlů pohledu a není nutné hned se užírat tím, jaký jsou lidi sobci...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: ano, neni to dobry na nervy a mozna by se temhle situacim dalo predejit tak, ze by lide nemuseli byt bezohledni a nepocitali predem s tim, ze se jim nekdo kdyztak prizpusobi, coz se snazim rict. :) samozrejme kazdy at si jedna tak, jak to sam povazuje za nejlepsi. ja bych si pripadala jako sobecka krava, kdybych mela predem pocitat s tim, ze si nekdo presedne. kvuli mne.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: v pohodě, ten člověk, co by se nevyměnil, mohl sedět vedle mě a mimina. klidně, no problem..... já to zvládala. rádi se vyměnili.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    Dekuju vsem za tipy! Pasta restaurace vypadala super, akorat bohuzel meli plno. Pak jsme vzhledem k neprizni pocasi dali elektranu Hucak a to bylo taky fajn.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: Tak mně zas přijde úplně zbytečný to platit, s výměnou absolutně nemám problém. A jestli ti to vadí, tak je prostě na místě říct, že ti je to nepříjemné;-) ono ustoupit a pak bejt na ty lidi naštvaná, není úplně dobrý na nervy ;-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    POZITRON: s malými dětmi bych to taky neriskovala, ale když jediný, co hrozí, je drobná nepříjemnost ala že nebudeme sedět spolu ale mezi cizími, tak na to kašleme. třeba vloni jsme to do US taky neplatili a seděli jsme normálně vedle sebe...ale Singapore Airlines jsou hrozně fajn aerolinky co se týká naprosto všeho, proto s nima taky rádi lítáme.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    pro me by bylo teda neprijemny, kdyby me nekdo pozadal, jestli bych se nevymenila, i kdyz bych se samozrejme bez reci vymenila a nedala na sobe vubec nic znat, abych nevypadala jako bezohledna. ale umim si predstavit, ze by to byl fakt stres tohle, protoze ja treba uz takhle mam z litani trochu strach a neni to prijemne samo o sobe, ale to samozrejme to je muj problem a je spravna i namitka, ze mam teda rict v takovy situace NE, jenze problem je, ze rict NE, kdyz nekdo zada o laskavost, je strasne tezky a clovek by si pak jeste pripadal jako nejakej hajzl a mel vycitky.
    takze me osobne tihle lide, co se vyserou na rezervaci a spolehaj na to, ze nekdo bude tak hodnej a vymeni se a jeste si myslej, ze o nic nejde, fakt stvou a povazuju je za bezohledny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam