• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    KATIA
    KATIA --- ---
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    KATIA: Na lyže?
    KATIA
    KATIA --- ---
    Trošku s předstihem, ale dneska jsem zjistila, že na jarňáky máme jet do Jablonce nad Jizerou (fakt Jizerou), tak se ptám, jestli někdo nemáte zkušenost/tipy atp.?
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    ANDREJKA: Do čtyř let mají vstupenku zadarmo, resp. spíš ji vůbec nepotřebují. Ale nikde to tam nepíšou, máš pravdu :)
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    nevíte někdo, jak je to se vstupenkami do té dětské expozice v Národním muzeu? na webu je uvedené jednotné vstupné 120 na osobu + info, že expozice je pro děti od 4 let. znamená to, že mladší dítě (pod dva roky) tam nesmí, nebo je zdarma, nebo musí taky zaplatit 120 korun? děkuju
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    VVENDY: a v Klatovech je herna Cirkus. Je to u krytého bazénu, taková ta klasická herna se skluzavkama, míčkama a tak. Ale nevím, jak steré jsou děti. Řekla bych, že tak do 7 let se tam vyřádí dost. Je to sice malé, ale dětem se tam líbilo.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    PETATA: chápu. Ještě mě napadá, že v Hrádku u Sušice a v Anníně jsou sklárny. Po domluvě je možná návštěva.
    PETATA
    PETATA --- ---
    MONI:
    VVENDY: super, díky za tipy
    Děti tam jsou na týden s babi a dědou a zrovna takový sešup, déšť a zima
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    HOLAKAC: ohledně externí autority u dětí mám fajn zkušenost se Ski Plešivec, ale jestli je tam bůhvíjaký vyžití pro nelyžující, to těžko říct... mám dojem, že se sáňkama se dá zabavit tak nějak víceméně všude :)) možná o fous lepší by to mohlo být v Černým Dole, Ski Šmejdíř.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    slovensko - besenova termalni vodni park a tatralandia

    na konci prazdnin jsme jeste vyrazili na tyden na slovensko, konkretne do besenove do aquaparku https://www.besenova.com/cs/
    ubytovany jsme byli primo u aquaparku, v nabidce maji vic hotelu, my byli v 4* hotelu akvamarin (ty hvezdicky zminuji umyslne, hejt od srdce na tento hotel v poslednim odstavci). samotny aquapark ma vnitrni a venkovni cast, snad vsechny bazeny maji teplejsi vodu, nektere i 36 stupnu. nektere jsou termalni, jine s "jen" s vodou. je zde cela rada vodnich atrakci, toboganu (200m dlouhych), tezko srovnavat napr. s cestlicemi, je to vetsi. na miste platite cipem, jidlo kolem 10 eur (slichta), drinky kolem 7 eur. ten aquapark podle me za navstevu stoji, sice jsem nebyla v tom na morave, ale rekla bych, ze nic takoveho v cr neni. zapomnela jsem na saunovy svet, ten tu taky je.

    spolu s ubytovanim jsme meli take volne vstupy do tatralandie, ktera je asi 15 minut autem odtud. https://www.tatralandia.sk/cs/ jestli mate deti, ktere maji rady tobogany, tohle misto byste meli nekdy navstivit. velke mnozstvi toboganu, skluzavek, i takove jine vodni atrakce, ktere bezne v parcich nebyvaji. opet vnitrni a vnejsi cast, ve vnitrni mate myslim mj. dva bazeny s morskou vodou. platba cipem, ceny podobne, kvalita jidel dtto jako besenova.

    z tatralandie se da projit do zoo kontakt https://zookontakt.sk/domov.html pokud jdete pres tatralandii, vstup je za 9 eur, jinak stoji 15. zoo neni uplne presny nazev, je to spis park s atrakcemi, ktere jsou prolozene zviraty. nakolik je to pro zvirata vhodne, necht si udela nazor kazdy sam. samotny park se detem ale libil, zvirata taktez, mohli jste si pohladit napr. klokany. medvedy ne (nejaka holka si v recenzich na googlu stezovala, ze medvedy hladit nemohla a kvuli kralikum neprijela :-D). medvedi meli podle me maly vybeh, stejne jako lvi, ale nejsem odbornik a doufam, ze to maji nejak v norme. v tom parku jsme stravili v podstate cely den. pokud byste meli den na tatralandii a zoo dohromady, bezte na tobogany, zvirata uvidite i jinde (byt asi ne z takove blizkosti).

    k ubytovani byly take volne vstupny na lanovky, konkretne na solisko (strbske pleso), hrebienok (stary smokovec) a v tatranske lomnici. u hrebienku dole je vynikajici cukrarna u elisky, maji i bezlepkove a myslim i bezlaktozove veci. nahore je kvantarium (neco jako muzeum iluzi), to byl plan pro pripad deste; dole zas tricklandia, to bude nejspis podobne. v blizkosti je taky dino park, nic z toho jsme nevyuzili, my meli vedro, byli jsme radi za nejakou x hodinovou prochazku a pak jsme kolem treti ctvrte jeli do aquaparku. mrzi me, ze jsme nezvladli v liptovskem mikulasi muzem ochrany prirody a speleologie, pry je to super interaktivni muzeum, ale proste neprselo a deti jsem z bazenu vytahnout nedokazala.

    hotel: za me naprosta tragedie, nebyla jsem v horsim 4* hotelu, jidlo fakt hnusny, naprosty slichty (meli jsme polopenzi), viditelne nejlacinejsi jidla. snidane - vysoce poddimenzovane prostory, na snidani cekate frontu 10 minut, tu samou si pak postojite na kafe. nejlepsi jidlo za cely tyden byl meloun, to asi vypovida o vsem. drinky silene sladky, mojito se nedalo pit. uklid - jako sorry, ale kdyz uz jsem teda v hotelu, tak holt cekam, ze pokojova sluzba vynese ooo boze odpadkovy kos, no ne, prvni den se u nas vubec nezastavili. druhy den na kos zapomneli, jako ja vim, ze jde o blbost, ale to ubytovani nebyla zadna lace a pokud si teda hrajou na hotel, tak at k tomu nabizi adekvatni sluzby. cely to podtrhli samotni navstevnici, dlouho jsem se nesetkala s takovou skupinou nevychovanych lidi (podotykam, ze nemluvim o slovacich; bylo tam hodne cechu, polaku mene) - zaklady stravovani u svedskeho stolu nebo zaklady saunovani nehledejte. do hotelu uz nikdy vice, existuje cela rada lepsich ubytovani a ostatne i za mene penez.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    PETATA: Klatovy: Pavilon skla, Barokní lékárna, Černá věž, Katakomby. Dál pak třeba Velhartice hrad, při lepším počasí Stezka přežití pro děti. Sušice fajn bazén, zase při lepším počasí Fuferna a hřiště kolem Otavy, myslím že je tam i lanový park. Jinak Špičák, cesta na jezera, na Špičáku rozhledna, z Rudy cesta na Debrník, v Rudě cukrárna Charlotta. Ale to asi mas nastudováno.
    MONI
    MONI --- ---
    PETATA: - vodní hrad Švihov - u Klatov
    - železniční muzeum v Bayerisch Eisenstein – staré vlaky, v Německu hned za hranicemi u Žel. Rudy
    - IC Alžbětín – v budově železniční stanice přímo na hranici, modelová železnice, výstavy https://www.npsumava.cz/navstivte-sumavu/navstevnicka-centra/informacni-stredisko-alzbetin/

    trochu dál:
    - Modrava - návštěvnické centrum Dřevák, moderní expozice, můžete si koupit dřevěného ptáčka nebo jiné zvířátko a sami si ho namalovat, https://www.sumavanet.cz/drevak/remesla.asp

    v případě trochu lepšího počasí:
    - v Německu jezírko GrosserArbersee - krásná a ne moc dlouhá procházka kolem a hlavně hned v lese u silnice veliká dřevěná kuličková dráha, dřevěné kuličky k dostání v automatu za 1 euro
    Mapy Google
    https://goo.gl/maps/wzSZsab9ofx47g1TA
    PETATA
    PETATA --- ---
    Deštivý týden na Šumavě...

    Máte prosím nějaké tipy na zajímavosti, muzea, výstavy apod na Šumavě, kolem Železné Rudy?

    Klidně už cestou od Klatov/ Nýrska atd

    Díky
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Diky za tip, za 90k se mi nejak letet nechce.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VALENTINA: Na Rhodos jsou teď dobré ceny :) já taky je hledala minulý týden a tohle se furt nabízelo.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    exmuž byl teď s dětma na Rhodosu all inclusive na týden za 42tis., ale byl to last minute.
    takže se dá najít, ale musí mít člověk asi štěstí, protože nemuselo být zrovna nic vhodného.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KEMENTARI: Jojo, ja s tim hledanim vcera vecer rezignovane sekla, protoze to bylo vsechno taky okolo 70-80k ...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KEMENTARI: podívej se na české kormidlo

    já tam teď hledám, zvažuju teda auto a Itálie, ale mají ke dvěma dospělým dvě děti zdarma
    KATIA
    KATIA --- ---
    KEMENTARI: To mi přijde na hotel all-in jako očekávatelná suma, jestli je to teda komplet letenky-transfer- hotel- jídlo
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    SAAYURI: Ja bych chtela v podstate totez. Zkousela jsem proklikat nabidku cestovek a vyhazuje mi to docela horentni sumy - treba 90 000,- za 8–9 dni pro ctyrclennou rodinu, a to mame deti 1 a 3 roky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam