• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    VERCA_ZABA:
    MUFLONEK:
    LADAVAZA: moc děkuju, prozkoumám
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    HUJERKA: byli jsme už třikrát tady a pojedeme zase. V zimě i v létě super.

    Ubytování Vítkovice - Janova hora, Chata Jasná - Krkonoše chata, 1874
    https://www.e-chalupy.cz/krkonose/ubytovani-vitkovice-janova-hora-chata-jasna-1874.php
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    Měl byste prosím někdo tip na pronájem chalupy pro minimálně 25 lidí kdekoliv v ČR, aby tam byla velká vybavená kuchyně a společenská místnost? Vyžití pro děti výhodou :-)
    GEGI
    GEGI --- ---
    MUFLONEK: IKARIE: Moc děkuju, je to právě tak, že to má být dárek pro ni, ale ty děti jsou spíš neodložitelný, takže bez nich by nejela vůbec nikam, tedy hledáme něco kde je bude moct odložit a bude o ně dobře postaráno. Typhle tipy určitě projdu a díky!
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GEGI: Horal ve Spindlu, maji programy s Liskou Eliskou, byli jsme v lete, decka 7 a 4 jsme tam s animatorama nenechavali, nak mi to prijde na rodinne dovolene divne, ale kdybych si touzila odpocinout a hlidani nikdy nemela, tak bych klidne vyuzila - zazemi meli pekne a animatoru - mladych asi studentu meli dost.

    kdysi sem byla s detma i v te nize zminovane Viste, tesne pred vypuknutim covidu, tam se nejakych programu ucastnil tehdy trilety starsi, mladsi byla este mimino a tam mi to prislo teda jeste vychytanejsi. ale je to primarne hotel zamereny na deti, ted uz bych tam s detma asi nejela, kdyz uz se umi chovat civilizovane a najit si zabavu i v normalnich hotelech :)) (tedy tam, kde si to uziju i ja)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    GEGI: Záleží na rozpočtu vytuněny program má třeba. Vista v Malé Moravě ale taky spousta wellness Blue/Green/Platinum resort v Polsku... případně resort Pinia hotel resort...
    GEGI
    GEGI --- ---
    Ahoj, hledáme tip na dárek pro kolegyni ke kulatinám. Má dvě děti, 8 a 6 let a chtěli bychom něco jako 4 dny v lázních/resortu, ale zásadní je dobrý animační program pro děti - neutrhne se od nich a nemá hlídání. Něco jako třeba tohle: https://www.orea.cz/resort-panorama/animacni-programy - ale nemáme nikdo osobní zkušenost. Klidně i maďarsko nebo jinde - dostupné autem. Nemáte tip?
    FIFI
    FIFI --- ---
    MEDVED007:

    https://www.facebook.com/groups/194583924574272/members Dcera mi tu jeste rika, ze treba trajekty v Recku jsou samozrejme taky zdarma.

    Plati to i na Norsko, Svycarsko a zminovany Island. Britanii si ted neni jista.
    FIFI
    FIFI --- ---
    MEDVED007: psala jsem to zde : [FIFI @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli]

    Moje dcera je podzimni, jela v lete 2019 s lidma, ktere vubec neznala (s jednou holkou se videla 1x pred odjezdem). Byla tam tusim nejmladsi, vsichni z te jejich skupiny meli mezi maturitou a prvakem VŠ, ona teprve mezi septimou a oktavou. Je to zdarma a je to na mesic, byla tam podminka ze nesmi ve sve zemi vystoupit 2x nebo jak to bylo, ona si zajela na colours do ostravy a po colours v Ostrave zase nastoupila, takze se to nepocitalo, jela dal:)
    Ta skupina se utvorila na FB. Tam si deti rekly, kdo chce kam, nektere chtely treba jen na jeden vikend a bylo jim jedno kam, nekdo jel uplne sam, nekdo chtel do francie, nekdo treba do parize, nekdo na vychod, nekdo do italie, madarsaka….na FB se utvorily party…. Moje dcera se pridala k nekomu, kdo chtel do slovinska, trochu turistiky, pak kousek chorvatska, polsko, Litva, Lotyssko, estonsko, Kaliningrad…. Nekde spacak, nekde booking. Casto si vybirali byty, kde byla pracka, aby si vyprali, ruzne si delali ucty na bookingu tak, aby to byla prvni registrace na dany mail (aby to bylo se slevou - tohle nevim, jak to je nyni, ja pisu o poslednich letnich prazdninach pred kovidem). Je asi pravda, ze moje dcera je na tohle hodne “sikovna” a tahle cesta ji asi vyskolila. (Ted byla uplne jinde s jinyma
    lidma, zvlada vsechny ubery a taxiky, vsechny mapy si stahne, kdyz to ted neslo na jeji telefon, ani na telefon dalsiho kluka, stahli mapy do telefonu kamaradky, meli to na jednom, to jim stacilo. Ted totiz byli v miste mimo EU, bylo to problematicky s netem).

    Ty “deti” mesic fakt zvladnou, ja tedy doma silela, ze ale je jim 18… ona byla se slovakama, taky po maturite, ty poznala az ve vlaku :-0 , kdy jeli do Slovinska tusim a Slovaci pristoupili ve Vidni.
    Tu jednu holku (Cesku) poznala tesne pred tim, sesly se, staly se s z nich dobre kamaradky, navic ta holka studuje VS, kterou studoval nas syn, tu holku pak doucoval…

    Jini osmnactileti si jen udelali vylet, zadny stan, zadny spacák, vylet s hotelem.. je tu jedno ID, jehoz dcera jela tusim na tuhle jizdenku uplne sama do Parize a zpet, nekdo to snad odrekl a tak jela sama.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MEDVED007: Kamrádky syn zažádal vloni. Když jízdenku dostal, napsal dopis, že chtěl jet na Island, a poslali mu letenku, takže byl v srpnu na Islandu.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    FIFI: U vás to někdo použil? Je jízdenka zdarma nebo za nějaký poplatek?
    FIFI
    FIFI --- ---
    náhodou jsem koukala na FIFI:

    A přihlašování vypadá již od 4.10 ! https://youth.europa.eu/discovereu_cs Myslím, že to bylo tak, že kdo dřív přijde, ten se dostane, kdo podá přihlášku později, nedostane se.
    LITROP
    LITROP --- ---
    Někdo...Vanoce Silvestra....Maroko oceán..ja obytka pes a.2 ditka 12 a 15
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    GEISHA: Vcera vecer jsem koukala a videla jsem par prosincovych vikendu jeste volnych :)
    Ale jo, kdyz chce clovek nejaky konkretni termin, musi to bookovat hodne dopredu :/
    MORPED
    MORPED --- ---
    PROMETHEA: Ja mam hrozne rada Velke Karlovice, je to v podhuri Beskyd, autem kousek vsude. Hned vedle muzea je dreveny kostel a na druhe strane nejlepsi kavarna a za rohem restaurace. Pokud chcete luxus tak Grandhotel Tatra ci hotel Horal, maji bazeny,wellnes. Ale je tam i hodne ruznych apartmanu. V te Horni Becve pod hotelem Endemit je hotel Duo. Je hodne retro,ale je moc fajn a neni tak drahy jako Endemit. Z Prostredni Becvy jezdi autobus na Pustevny,protoze uz v 10 rano tam nezaparkujete. Jo a ve Frenstatu je Tarzanie,tam je to tez moc fajn ( takove ty cesty na provazech ). Roznovsky skanzen je taky dobry,je na cely den a da se tam najest.
    GEISHA
    GEISHA --- ---
    ENDEE: jurasek ma akorat vybookovano pul roku dopredu 🥲
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Akorát proboha nikdo nechoďte do zrekonstruovaného Libušína. Jediná skvrna na celé dovolené. Hodina čekání na předražené hnusné jídlo naprosto mimo jídelní špičku, k tomu ofrklá obsluha, vůbec nechápu ty skvělé recenze.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PROMETHEA: Byli jsme teď v létě, nemám teď moc prostor se rozepisovat, ale bylo to super. Rožnov skanzen celý prima, Kopřivnice muzea fajn pro kluky (ale to náklaďákový je moderní a interaktivní a ježdění "pneumatikami" po papíře a skákání na pružinách zabaví i členy výpravy, co auta nežerou), Štramberk uši a Trúba, túry kratší i delší... bydleli jsme v Rožnově, bylo to super. Dali jsme tedy i výlet do Polska a na Slovensko.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    PROMETHEA: jj, taky toho Juraska. Byli jsme tam cca 5x a 2x s ditetem. Vzdy super sluzby, wellness, bazen a jidlo ;)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PROMETHEA: před týdnem jsem se vrátil z Beskyd :) Hotel Yura v Čeladné můžu doporučit, bazén a sauny byly v ceně ubytování. Snídaně a večeře spokojenost. Byly jsme tedy bez dětí, takže vždy někam popojet a vzhůru do kopců. Radhošť - Radegast - Pustevny - Stezka Valaška - Čertův mlýn a Čertův stůl. rozhledna Velký Javorník, Hukvaldy s hradem, Satinské vodopády, Štramberk s lomem, rozhlednou Bílá Hora a Štramberskou Trúbou. Tam k jídlu doporučím pizzerii Maestro. A nemohla chybět ani Lysá hora s chatou Emila Zátopka. Vždy jsme po snídani někam popojeli autem a na večeři se vraceli do hotelu. Na zmrzlinu a vafli s ovocem doporučím Frenštát p. Radhoštěm - Cafe Fortissimo na náměstí (na náměstí je i Frgálomat s moc dobrými frgály a s platbou kartou). Víc jsme toho za těch pár dní nestihli, ale určitě máme v plánu se tam vrátit.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    PROMETHEA: Penzion Jurasek, jak na ubytovani, tak jidlo. Jsou kid-friendly, maji wellness s bazenem a par saunami. Kousek odtamtud je lanovka na Pustevny.
    Blizko je i Miura hotel na Celadny, tam taky vzdycky dobre varili.
    Na druhy strane Pusteven na Horni Becve je Endemit hotel, hezky wellness, taky fajn restaurace a taky kid-friendly.

    Obecne dost toho je na Celadny, jak gastro, tak ubytovani. Ale vsechny ty tipy nejsou z levne kategorie.

    Za vylet rozhodne stoji Pustevny s Mamenkou, projit se k Radegastovi, je tam i Stezka korunami stromu. Taky je nadherny Gruň, Stare Hamry a okoli (pro milovniky Marycky Magdonove:))…v Bile je detsky park (lanovy park, trampoliny a podibny atrakce. Hned vedle skiarealu.
    Je to tam skvely na kola, pokud vam nevadi kopce :)

    V Bile bylo moc hezky ubytovani tady https://www.roubenkabila.cz/ - apartmany v takovym nove postavenym srubu (byli jsme tam 3 roky zpatky v lete).

    Beskydy jsou bozi!:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam