• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LUSINDA: Jo, tam je to hlavně pro menší děti super. Traktůrky :))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    QUANTI: Jr to bohužel tak. My tam už vlastně nechodime, jsme zmlsany.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    QUANTI: vedle je národní zemědělské museum (a ikdyž název zní super nudně) tak za mě je to moc hezký zábavný jak pro děti tak pro dospělý a není to chrám nudy jako NTM
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Já musím ventilovat lehké zklamání z NTM. Už to tu (i různě po netu) určitě psalo víc lidí, takže potvrdím: do velké míry zmařený potenciál při rekonstrukci, ty expozice úplně svádí k tomu, aby tam byly porůznu makety na vyzkoušení, ale všude jsou piktogramy Nesahat a ostřížím zrakem hlídající senioři. Popisky u exponátů zvídavé dítě taky ne vždy uspokojí. Jako jo, je to za rodinnou vstupenku půlka co za ledové sochy ;) a za dvě hodiny jsme nestihli projít všechno, ale příště si radši zajedu do IQlandie nebo Techmanie.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Malta ted v prosinci & deti 7 a 4yo:

    Bylo to zcela neplanovane, behem prosince jsem citila intenzivni uzkost z nedostatku slunce, takze jsem se pustila do hledani letenek mezi svatky, tzn. v nejhorsi mozny termin a Malta z toho vylezla jako jedina destinace, kde melo byt tepleji nez u nas a nestalo to raketu.

    Letenky byly s Ryanairem z Bratislavy a vysly nas na cca 70€ / osoba, jen s malym batuzkem. Parking asi 2 min od terminalu na 5 dni za 59€. Letiste male, prazdne, pri security uz neni nutne nic vyndavat, asi maji ty nove chystrejsi scanery. Cesta z CR uplne v pohode, delali jsme mensi zastavku na vybehani se na hristi u Olympie v Brne. Bratislavske letiste rozhodne zarazuji do naseho cestovatelskeho okruhu.

    Ubytovani jsem resila taky na posledni chvili, prvni hotel jsem bookovala az na letisti v Bratislave, kdy uz bylo jiste, ze odletime. Druhe ubytko pak behem pobytu. Na Malte je nizka sezona, ac to tak teda v hlavnim meste vubec nevypadalo, hotely byly dostupne a vyrazne levnejsi.

    Prvni 3 noci jsme stravili na severozapade u zatoky Golden Bay v na nase pomery velmi luxusnim hotelu s vyhrivanym vnitrnim bazenem, saunou, hernou a animacnim programem (nevyuzili jsme), u prekrasne piscite plaze, noc se snidani ve family suite s 2 loznicemi za 140€ (divala jsem se na ceny v hlavni sezone, kdy to bylo za 3x tolik). Ac byly prvni 3 dny polojasne az zamracene, zvladli jsme i nekolik koupacek v mori (18 stupnu vzduch, 18 stupnu voda) i v jednom z venkovnich bazenu. Vyletovali jsme po prekrasnych utesech, jeden den stravili na ostrove Gozo a navstivili akvarium v Buggibba (davam zapravdu ID Katia ze to tam je fakt docela osklive, jsem rada ze jsme nebyli ubytovani tam, ac jsem tam mela nekolik hotelu v predvyberu).

    Na posledni dve noci jsme se presunuli k Vallette, konkretne do mestecka Sliema, odkud do Valletty jezdi trajekt. Spali jsme v apartmanu s 2 loznicemi za 60€ / noc. Valletta me osobne nadchla, pripominala mi Lisabon krizeny s cistsi Neapoli.

    Auto jsme si nepujcovali, kombinovali jsme mistni vychytane autobusy (dostanete se s nima fakt vsude, v nizke sezone 2€ za cestu, za deti nikdy nechteli zaplatit) s Boltem. Na Malte je vsude blizko, takze kdyz nepocitam nocni taxik z letiste na hotel za 40€ to byla vzdy cesta kolem 10-12€.

    Jidlo bylo skvele, dostanete cerstve morske plody a ryby, sicilskou kuchyni, vsude maji paradni pizzu & ruzna blizkovychodni bistra. Ceny v restauracich casto prijemnejsi nez u nas.

    Posledni dva dny nam i pekne svitilo slunicko, takze jsem saturovala vitamin D a vracim se domu opravdu spokojena. Podle google fotek z plazi se jeste v listopadu koupalo plno lidi, ted jsme byli pravda trosku za exoty, takze bych se nebala vyrazit na jare / podzim za teplem a koupackou. V lete to bude asi dost peklo.

    Musim rict, ze byla jsem prijemne prekvapena. Kanary to nejsou, ale na light prohrati kosti moc fajn!
    HANELA
    HANELA --- ---
    MEDVED007: mně se popisky také moc líbily. Už u Manesa byly rozšířenejsi, než jsem byla dřív zvyklá. Že si můžeš udělat obraz i o jeho životě.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: Jsem ráda, že to píšeš, chystám se tam.
    Mmch bylo by fajn, kdyby se ti různé recenze objevovaly častěji.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Nase děti (8 a 12) jsme vzali na výstavu Petr Brandl: Příběh bohéma, dbáme na jejich kulturní vzdělávání navzdory původně odmítavému postiji ;-))

    Bylo to výborný, protože tam hodne akcentují jeho osobní příběh a naopak nejdou do zbytečných detailu u uměleckého hlediska (je jich tam dost, ale komu by to nestačilo, může jít na komentovaný prohlídky, různý přednášky atd).

    Tady děti měly každý mobil s audioprůvodcem, jsou k tomu i na webu galerie nebo přímo tam čtyři kratičký filmy, plus jsem si stáhla nějaký pracovní listy pro učitele.

    Není to pro každého, ale nase děti jsou zvyklý, na výstavy a do galeríi občas chodíme. Jen jsme pak teda museli trochu porešit význam slova prostitutka, ale to mi nevadilo. My se vcelku bavíme o všem.

    Dcera si tam zakoupila omalovánky a tak máme Kajicí se Máří Magdalenu i doma. Akorát teda jsem na oplátku synovi slíbila, že s ním zajdu na Slavii. Nu, co už.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    COQUINE: Četla jsem už z více stran, že je to fakt na 15 minut. Naštěstí už mám na tohle děti velký, takže mě nenapadlo o tom uvažovat, ale s mladšími by mě to právě asi lákalo.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    COQUINE: jen bych chtela odlozit osobni recenzi ice magic. ano, nikdy jsem takove sochy nevidela, deti asi nikdy nevidely barevny led a takove sochy, ano, skluzavka u hradu elsy s olafem je bezva, ano, da se tam na nekolika mistech sednout.

    ale porad to stoji 950 kc pro 4 clennou rodinu a byli jsme tam tak 15 minut. chapu naklady, udrzbu, ale pomer cena vykon, tak tohle je jednoznacne nejdrazsi zazitek... po 15 minutach meli vse prohlednute 2x, 10x sklouznuto. neodesli jsme, ze by jim byla zima, ale proste proto, ze uz se nudili.

    stat to o pulku mene, tak jeste ok, ale litr to je ulet.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    Novoroční dárek pro Pražany (Portál hlavního města Prahy)
    https://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/tiskovy_servis/akce_a_kampane/darek_prazanum/index.xhtml

    slevy na Novy rok v Praze.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ZEMINO: asi pozde, tak pripadne pro jine:

    vystava ledovych soch, je tam minus 5, tak se teple obleknout: https://www.icemagic.cz/

    vystava betlemu v Klementinu, je po sto letech pry:) pripadne betlemy na betlemskem namesti.

    iluze jsou v praze vickrat (mysak, jindrisska vez, pripadne zelezna).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ZEMINO: NTM? My se tam chystáme s 11 a 8, kromě obligátních aut a letadel tam je výstava ke 100 letům rozhlasu nebo architektuře Santiniho-Aichla.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    trochu mimo dětské téma....ale byli jsme na výstavě Bond in Motion , protože jsme tu měli na návštěvě rodinu s pubertálními kluky a tak nějak nás nic moc jiného nenapadlo. Podotýkám, že já sama jsem v životě neviděla jedinou bondovku a tohle téma mě vůbec nezajímá. Přesto jsme tam nakonec byli skoro dvě hodiny a bylo to pro mě velmi zajímavé. Kamarád je naopak velký fanoušek, takže mi toho k tomu hodně řekl a navíc u každého exponátu je popis dané věci včetně ukázky z filmu, kde se daná věc vyskytovala. Stojí to docela dost, tak jsem čekala, že to bude penězolapka, ale poměr cena výkon mi nakonec přišel v pořádku. Tak jen jako tip pro větší děti, asi teda spíš kluky :
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Díky za tipy kouknu.
    Máte někdo zkušenost s nějakou plavbou po Vltavě?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZEMINO: na Andělu, ale 3h budou asi málo :)

    Domů - Království železnic
    https://www.kralovstvi-zeleznic.cz/
    PETATA
    PETATA --- ---
    ZEMINO: řešili jsme dnes to samé a byli jsme v planetáriu na Petříně, kde se promítala pohádka o kometě+plus jsme si to prošli. Pak jsme byli u Lorety na betlému, došli jsme přes Nový svět a Pražský hrad zase dolu a lanovkou jsme vyjeli nahoru

    Na jurtu mám také zálusk, jen je to pro nás už z ruky

    Ráda se inspiruji dalšími aktivitami v Praze, na zítra ideálně vPraze Modřanech/Bráníku apod

    Kdyby jste chtěli i sportovní aktivitu, tak jsou po Praze různá kluziště
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    ZEMINO: zajímavá by mohla být Betlémská jurta v Botanické zahradě, ale pro 14 už možná nuda...
    BETLÉMSKÁ JURTA DIVADLA BRATŘÍ FORMANŮ | Příběh Vánoc a tvořivé dílny - Botanická zahrada Praha
    https://www.botanicka.cz/clanky/akce/betlemska-jurta-divadla-bratri-formanu-putovani-k-betlemu-i-adventni-tvorive-dilny
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Nemáte tip, kam zítra v Praze? Děti 14 a 7, muzeum iluzí, kouzel, Národni, Petřín, zrcadla už máme projite. Potřebuju program na 2-3 hodiny. Díky
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: Je tam potřebné zázemí (restaurace, obchody), je to hned u moře. Normálně se tam dá být, ale že bych řekla, že je to krásné útulné přímořské letovisko, to úplně ne :-)) Dětskýma očima to nebyl problém- je tam mekáč :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam