• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    IKARIE: Mně přišel fajn Hamburk - skvělá zoo, ponorka, pristav, parky. Vlakem je to tedy trochu dál, ale bývá tam jídelní vůz a myslím, že to stojí za to!
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    MEDVED007: Stockholm je vazne super a v lete zvlast. Ceny jsou priserny v cely Skandinavii, ale aspon tam pomerne jsou levny letenky.


    A ve Stockholmu s detmi doporucuju zajit do Vasa Museum a taky Junibacken. Na obe mista vzpominam i po 25 letech, co jsem tam byla :))

    Nebo ta Kodan, tam je to taky pekny.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VERCA_ZABA: Berlín je skvělej s dětmi všeho věku, mám dojem.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CAROLIAN: Oslo má drahy ubytovani, stejně jako Londýn teda.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IKARIE: Já mám hodně ráda už zmíněný Dublin a taková skrytá perla byl pro mě Stokholm. Fakt krásné město....ale ty ceny nic moc. No ani Dublin není žádná hitparáda. On si člověk nevybere.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    IKARIE: z tech levnoletenkovych destinaci muzu doporucit i Kodan, je to fakt hrozne prijemny mesto, i na pobyt s detma, akvarium maji, zoo taky, relativne kompaktni centrum, more vsude :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    IKARIE: ono i v ty Valencii bude vedro:)) Z těch měst u moře bych doporučila Lisabon, mají krásný oceanarium.
    A v Berlíně jsi už byla s dětmi? Krom zoo je tam skvělý technický muzeum, ve kterém se dá strávit cely den. A taky jsem byla nadšená v Muzeu špionáže, ale to nevím, jestli není až pro starší děti (takhle malý a menší tam samozřejmě byly, ale co si z toho odnesly, nevim:))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    IKARIE: Oslo? Malé kompaktní město, domluvíš se anglicky, z letiště vláček až do centra, různé autobusy... my jsme tam byli jen na pár hodin (layover při letu), ale muzeum vikingských lodí bylo fajn - a muzeum Framu úžasný, interaktivní - určitě je tam toho víc... ale ceny za ubytko nevím, my tam nespali...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONI: Pravda! Ve Wroclawi jsme byli loni v létě na jednodenní výlet (dovolená na rozmezí MS/Z kraje) a bylo to super, a rozhodně jsme nevyčerpali ani zlomek možností, co dělat a zažít v centru.
    MONI
    MONI --- ---
    IKARIE: a ve Wroclawi jste byli?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    IKARIE: Jj, my tam byli v září a město je dobrá základna pro výlety - DARTem Dún Laoghaire, Howth, Bray, LUASem Phoenix park včetně třeba zoo. Příroda nádherná.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    QUANTI: o londyne jsem premyslela, nicmene starsi by uz chtel do harry potter studii, ale mladsi to zatim moc nezajima, tak ten mam v suplicku "tak za tri roky".

    na dublin mrknu, do irska bych ovsem rada primarne za prirodou.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    IKARIE: My byli v září, ale užili jsme si s dětmi na tři dny Dublin. Ne, že by tam bylo nějak moc atrakcí, my je tam chtěli vzít hlavně kvůli tomu, že starší jsme tam počali, a ukázat jim, kam jsme chodili a jezdili, takže centrum + různý parky a periferie. Vedrem tam člověk fakt nepadne a je to takový kompaktní, nevím, jestli je to to co hledáš, ale jako brainstorming... :)

    Kde jsme se s dětmi opravdu zabavili, byl Londýn - ubytko i jídlo dražší, ale těch muzeí a památek...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja prosim zase o inspiraci.

    zbyva nam v srpnu jeste par dni volnych a chtela bych deti, toho casu skoro 8 a 5 vzit na 3-4 noci na nejakou mestskou dovolenou. budeme mit za sebou dlouhy roadtrip po balkanu, nakonec jsme se tu inspirovali a chceme dojet az na pelopones, po ceste zpatky dame hory v cerne hore a np una v bosne, takze more a prirody si uzijeme az az. me deti jsou dost zalesaci, ale byli jsme ted na vikend v barcelone a uz si s nima i to meste dokazu predstavit, bylo to fajn.

    takze hledam misto,

    kam se dostaneme primym letem z prahy (ci drazdan, berlina, norimberka, i do wroclavy bych dojela). mozna i vlakem, ale praha - budapest 6h je asi max. pripadne i nocni vlak by mohlo byt dobrodruzo, ale nikdy jsem toto v evrope neabsolvovala

    & kde se s detma zabavime (nejaka dobra zoo, muzeum, galerie, akvarium…)

    & kde v srpnu nepadnem vedrem (v tomto smeru sneseme dost, ale sevillu si asi necham az na jindy:).

    premyslela jsem nad valencii, nebyli jsme jeste v benatkach, ale tam bude asi masakr lidi. videla jsem celkem levne letenky do italskych mest. neznam moc sever, do bruselu jezdim za kamaradkou, ale treba ve skandinavii jsem nikdy nebyla - tam mam trochu obavu, ze me zruinuje ubytko. moc rada bych porto, ale tam nenachazim rozumne letenky.

    unika mi neco? ma nekdo nejaky tip? srpen je samozrejme naprd, ale s uvazkem ve skole si co se volna tyce nemohu moc vymyslet.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    dneska jsme dali tip z overenorodici, skalni bludiste mseno a bylo to bezva, pridali jsme k tomu jeste nekolik km okruh a prijemny 4 hodinky venku. nekde jsem cetla, ze nektere casti i s kocarkem, ten za me ani omylem. zaverecny bod viz fotka, s detmi mladsi 3 roky bych sla radsi jinam.
    Skalní bludiště Mšeno - okres Mělník | Ověřeno rodiči
    https://overenorodici.cz/detail-mista/p629-skalni-bludiste-mseno-okres-melnik

    OKATA
    OKATA --- ---
    HUGILA: ahoj, my před pár lety jeli opačným směrem - napřed Balkán a pak z Albánie trajektem do Brindisi. Pak jsme cca 3 dny strávili tam dole na jihu v Apulii - určitě stojí za shlédnutí olivové háje, tamější typické stavby tzv. trulli (Alberobello), z měst se nám moc líbilo Monopoli a taky Bari.
    IF_
    IF_ --- ---
    KACHITA: KACHITA: Super je akvapark Tropicana v hotelu Golebiewski v Karpaczi.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    Ahoj, neměl byste někdo tip kam s dětmi (4 a 7 let) na polskou stranu Krkonoš, případně Zakopané? Ideálně kombinace koupání, výlety...
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MUFLONEK: v saturnii jsme taky byli.....sice v červnu, ale ta je zas tak obrovská, že se místo najde vždycky :-) a stoupnout si pod tu tryskající vodu a cítit tu sílu vody má taky co do sebe
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    HUGILA: Ono je taky fajn, že ta termální voda vytéká do řeky a v těch přírodních bazénech se kopou jen místní a hw to zadarmo. Je to rozhodně lepší než narvaná Saturnia...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam