• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NICKIE: my jsme dojeli loni s 9E ticketem k moři, ale prostě přestupujes, nás to bavilo. Máme Německo najezdeny i ICE s rychlíky, tohle je jiný, ale dobrý, vystoupis kde chceš a tak.
    Konkrétně my jsme jeli třeba Praha - Drážďany - Lipsko - Magdeburg - Braunschweig - Bremen. Tam jsme byli pár dní, využívali lokální dopravu po okolí, pak jsme se presunuli do Hamburku, ten milujem, takže hlavně lodní MHD v oblasti přístavu, trochu centrum, měli jsme tam sraz s kamarády, pak vlakem přímo na pár dní do Rostocku, more ve Warnemünde :-)) z Rostocku přímý osobák do Elsterswerdy, další přestup v Drážďanech, Praha.
    Potřebuješ aplu DB a nějaký vlakovy skills.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    PROMETHEA: také jsem to četla. Děkuju za upozornění. Nejraději bych si přečetla tipy od někoho kdo už absolvoval nějaké výlety s přesným návodem, ale na nic jsem zatím nenarazila. Nedaří se mi nic moc vykoumat.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    JENDAZCB: já neříkám nic o kvalitě vlaků, já jen upozorňuju na to, že to neplatí v každém dálkovém vlaku, protože se tu psalo mj. i o výletu k moři.
    žes to už využil a ušetřil: good for you :)
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    PROMETHEA: Ale no tak, tohle tady bylo už minulý rok a díky tomu jsem procestoval DE zleva doprava, zeshora dolu. A těch X tisíc jsem rozhodně ušetřil. Německé rychlíky nejsou české lokálky ;)))

    Beru to tak, že za 1 dítě to ještě nevadí, zaplatit. Ale platit ten lístek, za 2 a víc dětí. No, tam už se těch cca 1300 Kč může hodit.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    NICKIE: ted to hledam v jiny souvislosti tak jenom kratke upozorneni: deutschland ticket plati jen na regionalni vlaky a mhd. ve vlacich ICE, IC a flix train neplati.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LORAIN: na Jizni Moravě ;-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Jsme s dětmi na Sardinii. Je to na přání syna, který chtěl navštivit místo, kde se dají vidět želvy ve volné přírodě. Nemáte někdo tip nebo osobní zkušenost, kde bychom je mohli potkat?
    Jsme na severní části ostrova Olbia, Portobello. Ale dojeli bychom kamkoli.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NICKIE: Nejsou, dítě od 6 musí mít stejný lístek. Ale zase to platí i na MHD (a třeba v Berlíně jsme během víkendu s dětmi jen za MHD utratili majlant).
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    NICKIE: Pouze děti do 6 let mohou jet zdarma. Ostatní musí mít vlastní lístek.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Zkoušeli jste někdo ten měsíční Deutschland ticket za 49 euro? Docela mě to láká, vzala bych děti na víkendy do nějakých měst a třeba i k moři někam pod stan. Ale nemůžu moc najít informace, jeslti jsou zdarma k rodičovskému lístků nebo ne.
    KATIA
    KATIA --- ---
    REONA: Mrkni na to, tohle jsou takové růžové potvory, ne to, co se chová doma v akváriích:-) ale děti byly happy, že si je koupily plyšové a trochu jsme je viděli na konci jeskyně, kde je maji v akváriu. Kdo má víc času, tak je tam ale ještě i zvlášť s nima expozice, my už jsme museli pokračovat....
    REONA
    REONA --- ---
    KATIA: Tyjo, fakt axolotl? Tak to abych začala plánovat dovolenou na příští rok, to by se holky naprosto zbláznily
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    SOSANA:
    KATIA:
    Dekuju za odpovědi! Jak to tak čtu, nejspíš uvidíme podle rozpoložení.
    KATIA
    KATIA --- ---
    SOSANA: Tak doplním, že moje 4-leté dítě se v jeskyni docela bálo, největší hit byl vláček a axolotl (a ty v skocj nemají)..Nevýhoda pochopitelně je výrazně víc lidí a vše s tím spojené.
    SOSANA
    SOSANA --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: Ahoj, byli jsme ve Škocjanské vloni, kluci 7 a 4. Bylo to v pohodě a moc se nám to líbilo. Rezervovali jsme to asi 2 dny předem.
    KATIA
    KATIA --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: Vyfiltruj si mě- loni jsme byli v Slo i v Postojne. Rezervace je must, za mě pro 4lete dítě atraktivnější než Skocjanske (které jsou nádherné).
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    Ahoj,
    nebyli jste někdo nedávno s dětmi ve Slovinsku?
    Byla jsem tam před deseti lety ještě bez dětí a dost se mi líbilo ve Škocjanské jeskyni, akorát už si vůbec nepamatuju, jak to bylo dlouhý/náročný a nejsem si úplně jistá, jestli by to zvládla i čtyřletá. Tak třeba máte někdo čerstvější vzpomínky?
    A kdybyste měli i zkušenost z jeskyně Postojna, taky budu ráda - tam to vypadá, že jsou na děti připravení. Je to zajímavé i pro dospělé?
    A je takhle v sezóně potřeba rezervace dopředu, nebo stačí přijet?
    Díky!
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    QUANTI: i jinde:

    Nejlepší autokempy v Česku: Máme pro vás 10 nejlépe hodnocených míst - Garáž.cz
    https://www.garaz.cz/clanek/servis-dovolena-s-autem-nejlepsi-autokempy-v-cesku-mame-pro-vas-10-nejlepe-hodnocenych-mist-21008403
    PETATA
    PETATA --- ---
    KATIA: co mám vysledované z různých diskuzí, tak kemp Dolce, Pecka, Frenštát a klasika Sedmihorky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam