• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja prosim zase o inspiraci.

    zbyva nam v srpnu jeste par dni volnych a chtela bych deti, toho casu skoro 8 a 5 vzit na 3-4 noci na nejakou mestskou dovolenou. budeme mit za sebou dlouhy roadtrip po balkanu, nakonec jsme se tu inspirovali a chceme dojet az na pelopones, po ceste zpatky dame hory v cerne hore a np una v bosne, takze more a prirody si uzijeme az az. me deti jsou dost zalesaci, ale byli jsme ted na vikend v barcelone a uz si s nima i to meste dokazu predstavit, bylo to fajn.

    takze hledam misto,

    kam se dostaneme primym letem z prahy (ci drazdan, berlina, norimberka, i do wroclavy bych dojela). mozna i vlakem, ale praha - budapest 6h je asi max. pripadne i nocni vlak by mohlo byt dobrodruzo, ale nikdy jsem toto v evrope neabsolvovala

    & kde se s detma zabavime (nejaka dobra zoo, muzeum, galerie, akvarium…)

    & kde v srpnu nepadnem vedrem (v tomto smeru sneseme dost, ale sevillu si asi necham az na jindy:).

    premyslela jsem nad valencii, nebyli jsme jeste v benatkach, ale tam bude asi masakr lidi. videla jsem celkem levne letenky do italskych mest. neznam moc sever, do bruselu jezdim za kamaradkou, ale treba ve skandinavii jsem nikdy nebyla - tam mam trochu obavu, ze me zruinuje ubytko. moc rada bych porto, ale tam nenachazim rozumne letenky.

    unika mi neco? ma nekdo nejaky tip? srpen je samozrejme naprd, ale s uvazkem ve skole si co se volna tyce nemohu moc vymyslet.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    dneska jsme dali tip z overenorodici, skalni bludiste mseno a bylo to bezva, pridali jsme k tomu jeste nekolik km okruh a prijemny 4 hodinky venku. nekde jsem cetla, ze nektere casti i s kocarkem, ten za me ani omylem. zaverecny bod viz fotka, s detmi mladsi 3 roky bych sla radsi jinam.
    Skalní bludiště Mšeno - okres Mělník | Ověřeno rodiči
    https://overenorodici.cz/detail-mista/p629-skalni-bludiste-mseno-okres-melnik

    OKATA
    OKATA --- ---
    HUGILA: ahoj, my před pár lety jeli opačným směrem - napřed Balkán a pak z Albánie trajektem do Brindisi. Pak jsme cca 3 dny strávili tam dole na jihu v Apulii - určitě stojí za shlédnutí olivové háje, tamější typické stavby tzv. trulli (Alberobello), z měst se nám moc líbilo Monopoli a taky Bari.
    IF_
    IF_ --- ---
    KACHITA: KACHITA: Super je akvapark Tropicana v hotelu Golebiewski v Karpaczi.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    Ahoj, neměl byste někdo tip kam s dětmi (4 a 7 let) na polskou stranu Krkonoš, případně Zakopané? Ideálně kombinace koupání, výlety...
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MUFLONEK: v saturnii jsme taky byli.....sice v červnu, ale ta je zas tak obrovská, že se místo najde vždycky :-) a stoupnout si pod tu tryskající vodu a cítit tu sílu vody má taky co do sebe
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    HUGILA: Ono je taky fajn, že ta termální voda vytéká do řeky a v těch přírodních bazénech se kopou jen místní a hw to zadarmo. Je to rozhodně lepší než narvaná Saturnia...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    HUGILA: mě se strašně líbila oblast Cinque Terre, ale myslím, že je dost turistická, protože motiv odtamtud je na puzzlích z lidlu :)) my tam byli přes silvestra a to bylo liduprázdný a klidný..
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    SITH: dík, značím si, do San Marina chci kouknout, tak bych to vzal při jednom. Itálií jsme nepolíbení:)

    LUSINDA: ha, termály dobrý tip, to se bude líbit. Čím zapadlejší a opuštěnější končiny, tím to mám radši, serpentiny a řízení mě baví moc :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA:

    takový místo je třeba Lucchio ....nahoru vede jen jedna cesta trvale žijících obyvatel (ehm na celý město cca 4 lidi) a turistů jsme tam potkali 2 pěší italy. No nevím cestovní ruch je tam uplně vyloučenej. Prošli jsme si celý opuštěný kamený město, který je mimochodem dost vysoko takže panoramata byla supr. Nad městem je zřícenina hradu. ale teda musím přiznat, že musíš mít rád řízení auta protože serpentiny a každá cesta trvá neskutečně dlouho included :-D Pokaždý když jedem do Itálie tak jen řídíme a kocháme se....na pláž fakt čas nemáme je tam toho tolik co vidět.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    HUGILA: toskánsko je super, jen je lepší bejt mimo turistícký fláky. Nám se podařilo být na zřícenině hradu uplně sami a panoramata jen pro sebe :-) bagni di san fillipo je super :-) osazenstvo jen místní (ale je pravda že jsme byli v červnu
    SITH
    SITH --- ---
    HUGILA: San Leo (takové mini San Marino), cca 40km od San Marina. Je tam jedno náměstí, kavárny a restaurace, výhled do okolí a nahoře se tyčí pevnost, kde je muzeum s krásnou expozicí. A pokud máte rádi historii a nebyli jste ještě, tak Ravenna
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    Jdu si pro radu, prosím pěkně....co neminout v Itálii? Letos tam budem trávit 7-9 dní před přejezdem na Balkán, a nějak pořád nevím, co zahrnout do itineráře. Působnost je celá IT, od severu na jih, klidně nakouknem do FR nebo CH. Syn 11 a dcera 13, spíš je zaujme příroda a "panorámata", ale když bude nějaké pěkné historické město/místo nebo muzeum, tak to taky snesou. Děkuju :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    DA_NIELA: Byli jsme vloni se synem (6,5 roku) v U6 - Malém světě techniky a byl naprosto nadšený. Bydleli jsme hned u toho, takže areál Dolních Vítkovic jsme prolezli za světla i za tmy a taky super. Plus jsme jeden den vyrazili pěšky na haldu Ema, přes ní jsme došli do zoo a tam jsme byli až do zavíračky.
    Rok předtím jsem byla jen s kamarádkou, bez dětí, na stejném místě a jely jsme i na Landek - za mě je to spíš pro větší děti.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: anebo mastnacky akvapark, ale je docela prima, decka to milujou a i dospely si zablbne. a bus tam take jezdi.. najdi si Aqualand Korfu
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TOOMIX: urcite hlavni mesto a pokud jsi s dětma tak projížďka piratskou lodi a pevnost. pPaleokastrica, tam snad jezdi i busy. Nebo ten Pantokrator, ale to je na auto... kousek od hl. mesta je jeste zamecek Achilleon, trosku kyc ale patrilo to Sissi takze i historie. v hlavnim meste je jeste hezky areál Mon Repos, tam se narodil pronc Philip a kousek vedle bajecny planespotting na hrazi u letiste + mini klasterek a Mysi ostrov
    MASOUMEH
    MASOUMEH --- ---
    IKARIE: Skiathos od Ryanairu.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    DA_NIELA: Na 1.stupni se určitě děti zabaví jak ve Velkém světě, tak v U6 - Malý svět techniky. Velký svět techniky je na delší čas než U6. Landek je super, ale spíš pro 2.stupeň a starší. Mladší děti zase tak moc nezajímá, co dělali horníci. Každopádně tam provádí staří horníci, takže zajímavé to je dost.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    VVENDY: dik. Myslela jsem tim muzem potravin a zemedelskych stroju. Ale to je na okraji nasich zajmu... Prvni stupen.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam