• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Nemáte tip, kam zítra v Praze? Děti 14 a 7, muzeum iluzí, kouzel, Národni, Petřín, zrcadla už máme projite. Potřebuju program na 2-3 hodiny. Díky
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: Je tam potřebné zázemí (restaurace, obchody), je to hned u moře. Normálně se tam dá být, ale že bych řekla, že je to krásné útulné přímořské letovisko, to úplně ne :-)) Dětskýma očima to nebyl problém- je tam mekáč :-))
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KATIA: a doporucila bys tu lokalitu, cetla jsem, ze jsi psala, ze tam byla spinava a celkove ne moc hezka mista :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: Měli jsme byt v Buggiba, to je spojené se St.Pauls bay.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KATIA: ja se zeptam, kde jste meli zakladnu. jedem jen na par dni 26.-31.12, doufam, ze se trosku nadopuju slunickem a teplejsim podnebim nez u nas. nechce se mi moc stehovat, rikam si, ze vzdalenosti jsou male, takze to zvladnem z jednoho mista ty vylety. zvazuju Vallettu nebo nekde okolo St Paul's Bay.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    IKARIE:
    LADAVAZA: my byli letos tady https://airstop.cz/dovolena/egypt/marsa-alam-quseir/marsa-alam/pickalbatros-portofino-villaggio-resort?gad_source=1
    Loni jsme byli v https://www.fischer.cz/egypt/egypt-marsa-alam/marsa-alam/future-dream-lagoon
    Letos to bylo hodně lepší, co do jídla. Loni bylo lepší prostředí = více zeleně, ale jídlo pro MOJE děti nic moc. V obou resortech stačilo chodit do vody u hotelu a viděli jsme mraky ryb. V obou resortech šlo využít výlet na potápění. V obou resortech bylo i molo, kde nejspíš bylo více ryb., ale nezkusila jsem.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    IKARIE: Rodina bývalého kolegy opakovaně jezdila do Jungle Park Pickalbatros hotel v Hurgade. Manželka dělala nějaký blog, kam dávala dost fotek, asi má i další sociální sítě. Ale vím, že to nějak bylo dál od moře
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Není tady nějaké znalec na Egypt?

    Začátkem května bychom chtěli jet na týden na dovolenou do Egypta - poprvé do Egypta a podruhé v životě s cestovkou :)

    Děti 7+5 let. Cíl je šnorchlování a podmořský život (z tohoto důvodu bych raději jela do oblasti Marsa Alam), ale i odpočinek a nějaká zábava pro děti. Preferujeme klidnější oblast, raději menší 5* hotel než obří rezort, kvůli dětem možná v nějaké zátoce? Nevyužijeme animační program ani večerní zábavu, oceníme dobré jídlo. Děti budou rádi za nějaké zázemí - klouzačky, hřiště, ale vyloženě aquapark nepotřebujeme. Mnohem důležitější je pláž a přístup do moře.

    Poradíte mi někdo, po jakých hotelech se dívat? Děkuji moc.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Diky, Hrady jsou zavrene a Toulcovky jsou v planu. Snad nas pry pusti do Portmonea a na vez v Policce. Muzeum by melo byt take otevrene, jen nevim, zda krom doprovodneho programu zaujme nasi vekovou skupinu...
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    IBERIA: V dojezdu je soukromý zámek Nové Hrady, tam bylo myslím možné si i objednat prohlídku. Hezké jsou Toulcově Maštale, ale to je příroda a taky na dojezd.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Ahoj, jedeme teď s partou na prodloužený víkend do Litomyšle a koukáme, že je vše zavřeno (muzea, zámek...) a stejně tak i v okolí. Napadají vás nějaké indoor aktivity, které jsou tam otevřené celoročně (dětem je 10-15 a rádi bychom něco vzdělávacího, takže třeba aquaparky apod. ne).
    KATIA
    KATIA --- ---
    Letos se toho chytli i na Loučeni, zkusíme vyrazit, ale až nějak prosinec: https://www.zamekloucen.cz/a/svetla-vypraveji-v-zameckem-parku
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    REONA: tajemna zahrada nebo tak nejak, psala jsem, ze je to rozdelene do nekolika casti - hrací, hudebni, umeni a posledni cast je strasidelna.
    REONA
    REONA --- ---
    COQUINE: Má to nějaké téma? Loni ta Alenka byla boží...
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    KLAIR: jeste mrkni na winter wonderland v letnamech, tam jsem nebyla, tak nemam srovnani.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    COQUINE: vůbec nemůžu najít ceník...
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    byli jsme v https://luminapark.cz/kontakt/
    loni jsme na te alence v risi divu nebyli, byli jsme jen ve zlutych laznich.
    lumina je castecne interaktivni, cca 1,5 km okruh. je to barevnejsi nez zlute lazne (letos jsme nebyli), vic blikajici. rozdelene do nekolika casti (hraci, hudebni, umeni, strasidelne).
    za me je ta lumina hezci, uz jen ten koncept, ze clovek ujde nejaky delsi okruh, oproti zlutym laznim.
    kdybych mela vybrat, urcite radsi luminu. loni ve zlutych to bylo vanocne ladene, tak to bylo fajn, ale tohle mi proste prislo lepsi, ta strasidelna cast se po halloweenu vylozene hodila.
    sli jsme na tu patou a uz byla tma, brali jsme to docela hopem, protoze mi neni dobre, a i tak jsme tam byli hodinu deset (loni ve zlutych tak pul hodinu? presne nevim, ale urcite mene).
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Světla vyprávějí žluté lázně - peknejsi než loni. Doporučuji
    KATIA
    KATIA --- ---
    Letos jsme byli potřetí tady: [KATIA @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli] a fakt spokojenost, mně ideálně vyhovuje, že jedeme s partou, ale každý má svoje zázemí
    Paní provozovatelka je chaotická, ale apartmány opravdu pěkně udržované.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam