• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DJFRACTAL: Pro děti je to u Lipna fajn.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    myslite si, ze parizane v lete odjedou treba na azurove pobrezi? co rikaj vase vestecke koule? chtela jsem dat provence a azurove pobrezi v lete, ale vytesnila jsem, ze je olympiada v parizi...
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    DJFRACTAL: byli jsme v cervnu na lipne 2x, pred covidem tedy, a pozor na to, ze rada aktivit pro deti je otevrena jen o vikendu. chce to pripadne predem zkontrolovat.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DJFRACTAL: Štúrovo a rovnou bych bral apartmány Platan, jsou vždy dva spojené do jedné "budovy"

    Apartmany Platan
    https://www.vadasthermal.sk/accomodation/apartmany-platan/
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Přemýšlíme nad dovolenou v Česku nebo u sousedů. 4 dospělí (babi a děda included) a 2 děti, 4r. 8r. Mělo by se to odehrát uprostřed června. Naše děcka už mají prázdniny a člověk se vyhne tomu největšímu návalu. Řekněme na deset dní.

    Nemám ale vůbec žádné nápady, inspiraci, srovnání. Na dovolenou jsme jezdili jen ve dvou. Mělo by to být u vody, nebo nějakého vyžití pro děcka. Můžem si vařit sami, ale snad by jsme ani spíše nechtěli.

    Rozpočet by mohl začít někde na 50 tis. a pak by se vidělo podle služeb atd.

    Máte někdo nějaký tip? Takové ty Tatralandie/Energylandie apod. jsou ok na jeden dva dny, ale na déle spíše ne, a navíc se to dost prodraží.

    Napadly mě Nové mlýny / Lipno / Slapy. Pak jsem viděl dost zajímavých míst v Polsku. Maďarsko je taky skoro soused.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    COQUINE: Dneska jsem s dětmi inspirovaná touhle možností šla na zvonici u svatého Mikuláše, což byl dobrý nápad, protože tam na rozdíl od lanovky a Petřína nebyly davy.
    Ty výhledy byly úplně boží, plus to byla lekce z moderních dějin, jelikož tam měla svoji pozorovatelnu StB - včetně pisoáru svedeneho do okapu. Dva byty věžníků s černou kuchyní jako bonus.
    B teda trval i na lanovce, ale tam byla i ve čtyři fronta jak blázen. Tak jsme si Petřín vyšlápli pěšky, popatřili na fronty u bludiště i rozhledny (pochybuju, že se má všechny dostalo, bylo půl 5 a zavírali v šest) a tou lanovkou se svezli aspoň doků.

    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    Díky, tak to se do technického muzea nemusím premahat. My zase rádi technické muzeum v Berlíně, tam je to super. V červenci jsme náhodou vychytal nějaký Den muzea a vstup byl zadarmo a vytáhli na koleje a projížďku i starou parní lokomotivu
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QUANTI: NTM nedefinuju jak lehké ale obří zklamání... zavřené to bylo dost dlouho na to, aby to vzali z gruntu...a houby. Když to srovnám s technickým muzeem ve Vídni nebo Miláně, tak je to jednoznačně ostuda a kdo to takhle naplánoval, ten by se měl smažit v pekle.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: byli jsme tam v breznu a furt je 😀
    Ale to je spis pro mensi.
    Ovsem letecky simulator... ten je i pro tatinky 😀
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: To drazdansky je fajn a nahoře je navíc herna jako dětský dopravní hřiště, nebo tedy před několika lety byla.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: vezmi to o par kilaku za Liberec do muzea dopravy v Drazdanech, tam je osahavaci skoro vsechno! A kdyz se nejaky mrne chystalo tahat neosahavaci figurinu za historicky saty, tak kuratorka jens úsměvem udelala "ne-ne-ne!"
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LUSINDA: Jo, tam je to hlavně pro menší děti super. Traktůrky :))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    QUANTI: Jr to bohužel tak. My tam už vlastně nechodime, jsme zmlsany.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    QUANTI: vedle je národní zemědělské museum (a ikdyž název zní super nudně) tak za mě je to moc hezký zábavný jak pro děti tak pro dospělý a není to chrám nudy jako NTM
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Já musím ventilovat lehké zklamání z NTM. Už to tu (i různě po netu) určitě psalo víc lidí, takže potvrdím: do velké míry zmařený potenciál při rekonstrukci, ty expozice úplně svádí k tomu, aby tam byly porůznu makety na vyzkoušení, ale všude jsou piktogramy Nesahat a ostřížím zrakem hlídající senioři. Popisky u exponátů zvídavé dítě taky ne vždy uspokojí. Jako jo, je to za rodinnou vstupenku půlka co za ledové sochy ;) a za dvě hodiny jsme nestihli projít všechno, ale příště si radši zajedu do IQlandie nebo Techmanie.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Malta ted v prosinci & deti 7 a 4yo:

    Bylo to zcela neplanovane, behem prosince jsem citila intenzivni uzkost z nedostatku slunce, takze jsem se pustila do hledani letenek mezi svatky, tzn. v nejhorsi mozny termin a Malta z toho vylezla jako jedina destinace, kde melo byt tepleji nez u nas a nestalo to raketu.

    Letenky byly s Ryanairem z Bratislavy a vysly nas na cca 70€ / osoba, jen s malym batuzkem. Parking asi 2 min od terminalu na 5 dni za 59€. Letiste male, prazdne, pri security uz neni nutne nic vyndavat, asi maji ty nove chystrejsi scanery. Cesta z CR uplne v pohode, delali jsme mensi zastavku na vybehani se na hristi u Olympie v Brne. Bratislavske letiste rozhodne zarazuji do naseho cestovatelskeho okruhu.

    Ubytovani jsem resila taky na posledni chvili, prvni hotel jsem bookovala az na letisti v Bratislave, kdy uz bylo jiste, ze odletime. Druhe ubytko pak behem pobytu. Na Malte je nizka sezona, ac to tak teda v hlavnim meste vubec nevypadalo, hotely byly dostupne a vyrazne levnejsi.

    Prvni 3 noci jsme stravili na severozapade u zatoky Golden Bay v na nase pomery velmi luxusnim hotelu s vyhrivanym vnitrnim bazenem, saunou, hernou a animacnim programem (nevyuzili jsme), u prekrasne piscite plaze, noc se snidani ve family suite s 2 loznicemi za 140€ (divala jsem se na ceny v hlavni sezone, kdy to bylo za 3x tolik). Ac byly prvni 3 dny polojasne az zamracene, zvladli jsme i nekolik koupacek v mori (18 stupnu vzduch, 18 stupnu voda) i v jednom z venkovnich bazenu. Vyletovali jsme po prekrasnych utesech, jeden den stravili na ostrove Gozo a navstivili akvarium v Buggibba (davam zapravdu ID Katia ze to tam je fakt docela osklive, jsem rada ze jsme nebyli ubytovani tam, ac jsem tam mela nekolik hotelu v predvyberu).

    Na posledni dve noci jsme se presunuli k Vallette, konkretne do mestecka Sliema, odkud do Valletty jezdi trajekt. Spali jsme v apartmanu s 2 loznicemi za 60€ / noc. Valletta me osobne nadchla, pripominala mi Lisabon krizeny s cistsi Neapoli.

    Auto jsme si nepujcovali, kombinovali jsme mistni vychytane autobusy (dostanete se s nima fakt vsude, v nizke sezone 2€ za cestu, za deti nikdy nechteli zaplatit) s Boltem. Na Malte je vsude blizko, takze kdyz nepocitam nocni taxik z letiste na hotel za 40€ to byla vzdy cesta kolem 10-12€.

    Jidlo bylo skvele, dostanete cerstve morske plody a ryby, sicilskou kuchyni, vsude maji paradni pizzu & ruzna blizkovychodni bistra. Ceny v restauracich casto prijemnejsi nez u nas.

    Posledni dva dny nam i pekne svitilo slunicko, takze jsem saturovala vitamin D a vracim se domu opravdu spokojena. Podle google fotek z plazi se jeste v listopadu koupalo plno lidi, ted jsme byli pravda trosku za exoty, takze bych se nebala vyrazit na jare / podzim za teplem a koupackou. V lete to bude asi dost peklo.

    Musim rict, ze byla jsem prijemne prekvapena. Kanary to nejsou, ale na light prohrati kosti moc fajn!
    HANELA
    HANELA --- ---
    MEDVED007: mně se popisky také moc líbily. Už u Manesa byly rozšířenejsi, než jsem byla dřív zvyklá. Že si můžeš udělat obraz i o jeho životě.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: Jsem ráda, že to píšeš, chystám se tam.
    Mmch bylo by fajn, kdyby se ti různé recenze objevovaly častěji.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Nase děti (8 a 12) jsme vzali na výstavu Petr Brandl: Příběh bohéma, dbáme na jejich kulturní vzdělávání navzdory původně odmítavému postiji ;-))

    Bylo to výborný, protože tam hodne akcentují jeho osobní příběh a naopak nejdou do zbytečných detailu u uměleckého hlediska (je jich tam dost, ale komu by to nestačilo, může jít na komentovaný prohlídky, různý přednášky atd).

    Tady děti měly každý mobil s audioprůvodcem, jsou k tomu i na webu galerie nebo přímo tam čtyři kratičký filmy, plus jsem si stáhla nějaký pracovní listy pro učitele.

    Není to pro každého, ale nase děti jsou zvyklý, na výstavy a do galeríi občas chodíme. Jen jsme pak teda museli trochu porešit význam slova prostitutka, ale to mi nevadilo. My se vcelku bavíme o všem.

    Dcera si tam zakoupila omalovánky a tak máme Kajicí se Máří Magdalenu i doma. Akorát teda jsem na oplátku synovi slíbila, že s ním zajdu na Slavii. Nu, co už.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    COQUINE: Četla jsem už z více stran, že je to fakt na 15 minut. Naštěstí už mám na tohle děti velký, takže mě nenapadlo o tom uvažovat, ale s mladšími by mě to právě asi lákalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam