• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    PETATA
    PETATA --- ---
    MONI:
    VVENDY: super, díky za tipy
    Děti tam jsou na týden s babi a dědou a zrovna takový sešup, déšť a zima
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    PETATA: Klatovy: Pavilon skla, Barokní lékárna, Černá věž, Katakomby. Dál pak třeba Velhartice hrad, při lepším počasí Stezka přežití pro děti. Sušice fajn bazén, zase při lepším počasí Fuferna a hřiště kolem Otavy, myslím že je tam i lanový park. Jinak Špičák, cesta na jezera, na Špičáku rozhledna, z Rudy cesta na Debrník, v Rudě cukrárna Charlotta. Ale to asi mas nastudováno.
    MONI
    MONI --- ---
    PETATA: - vodní hrad Švihov - u Klatov
    - železniční muzeum v Bayerisch Eisenstein – staré vlaky, v Německu hned za hranicemi u Žel. Rudy
    - IC Alžbětín – v budově železniční stanice přímo na hranici, modelová železnice, výstavy https://www.npsumava.cz/navstivte-sumavu/navstevnicka-centra/informacni-stredisko-alzbetin/

trochu dál:
    - Modrava - návštěvnické centrum Dřevák, moderní expozice, můžete si koupit dřevěného ptáčka nebo jiné zvířátko a sami si ho namalovat, https://www.sumavanet.cz/drevak/remesla.asp

v případě trochu lepšího počasí:
    - v Německu jezírko GrosserArbersee - krásná a ne moc dlouhá procházka kolem a hlavně hned v lese u silnice veliká dřevěná kuličková dráha, dřevěné kuličky k dostání v automatu za 1 euro
    Mapy Google
    https://goo.gl/maps/wzSZsab9ofx47g1TA
    PETATA
    PETATA --- ---
    Deštivý týden na Šumavě...

Máte prosím nějaké tipy na zajímavosti, muzea, výstavy apod na Šumavě, kolem Železné Rudy?

Klidně už cestou od Klatov/ Nýrska atd

Díky
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Diky za tip, za 90k se mi nejak letet nechce.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VALENTINA: Na Rhodos jsou teď dobré ceny :) já taky je hledala minulý týden a tohle se furt nabízelo.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    exmuž byl teď s dětma na Rhodosu all inclusive na týden za 42tis., ale byl to last minute.
    takže se dá najít, ale musí mít člověk asi štěstí, protože nemuselo být zrovna nic vhodného.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KEMENTARI: Jojo, ja s tim hledanim vcera vecer rezignovane sekla, protoze to bylo vsechno taky okolo 70-80k ...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KEMENTARI: podívej se na české kormidlo

já tam teď hledám, zvažuju teda auto a Itálie, ale mají ke dvěma dospělým dvě děti zdarma
    KATIA
    KATIA --- ---
    KEMENTARI: To mi přijde na hotel all-in jako očekávatelná suma, jestli je to teda komplet letenky-transfer- hotel- jídlo
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    SAAYURI: Ja bych chtela v podstate totez. Zkousela jsem proklikat nabidku cestovek a vyhazuje mi to docela horentni sumy - treba 90 000,- za 8–9 dni pro ctyrclennou rodinu, a to mame deti 1 a 3 roky.
    KATIA
    KATIA --- ---
    SAAYURI: Do hotelu all-inclusive chceš spíš balíček od cestovky. Osobně jsem měla lepší zkušenosti s německejma cestovkama - ale srovnání je 1*český Exim, právě do Řecka.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Ahoj :)
    chceme před začátkem oblíbené soplové sezony ještě vyrazit k moři. Protože všechny dovolené doteď byly aktivní (a jakože hodně aktivní), na téhle to má být jen klasická válečka u moře, kde nám všechno uvařej a umejou nádobí, kde můžem jít z pokoje rovnou na pláž v plavkách a nemusíme nic řešit, prostě klasická all inclusive dovolená.
    Co je za muže požadavek je to, aby to byla písečná pláž, aby si mohl stavět hrady z písku (ano, čtete dobře, inženýr přes domky z písku je u nás muž a ne děti).

Já bych chtěla do Řecka, ale jsem otevřená i jinejm variantám.. hlavně nechci nic moc masovýho.. něco menšího ok, ale žádnej konglomerát.. Máte nějaké doporučení?

Popř. jak je nejlepší do Řecka takhle cestovat? Nemám žádnou zkušenost, nevím, zda je lepší vyřešit to s cestovkou (a českou, nebo třeba německou?) nebo si to hledat někde sami, popř. kde.. zda je booking ok, nebo jsou jiné, lepší weby? :)

Díky moc za pomoc
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Díky za tipy, možná jsem trochu víc doufal v nějaké konkrétnější - přímo tip na hotel, sjezdovku apod., nevím jestli to někdo neposkytuje dohromady jako nějakej "zimní příměšťák". Český hory znám minimálně, z dob SŠ/VŠ, a spíš běžkařský trasy, na sjezdovky jsem byl akorát klasika špindl, pec, harrachov, klínovec. Navíc s dost jinou optikou než dneska :)
    HANELA
    HANELA --- ---
    MEDVED007: to je sice pravda, ale zase celkem záruka sněhu.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HANELA: Za mě je jasné minus Krušných hor blbé počasí...hezky je tam výjimečně
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    HANELA: Jeden den se dá věnovat návštěvě muzea a vůbec obchůdků dřevěných hraček a ozdob v Seiffenu.o))
    HANELA
    HANELA --- ---
    MEDVED007: právě mám BD moc ráda, my tam vždycky měli hodně sněhu, pravá Ladovská zima, ale když se nelyžovalo, tak mi přišlo, že se ani nikam moc nedalo jít, že se muselo přesl pláň a tam to fučelo.
    HANELA
    HANELA --- ---
    MEDVED007: Ježíška mi nepřipomínej, to je hrůza hrůz!!! nechápu, že ho mohli takhle pojmout :-(
    My, když jsme v zimě vyšli z BD, tak to tam staršně foukalo. A hřiště jsou asi zasně žené? Ale nemusí být hodně sněhu, co?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HANELA: No nevím jestli pro dospělé :) ale je tam Ježíškova cesta, různá hřiště a tak....myslela jsem to spíš na děti
    HANELA
    HANELA --- ---
    MEDVED007: jaký je tam program pro nelyžaře?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam