• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    GEISHA
    GEISHA --- ---
    ENDEE: jurasek ma akorat vybookovano pul roku dopredu 🥲
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    PROMETHEA: Penzion Jurasek, jak na ubytovani, tak jidlo. Jsou kid-friendly, maji wellness s bazenem a par saunami. Kousek odtamtud je lanovka na Pustevny.
    Blizko je i Miura hotel na Celadny, tam taky vzdycky dobre varili.
    Na druhy strane Pusteven na Horni Becve je Endemit hotel, hezky wellness, taky fajn restaurace a taky kid-friendly.

    Obecne dost toho je na Celadny, jak gastro, tak ubytovani. Ale vsechny ty tipy nejsou z levne kategorie.

    Za vylet rozhodne stoji Pustevny s Mamenkou, projit se k Radegastovi, je tam i Stezka korunami stromu. Taky je nadherny Gruň, Stare Hamry a okoli (pro milovniky Marycky Magdonove:))…v Bile je detsky park (lanovy park, trampoliny a podibny atrakce. Hned vedle skiarealu.
    Je to tam skvely na kola, pokud vam nevadi kopce :)

    V Bile bylo moc hezky ubytovani tady https://www.roubenkabila.cz/ - apartmany v takovym nove postavenym srubu (byli jsme tam 3 roky zpatky v lete).

    Beskydy jsou bozi!:)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    dekuji všem za tipy na francii!

    dalsi inspirace prisla nečekaně: měl byste někdo tipy na Beskydy? letni i zimní. uvítám veškeré aktuální tipy typu: jaká vesnice je třeba dobrá jako výchozí bod na výlety s dětmi, jaké ubytování se vám líbilo, i zkušenosti s gastronomií...přeci jen poslední doporučení jsou tu z roku 2015, tak bych byla ráda za aktualizaci...podle netu vypadají Beskydy jako upcoming region =)))
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    PROMETHEA: já jsem byla jen v apartmánech v Port d´Agde. - pronajímají je místní když tam nejsou... Jsou tam písečné duny. Vím, že hned vedle byl dost solidní kemp. Nedaleko je třeba krásné historické městečko Seté s přístavem a vlastně je tam i vyústění nějakého toho kanálu, takže tam je podél nějaká cyklostezka.

    https://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g196602-d4049588-Reviews-Camping_de_La_Clape_Village-Cap_d_Agde_Agde_Herault_Occitanie.html

    Další zkušenost mám z Leucate, byli jsme tam kvůli surfování obytkou a mimo kemp. Je to vyhlášená oblast na windsurfing. Je tam jak rovná, tak vlnovitá voda a teda fouká tam, ale jen u moře. Ve vesnici je fajn. Je to i vyhlášená vinařská oblast. Dá se udělat výlet k majáku nebo podél rybářského přístavu, kde je plno takových těch malých restaurací s mořskými potvorami za rozumnou cenu.o)
    https://www.google.com/search?q=camping+leucate&sca_esv=566478814&sxsrf=AM9HkKnpg-vfbnu1QiuyHyYFYK8ManD4dg%3A1695107536957&ei=0EkJZfnzOdmN9u8PuKWNwAo&hotel_occupancy=2&oq=camping+Leucate&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiD2NhbXBpbmcgTGV1Y2F0ZSoCCAEyBRAAGIAEMgUQABiABDIGEAAYFhgeMgYQABgWGB4yBhAAGBYYHjIGEAAYFhgeMgYQABgWGB4yBhAAGBYYHjIGEAAYFhgeMgYQABgWGB5IlitQlwdY3hJwAXgAkAEAmAGJAqAB_giqAQUwLjUuMrgBAcgBAPgBAcICChAjGK4CGLADGCfCAg4QLhiABBjHARivARiYBcICHRAuGIAEGMcBGK8BGJgFGJcFGNwEGN4EGOAE2AEBwgIIEAAYFhgeGAriAwQYASBBiAYBkAYBugYGCAEQARgU&sclient=gws-wiz-serp

    Odtamtud je to kousek i do Španělska. My jsme tam právě byli kvůli blízkosti se Španělskem. Přejížděli jsme do Barcelony a zase se tam vraceli. A vlastně odtamtud není daleko ani do Provance. Třeba NP Camarque, městečko Arles nebo Pont du Gard.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PROMETHEA: S dětma bych jela někam na azurové pobřeží, Nice je třeba super. Byli jsme i dál v Montpellier, ale tam bývá studená voda.
    IORETH
    IORETH --- ---
    PROMETHEA: Nám se moc líbilo v Collioure, blízko Perpignanu. Měli jsme tam takové lacinější AirBnB asi dvě minuty od udržované městské pláže. Kamínky, ve vodě drobné rybičky, ale na šnorchlování spíš nuda. Voda čistá (ne úplně azuro), ale po děšti bývá zakalená. Městečko je malebné, hospody francouzské (takže drahé, na jídlo se dost dlouho čeká, malé porce, ale jídlo výtečné).
    Člověk se tam běžně setkává s lidmi, co neumí ani slovo anglicky, dokavaď neřeknete Bon jour. Pak umí anglicky jako naši páťáci.
    Dá se tam zaplatit výlet lodičkami k blízkému útesu s chráněnou přírodou.
    Problém je s parkováním, ale myslím, že teď mimo sezónu už to nebude tak žhavé. Každopádně je potřeba nechat auto uklizené někde stranou centra, je tam pár placených parkovišť.

    Pár zastávek místní lokálkou už je Španělsko - dá se tam udělat krásná jednodenní procházka variabilní náročnosti. My jsme s naší mladou udělaly "přechod Pyrenejí", vyjely jsme vlakem do španělského Portbou a vrátily jsme se přes první vyšší vrcholek Puig de Querroig zpátky do Francie do Barnyuls-sur-mer. Jen varuju, že vrcholové cestičky jsou často značené jen hromádkami kamení, pročež jsme někde na hřebeni minuly odbočku a slézaly kus kopce lesem "od oka", myslím že část cesty jsme šly po náhodně objevené cyklokrosové trati :-). Ale reálně se tam v těch místech nedá ztratit, člověk vidí cíl cesty a prostě jde po nějaké jiné pěšince, kterých je tam dostatek.
    Nahoře na hřebeni není signál a mapy mi tam žraly asi procento baterky za minutu, doporučuju s tím když tak počítat.
    Na vrcholcích fouká a je tam cca o patnáct stupňů chladněji než dole.
    Nedoporučuju sahat na opuncie :-)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    nemáte nekdo doporuceni na kemp / ubytovani / lokalitu v jizni Francii? Idealne v blizkosti more.
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    KLEINZACH: super recenze a teda hlemejžď mě dostal do kolen :) díky
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    zpetny report: byl jsem s ditetem (7.5 roku) na ibize: https://www.fischer.cz/spanelsko/ibiza/san-antonio/sirenis-seaview

    hotel - celkove dobrej, mizerna wifi (jako takle mizernou wifi na pokojich jsem dlouho nevidel), o vode z kohoutku sice rikaji ze je pitna, ale kdyz jsem to zkusil, voda mela neprijemne chemickou prichut a vuni napadne pripominala vodu ze zachoda. kuchyne skvela (az na anglicky hnusy). ten jejich lokalni 'ceviche' je bozi. salaty, krevety, ryby - vsechno mnam. dite to melo dost smutny, protoze je konzervativni a odmita ochutnavat nove veci. spagety s oranzovou omackou to jistily + obcasne ochutnani neceho, co pak zjistil ze je skvely - a druhej den uz to nebylo ;] nastesti meli stroj na zmrzlinu, kde si mohli natocit kolik chteli.

    aquapark - bozi, ale trosku extremni - na nekterych tech atrakcich jsem mel docela strach. "misa" mela tendenci cloveka lamat v oblasti krku, kroucene tobogany zase odiraly lokty a ramena. vzdycky jsem odtud odchazel "napravenej a pochroumanej" :)

    more - 100m od hotelu, vcelku mala pisecna plaz ale vsichni byli stejne u hotelovych bazenu, takze u more celkem volno. od treti odpoledne se vzdy objevily zahajici meduzky. krom toho tam byl celkem zivot, spousta malych ryb, par chobotnic a tak, takze tam bylo vzdy na co koukat. s ditetem jsme vzali bagety od snidane a sli s nima krmit ryby.

    je treba zminit ostatni hosty - vesmes 80% anglicani a je jim to cely dost sity na miru. asi nejhorsi vliv to ma na kuchyni, ktera jim podkuruje jak muze, i.e. porad jsou ty dementni fazole, slanina, sosydzys a podobny sracky. neni divu ze sou tlusty vcetne tech jejich drzejch smradu (jako fakt, moje nezkrocene slovanske dite bylo mnohem vychovanejsi). ma to svoji vyhodu, anglani stojej fronty na sracky a neprekazej u "normalnich" jidel.

    vylety - dali jsme jenom jeden - vylet na katamaranu na nejakou nejhezci lokalni plaz. vylet to byl fajn, ta nejhezci plaz byla vlastne dost nudna, protoze tam byl jenom pisek a more a jinak vubec nic: poust pod hladinou. na ceste zpet zakotvili a nez pripravili obed, mohli jsme skakat z katamaranu do more a to se diteti moc libilo (vejska aspon 3 metry? placak fakt bolel ;)

    animacni programy - opet vsechno v anglictine, takze sem to neresil. bohuzel animatori si mysleli ze maji na vic a obcas zazpivali neco pro dospelaky. zazitek to byl, ale ne tak jak si predstavovali - hlemyzdi ve vnitrnim uchu se svijeli v krecich a skemrali o milost.
    MONI
    MONI --- ---
    LADAVAZA: jen doplňuji, že Metlák je ve Sklenařicích a sjezdovka tam nemá umělé zasněžování.
    KATIA
    KATIA --- ---
    LADAVAZA: Bezva, moc díky!
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    KATIA: Kopírují od kamarádky: Dá se v Jablonecku. Je to ostřejší kopec pro 4 leté dítě. Zespoda vede kotva,nahoře je pak poma,ta je o.k. Kousek jsou Šachty. Tam je vlastní část jen pro děti. My si ve věku 4-9 let oblíbily soukromý vlek Metlak. Je za restauraci Mexiko na cestě k Šachtám. Nechat auto naproti kravinu a sjet tam po vrstevnici (je to vidět). Dole je občerstvení a je to tam milejší. Akorát kopec,přehledne,široké,min lidí. Za nás super. Pro vášnivější lyžaře rozhlejsi středisko Paseky n.Jizerou. Tam je hlavně třeba být otrly řidič,boj o parking,nejlépe jet brzy ráno.
    KATIA
    KATIA --- ---
    LADAVAZA: Moc díky! Ocením veškeré lokální insights;-)
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    KATIA: V Jablonecku je hezké hřiště,dvě samoobsluhy, dobrá pekárna. Klasická česká restaurace na hlavní (vaří dobře), netradiční pizza taky na hlavní (nezkoušela jsem). Cukrárna, kde se zastavil čas tak před 20 lety. Je to městečko, kde nejsou investiční apartmány a podle toho to má atmosféru - bydlí tam místní, funguje tam Sokol a fotbal. Nejbližší kino je tuším v Jilemnici, velký bazén ve Vrchlabí. Na sjezdovce jsem tam byla před deseti lety, přišlo mi to fajn, ne moc náročné. Víc info k lyzim ti zjistím.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MUFLONEK: Díky, ale potřebovala bych tipy přímo tam ;-) Našla jsem, že je tam nejaky lyžařský areál, takže ocením reference. A případně možnosti další zábavy a jídla tam. V okolí semtam něco známe, ale přímo tam vůbec netuším...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    KATIA: Říkáš se mu Jabloneček a je to na cestě od nás z Jablonce do Vítkovic. Zpívají o něm Tři Sestry. A v okolí je spousta lyžařských středisek (Paseky nad Jizerou, Rokytnice, Na Šachtách...) Kousek od tam tu je Poniklá a tam rozhodněte ne vynechejte sklárnu Rautis, kde vyrábí ty skvělého korálkové ozdoby.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    KATIA: zeptám se kamarádky, co tam má poblíž chalupu.
    KATIA
    KATIA --- ---
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    KATIA: Na lyže?
    KATIA
    KATIA --- ---
    Trošku s předstihem, ale dneska jsem zjistila, že na jarňáky máme jet do Jablonce nad Jizerou (fakt Jizerou), tak se ptám, jestli někdo nemáte zkušenost/tipy atp.?
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    ANDREJKA: Do čtyř let mají vstupenku zadarmo, resp. spíš ji vůbec nepotřebují. Ale nikde to tam nepíšou, máš pravdu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam