• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PETRAPETROVA: pokud nechcete platit za resort, kupte si letenky zbvlast a ubytovani dle sveho gusta a jak rikaji jini - s rocnim pidetem si jeste uzijete dovolenou, ktera bude bavit i vas, muzete klidne jit na nejake pamatky a tak - decko za chvili v nositku si kocaru usne a i to kafe si clovek vypije... se starsima uz je to mene pro dospele a vice pro deti, protoze to je furt nejake hriste, zmrzliny, klouzacky do vody a jine veci co deticky chteji :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PETRAPETROVA: Z mojí zkušenosti se to vyplatí :-))
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    PETRAPETROVA: s rocnim a jednim je skoda jet do resortu a to rikam jako clovek, ktery ted (4 a 5) s nimi do resortu jezdim. v tomhle veku jsme dali Provence a azurove pobrezi, byla to jedna z nej dovolenych.
    KATIA
    KATIA --- ---
    PETRAPETROVA: V resortu jsem nikdy nebyla, tak nevím, my jsme normálně chodili k vodě, jezdili na výlety (nosítko, lehký kočárek). Dost jsme si to užili:-) jezděte dokud máte jen jedno :-)))
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    jakou cast sicilie byste doporucili pro tydenni, vylozene odpocinkovou a koupaci dovolenou s detma skoro 7 + 4? letenky mame do catanie, auto si budeme pujcovat, kdyby to bylo o tom, ze jsou o sto procent hezci plaze na zapadnim pobrezi, tak jsme ochotni i prejet. ale radeji bych se tentokrat drzela nekde pod catanii na jihu / jihovychode. termin cervenec, takze na zadny velky poznavani to nevidim. to si necham nekdy na jaro nebo podzim :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANDREJKA: my byli v nordwijku bez deti, a kousek niz v Rockanje s detma. oboji bych doporucila. v tom rockanje jsme bydleli v jedny chaticce v Molecaten Park (takovej řetězec chatovejch osad, pokud se nepletu). sice to bylo trošku dál na pláž, ale měli jsme s sebou vozítko (přívěs za kolo, děti tenkrát 2r a mimino), pro větší děti bych asi brala kola. pláž super, jídlo všude super...v tý chatový osadě nejezdí auta, takže pro děti ideál.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANDREJKA: Určitě dávala. I když jestli to nebylo v Mateřském? Jela bych Leiden, Haag, Utrecht ,-) Loni jsme to vzdali kvůli počasí, vyjížděli jsme akorát s nějakou studenou vlnou ;-(
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    Zkoušela jsem vyfiltrovat ULO, ale nedaří se mi to, měla jsem dojem, že dávala spoustu tipů na Holandsko. Kam byste jeli cca v srpnu na dva týdny s dětmi 7 a 1,5 - někam spíš k pobřeží, procházky, písek na pláži, sem tam hřiště, muzea, dobré jídlo... Popř. by šel i týden + týden a mezitím změnit lokalitu. Díky!
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KACHITA: jen možná ještě poznámka pod čarou. Ono pokud v ten váš termín tam bude hnusně, tak tam opravdu být nechceš (zima, štiplavy déšť a vichřice apod). Držím palce, ať vám to vyjde.
    My letos taky konečně po letech chceme první týden v červencij Baltu, ale určitě si připravím záložní plán, kdyby bylo hnusný počasí, ať jedeme jinam.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KACHITA: před lety na Rujane v srpnu vedro veder, jen večery příjemné chladnější.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    Všem moc díky za tipy, stan/clona proti větru je určitě must have, syn trpí na uši :) včera jsme koukali přes booking na ubytování a nabídka mě taky velmi.mile překvapila, takže to vypadá opravdu nadějně... na to, že ještě předevčírem jsem se už smířila s tím, že pojedeme na max 3 dny v ČR super :-D
    MONI
    MONI --- ---
    KACHITA: My jsme byli loni v Grzybowu (městečko u Kolobrzegu) a 3 roky předtím v Rewalu a atrakcí pro děti bylo v okolí hodně, různé zážitkové parky, majáky, hřiště, motokáry, pouťové atrakce, ... Ani jsme na všem nebyli. Děti byly nadšené hlavně z písečné pláže:-)
    Vybavení proti větru se nechá pořídit na místě, my měli něco svého a něco bylo i v apartmánu. V Česku doporučuji pořídit stan proti slunci/větru.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TOOMIX: jo, tak přesně takhle jsme tam měli my, krasne počasí a denně ryba v housce:))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VERCA_ZABA: hloubka byla taková normální :) Rosa Mitnik dělala v srpnu 2020 pěkný report z Rujany


    Rosa Mitnik: Za sluncem na Rujánu
    http://blog.rosamitnik.cz/2020/08/za-sluncem-na-rujanu.html?m=1
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TOOMIX: a je tam hloubka? Na Rujane se právě muselo jít třeba 50 metrů od břehu, aby voda byla alespoň po kolena..
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KACHITA: my třeba byli před lety v srpnu v Peenemunde i na Rujane, takže to stejne moře, bylo 30 stupňů, moře mělo minimálně 20, pláže narvane, všichni se koupali. Letos se tam chceme po letech vrátit, pro děti to moře bylo skvělý
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KACHITA: hrozně tam fouká, takže to chce i takovou větrovou zábranu. A jak fouká, bývají vlny = červená vlajka = zákaz koupaní, ale nevím jak jinde, mám zkušenost jen z Kolobrzegu. To bych snad jel autem radši na sever Itálie. No a nebo zase do Štúrova, ikdyž to není moře :)

    [TOOMIX @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli]
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    TOOMIX: no právě s tou teplotou moře jsem teochu v rozpacích, děti se touží vykoupat v moři. Jinak my pojedeme z Pardubic, to jsme skoro sousedi :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: cesta v pohodě, na hranicích s Polskem jsem zapnul na dálnici tempomat a v podstatě ho vypnul po 6 hodinách u moře. Na dálnici mají standardizovaná moderní odpočívadla - všude WC i s přebalovacími pulty, na většině aspoň malé dětské hřiště, na skoro každém nějaká restaurace nebo obchod, posezení a lavičky, parkovacích míst až až. Jeli jsme Hradec Králové - Trutnov - Lubawka - Zielona Gora - Szczecin - Kolobrzek. Ubytování přes booking, v pohodě, k moři kousek.

    https://www.booking.com/Share-ggrxJad
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam