• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    PETATA
    PETATA --- ---
    KATIA: co mám vysledované z různých diskuzí, tak kemp Dolce, Pecka, Frenštát a klasika Sedmihorky
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    KATIA: Lidi si hodně chválí i Kristýnu u Hrádku, tam je bezva blízkost cyklostezek v Německu... Pěkný je i kemp v Chlumci nad Cidlinou nebo Lodín a za sebe ještě doporučuji Stříbrný rybník u HK, který má super návaznost na stezky a aktivity v Městských lesích...

    Sedmihorky jsou určitě fajn, ale přeplněné...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: do Nedamova jsem jezdil se Škodovkou na tábor. Jako dítě i jako vedoucí. Kemp retro, ale koupání fajn a výlety do okolí také
    MORPED
    MORPED --- ---
    KATIA: nam se moc libilo ve Frenstatu pod Radhostem a taky kemp pod pustevnami Prostredni Becva
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    KATIA: jestli s detma, tak doporucuju nealko kemp u Javorniku

    Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/fusamujuve

    jak se tam nepije, tak je tam bozskej klid a to koupaliste je fantasticky.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    KATIA: my máme rádi Nedamov. Je to sice trochu cesta zpět časem, ale přímo v kempu skvělý koupání a okolí taky krásný. Nedaleko odtamtud jsme byli se stanem i přes bezkempu - hezky místo na louce s typim, suchým zachodem a vodou.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TOOMIX: Ty mám na seznamu, díky za potvrzení. Nicméně kdybyste měli neco super, třeba i trochu 'schovaného'....
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KATIA: Sedmihorky
    KATIA
    KATIA --- ---
    Jaké máte ultimátní tipy na kempy s dětma? Kde je čisto a slušné vyžití? (ČR, vcelku kdekoliv)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    legoland nemecko

    vyrazili jsme na vikend, 2 noci, 2 denni vstupy (ne 48 hodin). v den prijezdu jsme jen prosli vsechna hriste v okoli, do parku jsme sli az rano.

    bydleni si deti vybraly v piratske casti, hotelove pokoje. ubytovani standard, tematicke, na pokoji papir s ukoly, ktere kdyz splni, ziskaji kod k trezoru a tam najdou piratsky poklad. snidane v cene, standardni bufet, relativne na vyber. pri bookingu jste museli rezervovat cas snidane (7:30-8:45, nebo pozdejsi). na pokoji mely deti kazdy bednu kosticek k dispozici. od ubytovani je to k parku cca 10 min pesky. u kazdeho ubytovani jsou herni prvky, u piratu je toho nejvic, velka piratska lod.

    atrakce:
    jsou rozdelene podle vysky, za me nejlepsi, kdyz ma dite aspon 110 cm, ale i nad metr ok. meri, sundavaji ksiltovky na mereni (syn ma 108/109, nekde prosel, jinde ne).
    nemeli jsme zakoupene prednostni vstupy na atrakce, na nektere atrakce byla fronta od 20 minut do hodiny. my to vyresili tak, ze jsme si stahli aplikaci, podivali jsme se, kde den predem byla nejvetsi fronta a tou atrakci jsme rano zacali. neni to tak, ze clovek stoji od fronty k fronte, na spouste jinych fronty nebyly. za den a pul v parku jsme dali pres 30 atrakci, nijak jsme nespechali, nekde jsme sli vickrat. ty fronty jsou na tech atrakcich pro starsi (od 120 cm), cim drsnejsi, tim delsi fronta.

    jidlo:
    mimo park u ubytovani bufet a restaurace, jednotna cena: deti (3 az 6 let) 10 €, dospely 35. jidlo v parku ruzne, ceny taktez. litr vody u stanku 4,5 €. u duplo parku byla hipp stanice, kde prodavali sklenicky, kapsicky a kojeneckou vodu 1l za 1,75 €.

    byli jsme o vikendu, sice bylo hodne lidi, ale treba v obchode, u stanku ci na wc clovek necekal snad ani jednou, nejak se rozprostreli (do front, lol).

    deti byly totalne nadseny, za me to za to stoji. jsem rada, ze nam vyslo pocasi, protoze rada atrakci je vodnich, takze jsem nemela strach, ze prochladnou. pokud tam pojedete v lete/teplu, nahradni obleceni/plavky s sebou. je tam par mist, kam deti mohou skocit do vody plus cela cast vodnich prvku v duplo a ty ostatni vodni atrakce, kde se clovek namocil dost taky. susicky na lidi za ecko, platba kartou mozna (cash jsme vubec nemeli).

    akorat bych priste asi mozna priplatila za ty fronty (je to od 20 do cca 80 eur za osobu), asi bych to vyuzila u starsich deti.

    park ma sice od 10, ale pousti driv. v 10 uz byla u tech atrakci, myslim ty nejoblibenejsi, fronta na 30 minut.

    2 noci, 2 dospeli, 2 deti, se snidani, 2 denni vstupy, parking v cene, celkem 1065 €. plus jsme platili 30 euro pojisteni storna a byla jsem dost rada, protoze 2 dny pred odjezdem jedno dite horecka, druhy tuberacky kasel, tak jsem byla relativne v zenu (moznost zruseni bsz uvedeni duvodu do 12:00 hod. dne predchazejici dnu prijezdu).

    priste dame asi dansko, fakt to bylo super.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KEMENTARI: Syn tam byl se skautem na horách a přijel nadšený 👍
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    NICKIE: Podivej se na Jeleni v Krusnych horach, je to jednoduche fajn ubytovani v nadherne krajine: http://www.mezijeleny.cz/
    Majitele tam primo bydli a jsou opravdu prijemni, viz jejich IG: https://instagram.com/mezijeleny?igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Jo, doba ježdění po vlastní ose... To bylo super.
    A teď se šíleně těším na resort, vyplacnuti a čau. All inclusive, kdy děti vždycky někde dostanou něco k jídlu, bar na pláži... Dřív bych zdechla nudou, teď na to i s mužem upiname velké naděje :-D

    Až bude mancaft starší, zase si strihneme něco zábavnějšího, teď mi resort plně stačí. Az budou starší aspoň o kousek, chci je vzít do Egypta na rybičky a korály, to mě hrozně baví, ale už to chce dobré plavce.

    Teď to bude Bulharsko, cachtani a tobogány.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    QUANTI: dva až tři týdny můžou být trochu problém teď sehnat... Ale jinak ty e-chalupy jsou fajn v tom hledání.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    QUANTI: koukam na to same ted, celkem ok je filtr na e- chalupy. Maji tam mix od glampingu po kempy.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    já zas uvažuju o pronájmu nějaké chaty, na 2-3 týdny... ale nějak vůbec nevím, na co koukat, aby to nestálo raketu.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    NICKIE: hledej neusiedl am see :) do Vídně se dostanete vlakem, pak jeden přestup na osobák, který jede po vesnicích kolem jezera (ale třeba hned v neusiedlu je pěkná pláž s hřištěm a brouzdalištěm). Je tam krásně, v hotelech jsou často bazény, v jezeře se koupat dá, ale voda je kalná, tak třeba spíš lodičky a šlapadla.. s malými dětmi ideál a ani to tam není moc drahé.
    Konkrétní dovolenou nedoporučím, nejsem na cestovky.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Letos hrozně toužím po té diskutované all inclusive dovolené, ale nemám s tím zatím žádnou zkušenost. Mě okolí lítá třeba do Řecka apod., ale mě se letadlem nechce. Existuje něco cenově přijatelného i v okolí ČR? Moře nás stejně moc nebere, bazén by stačil a něco pro děti, aby tam bylo. Ideálně by se mi to líbilo na vlaku z Prahy, naše auto se stejně každou dovolenou rozbije a já nechci řešit ani to. Nepotkal jste někdo něco zajímavého? Nějak nevím kde začít hledat. Polsko? Německo? Nejsou tam all inclusive jen pro důchodce?

    Zároveň se mi nečekaně otevřelo celé volné léto a ráda bych s dětma jezdila po ČR a hledám tipy na levné ubytování, kde bychom mohli přespávat. (něco jako 300 za noc dospělý) Bojím se sama s dětma přespávat na divoko, ale budget mám omezený.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Rhodos - Kolymbia - Hotel Relax*** s Čedokem 29.5. - 5.6.2023

    https://www.cedok.cz/dovolena/recko/rhodos/hotel-relax,RHO2REL.html

    Další fotky a recenze zde

    https://www.google.com/travel/search?q=relax+rhodos&qs=MiRDaGNJa3FXQjY0eTRnSUYyR2dzdlp5OHhkR1IyT0c1NlpCQUJIAA&ts=CAEaMgoWEhQ6EkhyYWRlYyBLcsOhbG92w6kgMxIYEhIKBwjnDxAGGAsSBwjnDxAGGAwyAggA&ap=KigKEgnu-_yovx1CQBGdQcBgziQ8QBISCeWxEhWSJUJAEZ1BwMCBLzxAMAC6AQZwaG90b3M



    Cesta tam:

    Odlet z Pardubic v 11:40, na letišti klid, pohoda. Let proběhl standardně, trval cca 2 hodiny a 45 minut, přistáli jsme v cca 15:30 místního času (14:30 ČR). Počkali jsme na kufry, u stánku cestovek před letištěm nám řekli do kterého autobusu a tak jsme šli. Cesta na hotel něco málo přes hodinu, u checkinu nás zkásli o pobytovou taxu 10.5€, vzali si voucher z cestovky a dostali jsme klíče.

    Ubytování:

    Objednali jsme si "Rodinný pokoj pro 4 osoby" což byl trochu větší dvojlůžák s palandou bez boční zábrany (byla ve skříni a dala se nasadit, ale moc bych jí nevěřil), takže jsme nakonec spali s dětmi na letišti a jeden dospělý vespod palandy. Na pokoji klimatizace (platila se zvlášť, tuším 5€ na den), ale to jsme nevyužili, zas takové vedro nebylo, smart TV, takže zchroupla i USB disk s pohádkami, přes jednu stěnu posuvné prosklené dveře na balkon se zatemňovacími závěsy. Elektřina na pokoji nešla, dokud se nestrčila visačka od klíče do takové bláboly, což bylo trochu na prd, když jsem chtěl dát nabít telefon a odejít třeba k bazénu. Vybavení pokoje OK, jedna zásuvka nefungovala, měli jsme i malou ledničku, jen jsem si musel nahodit jistič, aby fungovala. Na balkoně žádný sušák, ale byl jsem připraven, měl jsem vlastní provázek i kolíčky.

    Stravování:

    All-Inclusive, snídaně, obědy, večeře formou bufetu. U všech jídel k dispozici pečivo, saláty, kopce zeleniny, po celý den možnost si natočit z postmixu limonádu nebo džus, člověk se nemusel prosit obsluhy - vzal jsem si znovupoužitelný kelímek, natočil si, vzal si to na pokoj, k bazénu atd. pak se to jen odložilo na tác a bylo. Strava dobrá, na výběr vždy bylo dostatek věcí - kofty, souvlaki, pečená ryba, vepřové, hovězí, pečená zelenina, kuřecí paličky, hranolky, těstoviny, rýže, jen mi trochu chyběly brambory - byly jednou, ale dost kořeněné a jednou jako bramborová kaše. Snidaně klasika - vajíčka na všechny způsoby, slanina, salámy (jen šunky a měkké, suché salámy ála vysočina ne), obden párky, máslové croissanty, plněné croissanty, kopce zeleniny, kukuřičné lupínky, vločky atd. Hrozně moc mi taky chutnala tyropita (listové těsto s ovčím sýrem) a spanakopita (listově těsto se špenátem), ty tam byly každý den. Velkou výhodou bylo, že snídaně byly už od 06:30, obědy pak od 12:30 a večeře od 18:30.

    Zaměstnanci hotelu a ostatní a lidé:

    Všichni zaměstnanci hotelu trpěliví, milí, usměvaví, všichni do jednoho umí anglicky, lidi v obchodech, na pláži a řidiči taky - ohleduplní, komunikativní, s nikým jsme neměli problém

    Koupání - moře a bazén:

    U hotelu bazén bez atrakcí s hloubkou 0,95 - 1,35m a dětské brouzdaliště s hloubkou 0,5m. Lehátka, slunečníky. K moři jsme si mohli vybrat ze 3 možností - zátoka před hotelem s pískem (1) - málo lidí a klid, kamínková pláž doleva od hotelu 5 min procházkou (2) - ta byla fajn, na začátku byly v moři velké kameny, po kterých se dalo lézt, kamínkovo písečná pláž doprava 5 min procházkou (3), ta byla taky fajn, aby si děti vyhrály. Na všech plážích dvě lehátka + slunečník za 10€ na den.




    1)




    2)





    3)




    Výlety:

    Nechtěli jsme si půjčovat auto, takže jsme byli odkázání na místní MHD. Najdete oranžovou zastávku a na ní je QR s jízdním řádem (byl také na recepci, vždy platí pro určitý měsíc). Autobusy jezdily včas, maximálně zpoždění 5-10 minut. Jeli jsme do hlavního města Rhodos a pak na jih kouknout na Lindos. Cena 4€ za dospělého, děti do 6 let zdarma, 6-15 let poloviční cena. Na cestě zpět si hlídejte, jestli řidič staví kde má (třeba podle polohy na mapy.cz). Stalo se nám, že ačkoliv řidič říkal, že zastávku před naším hotelem bude zastavovat, tak zabočil o ulici před ní a zastavil u úplně jiného hotelu a vzhledem k tomu, kam miřil bylo jasné, že nám k hotelu už nezajede, tak jsme s dalšími lidmi od nás z hotelu vystoupili a došli to pěšky.

    KTEL RODOU S.A.
    https://www.ktelrodou.gr/en/

    Rhodos výlet pěkný - hradby, staré město, přístav, větrné mlýny, trochu zklamání z Rhódského kolosu, ale celkově moc fajn. Linos taky moc pěkný, malé úzké uličky, milion obchodů a dobrot, ikdyž už ráno kolem 9:30 byla na kopci na tu zbořeninu fronta jak hovado, takže jsme se koukli na vyhlídce a šli zpátky dolů do města.

    Dali jsme si taky peší "výlet" do přírody před hotelem (na mapě výše číslo 4), příroda hezká, cesty prošlapané, moc pěkná procházka kolem zátoky a na kamínkovou pláž č. 2. tak na 3/4 hodiny.

    Cesta zpět:

    Odlet plánován v 10:40, v 07:45 odjezd od hotelu, takže jsme stihli ještě snídani. Narozdíl od lidí co se vraceli do Brna, ti odjížděli od hotelu v 5:55, takže byli bez snídaně a lidí z Prahy, ti museli opustit pokoje do 11:00 a odjezd na letiště měli pak až ve 22:30 a letadlo jim letělo někdy v 01:20. Na letiště jsme dorazili včas, check-in v pohodě, byli tam lidi z ČEDOKu, let taky OK, přistáli jsme kolem 12:45 našeho času.

    Závěrem:

    V porovnání s Bulharskem loni to je tak +- stejné. V Bulharsku byly fajn ty skluzavky a bazény u hotelu, tady zase ta možnost výběru ze 3 různých pláží a že to byl malý hotel o cca 50 pokojích. Jet sem ale v plné letní sezóně, tak by to byla sebevražda - na výletech by byly miliony lidí, zejména na tom Lindosu a potom ty poslední 2 dny už bylo znát, že se hotel dost naplnil (do té doby byl plný tak z 1/3), protože kdo přišel pozdě na jídlo, tak si skoro nesedl, trochu byly fronty atd. Jinak poloha hotelu je v klidné části, žádné detonace z diskotéky, které by budily děti atd., fakt klid a pohoda.

    Poslední věc - komáři - poštípali nás hned 1. noc, takže jsme sháněli něco na namazání štípanců, protože to co jsme měli z ČR nezabralo. Nakonec nás zachránil supermarket Zeus (viz mapa), kde měli nějakou univerzální věc s propolis i na žahnutí medůzou asi za 4€ a ta jediná zabrala. Takže s sebou vemte určitě repelent. Jinak v tom supermarketu maj všechno - potraviny, drogerii, dárkové předměty, oblečení, prostě cokoliv.

    Celková cena za 2 dospělé a dvě děti (4.5 a 6) byla 56000Kč i s pojištěním přímo od cestovky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam