• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    DUCATIMONSTER: Ehm, pozde, ale prece..Zrovna dneska jsme v Krtkove svete byly s kamaradkama a celkem 6 detmi (jedno neplatici mimino). Vzaly jsme jim pouze vstup bez tech atrakci a ackoli pak deti vsechny byly na nekolika atrakcich, tak by se nam to porad nevyplatilo brat ten vstup PLUS.
    1 atrakce (napr. jizda na retizkaci, skakaci hrad, nejaky auticka) vyjde na 60 kc.
    Tech aktivit je ale v Krtkove svete tolik, ze by clovek na tech atrakcich musel stravit imho mnohem vic casu, aby se mu to vyplatilo. Coz nevim, jak bychom zvladli :) A to jsme tam byli cca od 10:30 do 17:00…takze dost dlouho. A pritom jsme tentokrat ani nesli dozadu.
    A uz tak to tam je drahy jak cert…
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    DUCATIMONSTER: no v tech drazsich vstupenkach jsou neomezene vstupy na ty poutove atrakce plus vstup do vnitrni casti (herna), coz v tomhle pocasi asi nevyuzijete. tak asi zalezi, jestli budete chtit vyuzit ty atrakce.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Dinopark harfa nebyl úplně špatný. Dnes se manželka chystá na celý den do krtkova světa s partou kámošek. Malej má 3 roky. Znate to tam někdo? Je k něčemu koupit dvakrat drazsi vstupenku krtek plus nebo 3x dražší krtek max?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Díky
    SIR_PROMOE
    SIR_PROMOE --- ---
    DUCATIMONSTER: tak spatny to neni, ale je to na chvilku.moc toho tam neni..
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    DUCATIMONSTER: Byli jsme v něm a v Liberci a proti Liberci je to slabota.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Doporucil by někdo dinopark na harfe , nebo je to spíš blbé? Díky
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    Máte někdo zkušenosti s cestováním Bosnou? Nějaké zajímavé tipy?
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    JENDAZCB: ja to kupovala na pokladne a je to abo, v automatu to imho ani nejde. Ale detaily jsem uplne nezkoumala
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    Tak si to shrneme, dloouhým článkem... Už je to tu v moc příspěvcích... Hlavně, tam nečtěte všichni všechno, rozebíraj tam i jiný věci a nejen, cože je tato nová forma jízdenky, v DE, zač.

    V Německu cestující pořídí nástupce loňských devítieurových lístků. Celostátní jízdenky nabízí i jiné země — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3580771-v-nemecku-cestujici-poridi-nastupce-lonskych-devitieurovych-listku-celostatni
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    BRUNA: Ano, platí při koupi elektronicky. Nutnost zrušit to předplatné před koncem měsíce. Takže, když si ho člověk pořídí z automatu, či pokladny, tak by ta nutnost neměla být.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    NICKIE: ja ho mam do prace 🙂 jen pozor, je to abo a nevim, jestli jde koupit fakt jen na 1 mesic, mne to hodilo rovnou mesice dva.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    https://twitter.com/Lenka_Schanova/status/1678084220395110401?s=20

    Poprvé jsme vyměnili moře za hory a vyrazili s dětmi do Kitzbuhelu. Po týdnu strávených v Alpách musím uznat, že to byl skvělý nápad. Rakouské hory jsou pro děti jak stvořené. I pro tak malé, jako máme my (2 a 4). Dám vám sem pár tipů, pokud byste chtěli také vyrazit.


    @SWAROVSKI____
    Kristal Welten

    Nádherné muzeum, přímo zenová zahrada, skvělá restaurace, kolotoč, a venkovní i vnitřní hřiště. Věřte mi, vydržíte tam celý den.

    Swarovski Crystal Worlds
    https://kristallwelten.swarovski.com/Content.Node/wattens/index.en.html

    Triassic Park

    Za mě nejkrásnější výhled v Alpách. Najdete tam muzeum dinosaurů, "pláž", vory, vykopávky, skvělou restauraci a spoustu dalšího.

    Rein in die Gondel – rauf in die Urzeit!
    https://triassicpark.at/en/triassic-park-excursion-destination-tyrol-1.html

    Ellmis Zauberwelt

    Hledání pokladu, nespočet prolézaček a jednotlivá stanoviště od sebe nejsou daleko, takže to zvládne i 2leťák.

    Ellmis Zauberwelt am Hartkaiser
    https://wilderkaiser.info/de/ellmau/info/ellmis-zauberwelt-am-hartkaiser.html

    Wildpark Aurach

    Skvělé kontaktní zoo a ani tady se nemusíte bát najíst. Vaří také celkem obstojně. Jen nic víc než řízek na jídelním lístku asi nenajdete 😅.

    Wildpark Aurach
    https://wildpark-tirol.at/de/wildpark-aurach.html

    Půjčení elektrokola

    Půjčit si e-kolo není žádný problém. Ale najít půjčovnu, kde vám půjčí i dětský vozík Thule, to byla téměř mission impossible. Nakonec se nám to podařilo v Intersportu v St. Johannu. V Intersportu navíc nemusíte skládat žádný deposit.

    A když už jsme u těch platebních karet, tak pokud si plánujete půjčit loďku (kdekoliv v Rakousku), tak jedině s hotovostí 😅. Neslyší ani na bankovní převod.
    KATIA
    KATIA --- ---
    Ad kempování:-) Kamarádka nakonec zavelela směr dobrodružství a vyrazili jsme sem: https://www.michal-sokolov.cz/kemp/
    -kemp zcela basic vybavení, spíš je to na karavany a mít vše s sebou
    -kvalita vody jakžtakž (ale třeba doporučované Dolce už mají koupaliště úplně zavřené), vybavení zejm pro starší super (tobogány, několik volně přístupných nafukovacích atrakcí, půjčovna paddleboardu...)

    Výlety jsme dali na SOOS, Hrad Loket a Svatošské skály

    Kdyby chtěl někdo podrobnější tipy, tak ráda dodám;-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TOOMIX: Jen k té klimatizaci, co se platí zvlášť. Obvykle to znamená, že Ti na recepci vydají dálkové ovládání. Ovšem stačí přistavit si židli a zapnout to přímo na chladicí jednotce.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NICKIE: meli jsme to dopředu přes booking.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    ANNAWA: Skvělé! Tenhle plán zní úplně bezvadně. Díky moc, to jsem přesně do začátku potřebovala. Jak jste hledali ubytování? Dopředu nebo až na místě?

    PROMETHEA: Také děkuji moc za tipy. Na to bych asi sama nepřišla.

    Kvuli psům jsme jezdili posledních 13 let jen autem po ČR a teď když už je nemáme, tak chci tu nabitou svobodu nějak využít:)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    NICKIE: ještě doplním, že na stránkách db se dá v hledání zaškrtnout “nur Nahverkehr”, a pak ti to vyjede spoje, na které ten lístek platí, většinou jsou to RE (regionální vlaky, S-bahny atd.) pro srovnání si můžeš dát to hledání kompletně a pak uvidíš, že tu stejnou štreku jedou i IC/ICE. tak se pro to imho dá získat docela cit :)
    třeba jsem našla příklad: berlin Stralsund (u moře) a to se dá krásně jet jenom regionálními vlaky.
    jak píše
    ANNAWA: trošku se do toho ponořit a pak se to dá. držím pěsti.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NICKIE: my jsme dojeli loni s 9E ticketem k moři, ale prostě přestupujes, nás to bavilo. Máme Německo najezdeny i ICE s rychlíky, tohle je jiný, ale dobrý, vystoupis kde chceš a tak.
    Konkrétně my jsme jeli třeba Praha - Drážďany - Lipsko - Magdeburg - Braunschweig - Bremen. Tam jsme byli pár dní, využívali lokální dopravu po okolí, pak jsme se presunuli do Hamburku, ten milujem, takže hlavně lodní MHD v oblasti přístavu, trochu centrum, měli jsme tam sraz s kamarády, pak vlakem přímo na pár dní do Rostocku, more ve Warnemünde :-)) z Rostocku přímý osobák do Elsterswerdy, další přestup v Drážďanech, Praha.
    Potřebuješ aplu DB a nějaký vlakovy skills.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    PROMETHEA: také jsem to četla. Děkuju za upozornění. Nejraději bych si přečetla tipy od někoho kdo už absolvoval nějaké výlety s přesným návodem, ale na nic jsem zatím nenarazila. Nedaří se mi nic moc vykoumat.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    JENDAZCB: já neříkám nic o kvalitě vlaků, já jen upozorňuju na to, že to neplatí v každém dálkovém vlaku, protože se tu psalo mj. i o výletu k moři.
    žes to už využil a ušetřil: good for you :)
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    PROMETHEA: Ale no tak, tohle tady bylo už minulý rok a díky tomu jsem procestoval DE zleva doprava, zeshora dolu. A těch X tisíc jsem rozhodně ušetřil. Německé rychlíky nejsou české lokálky ;)))

    Beru to tak, že za 1 dítě to ještě nevadí, zaplatit. Ale platit ten lístek, za 2 a víc dětí. No, tam už se těch cca 1300 Kč může hodit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam