• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ZOOEY: KATIA: tak ještě zpřesnění, díky) Nymburk je parádní velkoměsto)) nejblíž se velikosti případného městecka, když ne vesnice, blíží třeba Třeboň, což je poloviční populace a cesta od vlaku z jedné ze zastávek je OK vzdálenost (ale je to dál). KH je fajn, ale ještě jsem měla uvést, že by to mělo být na víc dní než treba vikend... Díky moc!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: zrovna kutna hora je vlakem trochu opruz
    KATIA
    KATIA --- ---
    ZOOEY: V tom případě doporučím Nymburk :-)))
    Co Kutna hora, taky moc?
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ZOOEY: ... atrakce!!)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    MONI: vesnice, příroda, minimestecko... už ne třeba poděbrady (všem rodákům omluva, pro účely tohoto případu je to sice krásné, lec už velkoměsto)) žádné zvláštní trakce atp. nejsou třeba. díky moc!
    MONI
    MONI --- ---
    ZOOEY: město nebo příroda? Jak velké děti?
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ahoj, sháním tip na ubytování jedno jestli v soukromí, samostatný dům, penzion atd., jen to musí být na vlaku. ideálně přímý spoj z prahy, max jeden přestup, celková doba jízdy do 1.5 hodiny třeba? kraj asi stredočeský, nejraději jihočeský, ale jiným tipum se nebráním...
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Ahoj, predem se omlouvam za spam, snazim se sehnat:
    [Shanim knihy pro deti "Mluvime o sexu"]
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TOOMIX: diky, mne to podle videi taky prijde na dyl lepsi. ted jsme byli v hotelu lego v KH a jen tam, coz je tak tisicina toho, co v nemecku, se pekne zabavili. tak pak dam report :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    COQUINE: před 25 lety jsem byl v Billundu a jeden den byl fakt málo. Až tam pojedu s rodinou, tak určitě na 2 celé dny
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    mate nekdo zkusenosti s nemeckym legolandem? chystam se tam v cervnu a jen zvazuji, zda na noc, nebo dve (klonim se ke 2, nechci se honit). nejake tipy, ktere nezna google, ale zna nyx? :)
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    KLAIR: byla jsem tam celý červenec
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    IKARIE: Mrkni na sdetmivbaglu blog nebo ig. Jinak nam prijde super saalbach, s mistni kartou mas vstup na lanovky, pri cestach spousta hrist a jeste je tam piratsky akvapark.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ZUSKA: a kdy, prosím?
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    ZUZU: s Portugalskem mám zkušenosti jen sama s kámoškou stopem od Porta po Faro....a nahoře chladný oceán, pod Lisabonem a dál je to víc na surf než má koupání jako koupání, ale Faro , úplný jih bylo vedro a koupacka úplně v pohodě. Snad ti to trochu pomůže
    DYNK
    DYNK --- ---
    IKARIE: Tohle jsi našla?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    po ktere oblasti v rakousku se divat na cca 5 dni v cervenci, kdyz bych chtela maximalne baby friendly lokalitu - lanovky, tury, koupani, vyziti pro deti. idealne, aby se dala poridit nejaka "karta" na vyuzivani lanovek a dalsich atrakci. rakousko znam jen v zime hory a tam uz jsem taky leta nebyla. dekuji krasne :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LA_PIOVRA: i s cestami lodi, jeepem cesta trvala 24h+

    Dite zcela ok, bezproblemove jako kdekoli jinde, Postylku/basinet, co nektery spolecnosti nabizej v priplatkovy vybave pro deti (v zavislosti na spolecnosti je limit 8 az 12 kg) hodnotimkladne, pri najdeldejsim ze tri letu spala 7 h v kuse.

    Vsechny vybrane metody (zobani, nove knizky, dostupnoat dudliku) rozptyleni fungovaly.
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    MEDVED007: Jedem autem, Balkán je příliš krásný na to, abychom na něj koukali jenom z letadla:) Už samotnou cestu máme jako dovolenou. Takže Bosna a Černá Hora, nocleh Albánie v kempu u Skadarského jezera, kde si žena domluvila sraz s kolegyní z práce, prý si musí dát večerní víno a ranní kávu:) A já už se nemůžu dočkat albánského chleba, marmelád, jejich kuchyně a přírody. Pak za Skadarem hned doleva do hor a podél kosovských a makedonských hranic dolů k Ohridu. Tam zůstanem na dvě noci, at si užijeme i koupání a okolí jezera, protože je tam taky krásně. A pak teprve dál dolů na Peloponés.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HUGILA: letíte a půjčujete si auto ?
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    ZUZU: za sebe bych asi doporučil jet dolů Peloponés.
    Letos jedem /děti 10 a 12/ v první půlce července, 5 nocí západ Peloponésu, 5 nocí úplný jih Mani a 2 noci severní Řecko.
    Ubytování: https://ktimabilioni.gr/index_en.html , jedem už podruhé, tam jsme si to zamilovali...skvělé ubytování, velice sympatický majitel, mělké, teplé moře, ideální pro děti, nekonečná pláž, prakticky jsme byli na pláži vždy sami:) Celá oblast je v Natura2000, takže prostě davy a hotely nehrozí. V dojezdové vzdálenosti na jednodenní výlety dost přírodních zajímavostí. I památek, kdyby náhodou:)
    Dole na Mani máme https://travelgrecia.com/fr/paliros/taenarioum-antico-paliros/ musím říct, že krajina na Mani nás nadchla asi nejvíc z celého Řecka, proto jsme si tam letos vyhradili delší čas.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KATIA: vyborne, moc diky:) Je zrava, krupinky, atd porizeny. Stejne tak dve samolepkove sesity.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam