• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SHILENEC: prosim, pak se podel, jak jste dopadli a na co si dat pozor. asi to bude u ruznych pojistoven cca podobny.
    VENIKA: do zahranici tak 2x. kdyz odmyslim jednorazove aquapark v Nemecku treba. letos jsme byli na jare a chystame se jeste na podzim, pristi rok zatim jarnaky a pak urcite jeste nekam. imho by se nam to ale nevyplatilo, pac rizikovy sporty zatim s detma ve veku 6, 4 a 1 neplanujeme a zatim se zda, ze u Direct by jsme se mohli vejit treba do 2000 za rok. ale u CSOB zrovna mam bezny ucet, takze to prozkoumam blize.
    SHILENEC
    SHILENEC --- ---
    POZITRON: zrovna jsme museli resit 100% storno dovolene (cely zajezd), kvuli angine. Pojisteni je pres ERV (http://ervpojistovna.cz/). Momentalne cekame na vyrizeni, meli bychom dostat zpet 80% ceny zajezdu. Mozna nabizi i neco podobneho na samostatne organizovane tripy do zahranici, tak bych to zkusil pripadne prozkoumat.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON: takze jeste jednou, co jsem pochopila k pojisteni storna cesty u Direct pojistovny v pripade na vlastni pest koupenych letenek napr. u wizzairu a ubytovani pres booking. zda se to easy, snad to tak je.

cestovni pojisteni se udela na pocet osob, termin, zemi a limit, je jedno, jestli uz jsou letenky nebo ubytovani koupeny v okamziku sjednani. klidne je mozny sjednat pojisteni a teprve pak koupit oboji.
    cenove pojisteni cim blize odletu, tim levnejsi, protoze cim drive se sjedna, tim vetsi je sance, ze se neco stane a ze bude muset pojistovna plnit. cili kdybych ted sjednala na nasi konkretni cestu (uz mame zakoupene letenky, ubytovani jeste ne) v unoru pojisteni pro nas 5, cena by byla cca 1500 vcetne lecebnych vyloh, storna, odpovednosti a jeste neco, to je jedno, ale cim blize k ceste, tim vice bude cena klesat. prej treba i na petistovku.

spoluucast u storna je 20% pro celou rodinu (v nasem pripade 5 osob), cili 80% nakladu na ubytovani a letenky (vcetne prikoupenych odbavenych zavazadel, vseho) by nam proplatili v pripade, ze by i jen 1 dite ze 3 napr. par dnu pred odletem dostalo anginu nebo si treba zlomilo klicni kost, to je priklad. samozrejme je potreba mit lekarske potvrzeni, ze dany problem znemoznuje odlet. na nudle u nosu by se to jiste nevztahovalo.

jestli jsem objevila Ameriku, tak pardon, ja jsem tohle neznala a pokazde jsme pred odletem trnuli hruzou, jestli se neco nestane a odletime a to s detma, ktere mohou kdykoli onemocnet nebo se zranit, letame aspon jednou rocne nekam a zatim teda nastestni nikdy nic. takhle si clovek muze treba za litr koupit klid. doufam, ze plneni nevyuzijeme, ze se nic nestane, ale kdyby prece, tak bych pak dala vedet, jestli nas uplne vojebali, nebo to je tak idealni, jak se mi to ted zda. :)
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    Příští týden budu s dětma (7 a 11) v Budapešti a budem se potřebovat někde chladit. U termálních lázní prý bývají i bazény studený? Jinak jsem našla nějakej velkej aquapark, ale trošku už bokem od centra... Za konkrétní tipy, kde se v centru vykoupat ve studený vodě - děkuju:)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Korfu - Hotel Panorama Sidari*** s EximTours 29.6. - 6.7.2024

Panorama Sidari | EXIM TOURS
    https://www.eximtours.cz/recko/korfu/panorama-sidari

Další fotky a recenze zde

https://www.google.com/search?sca_esv=2408318afbf8f435&sxsrf=ADLYWIIvGcYVvA0UmEifXNaBJhtc1WJloA:1720600835859&q=panorama%20sirari%20corfu&uds=ADvngMgUainhf9UovHf2CkjlqTXD8I25WUxj-4xbBg0RWcuRoCC1eHxMUbxKyJcuPr9fIoPKgy_HPNnV22S-IboaFWQwFrHwoc7_2PW95GXjXt0Z2JOZu5bS0Fk9tC2fT9Ei25_zHYFg&si=ACC90nzZwgO0P4Qu3-A0NldYnwAKwrAmvjJXmiihL2mEqps3AwglT5-4qXMNCAtZy47_Kt1_k9dC2pkIFP98wD7eATBrPMU5ybiYCapPs86buBvNm8iGCSI=&sa=X&ved=2ahUKEwi-jvzMiZyHAxW-gP0HHZCzAn0Q3PALegQIHBAE&biw=1920&bih=929&dpr=1

Cesta tam:

Odlet z Pardubic v 04:20, na letišti klid, pohoda. Let proběhl standardně, trval cca 2 hodiny, přistáli jsme v cca 7:30 místního času (6:30 ČR). Počkali jsme na kufry, u stánku cestovek před letištěm nám řekli do kterého autobusu a tak jsme šli. Cesta na hotel na sever ostrova hodinu a půl, do hotelu jsme dorazili v cca 9:30 s tím, že check-in je až od 14:00. Recepční nás hned bez kontroly čehokoliv jestli tam patříme a tak onáramkovala (all-inclusive) a řekla, ať si jdem támhle na snídani, co je do 10:00 a pak ať se stavíme a domluvíme se jak uděláme check-in. Tak jsme se šli nasnídat, což po těch 6 hodinách na cestě bodlo. Po snídani jsme si řekli, že bychom šli k moři, tak jsem se šel zeptat, jestli platí ten check-in ve dvě nebo dřív a případně za jak dlouho. Krásnou a srozumitelnou angličtinou mi řekli, že zavolají uklízečce a za 5 minut mi dají vědět. Než jsem odešel od pultu, tak se z vysílačky na recepci ozvalo něco řecky, paní mi řekla, že náš pokoj je připraven, napsala nás do systému, zkásla mě o 21€ pobytového poplatku a dala mi klíče, takže v cca 10:15 jsme vešli na pokoj.

Ubytování:

Objednali jsme si "Rodinný pokoj pro 4 osoby" což byl trochu větší dvojlůžák s palandou s pevnou kovovou bočnicí (narozdíl od loňska na Rhodu). Na pokoji klimatizace, smart TV, takže zchroupla i USB disk s pohádkami, přes jednu stěnu posuvné prosklené dveře na balkon s venkovní posuvnou zatemňovací roletou. Elektřina na pokoji nešla, dokud se nestrčila visačka od klíče do takové bláboly, ale to bylo jen kvůli světlům a klimatizaci, zásuvky u postelí fungovaly dál. Vybavení pokoje OK, měli jsme i malou ledničku. Na balkoně žádný sušák, jen stůl a dvě židle, ale byl jsem připraven, měl jsem vlastní provázek i kolíčky.

Hotel jako takový je udělán na kopci, kde jsou jednotlivé budovy (všechny ty růžové), v každé budově je tuším 8 pokojů ve dvou patrech. Od recepce a jídelny tam v čase 7-23:00 jezdí co 5 minut elektro minibusy (pro 6-15 osob) a zadarmo vozí hosty nahoru a dolů. Ale dalo se to i pěšky.

Stravování:

All-Inclusive, snídaně, obědy, večeře formou bufetu. U všech jídel k dispozici pečivo, saláty, kopce zeleniny, pití jsme si z postmixu nebo z pípy točili u jídel sami (limonády, džusy, pivo, víno). Strava dobrá, na výběr vždy bylo dostatek věcí - těstoviny, souvlaki, pečená ryba, vepřové, hovězí, pečená zelenina, kuřecí paličky, hranolky, těstoviny, rýže. Dělali i indický oběd a večeři, i asijské, ale to bylo takové, no nic moc. Snidaně klasika - vajíčka na všechny způsoby, slanina, salámy (jen šunky a měkké, suché salámy ála vysočina ne), párky, klobásy, fazole, máslové croissanty, plněné croissanty, kopce zeleniny, kukuřičné lupínky, vločky atd. Snídaně 7-10, obědy od 12:30 a večeře od 19:00. Jídlo a pití během dne ke svačině pak byly dostupné v pool baru - tousty, bagety, obden palačinky, smažené koblížky, hot dogy atd. O pití jste si museli říct a dostali jste ho do papírového nebo plastového kelímku a neexistovalo, že byste to vypili, donesli kelímek a oni to zas doplnili - kelímek vyhodit a dají nový, prý kvůli hygieně, takže dost odpadu.

Zaměstnanci hotelu a ostatní a lidé:

Všichni zaměstnanci hotelu trpěliví, milí, usměvaví, všichni do jednoho umí anglicky, lidi v obchodech, na pláži a řidiči taky - ohleduplní, komunikativní, s nikým jsme neměli problém. Animátoři taky v pohodě, každý den nějaký program, večer ve 20:30 půlhodinová minidiskotéka pro děti. Taky dělají nějaké večerní akce od 21:30 - řecký večer, kapela co hrála hity ze 70., 80., a 90. let, nejlepší byl ale ČESKÝ kouzelník ve stylu Harryho Pottera, to mělo u dětí obrovský úspěch :)

Adrenalin Magic Show
    https://www.kasparmagic.com/

Koupání - moře a bazén:

U hotelu bazén bez atrakcí s hloubkou 1.35-2.5m a dětský bazén s hloubkou 0.6m. Lehátka, slunečníky. K moři se muselo jít kousek po silnici od hotelu, ale nic hroznýho, protože to byla cesta jen k hotelu, takže víceméně žádný provoz. Pak přejít hlavní ulici a byli jsme na pláži. 10 minut chůze, půlka cesty částečně ve stínu stromů. Pláž písečná, po 50m ve vodě jsem měl vodu do pasu, po dalších 50m po krk. Na pláži bary, lehátka, ale i dost místa na vlastní ručníky a deky, jen bylo málo stínu.

Výlety:

Půjčili jsme si na pláži šlapadlo - 20€ na hodinu, záchranné vesty pro děti v ceně, brali karty, udělali jsme si výlet ke skále. Jinak jsme šli pěšky v rámci města Sidari a došli jsme si taky pohodlnou procházkou do Canal d'Amour. Jiné výlety jsme nedělali.

Pláž Sidari (Canal d'Amour) - ostrov Korfu
    https://www.kalimera-recko.cz/korfu-plaze/sidari-canal-d-amour-plaz-korfu/

Cesta zpět:

Odlet plánován v 08:35, v 05:00 odjezd od hotelu. Na letiště jsme dorazili včas, check-in v pohodě, byli tam lidi z cestovky, let taky OK, přistáli jsme kolem 9:40 našeho času.

Závěrem:

V porovnání s Rhodem loni to je tak +- stejné. Jen výhled z pokoje daleko lepší, pokoje jsou situovány na sever, takže člověk vidí východy i západy slunce. Jen si tak říkám, že vlastně nevím, na koho je hotel zaměřený, přišlo mi že na všechny ale zároveň na nikoho - byly tam rodiny s dětmi, mladé páry, senioři, žádná skupina nepřevažovala. Národnostně češi, poláci, němci, španělé a lidi z Británie. Největší bordel tam dělali irové (podle jejich angličtiny je poznáte na míle daleko) - celý dny chlastali, o děti se nestarali, pak vlezli na nafukovacím křesle do dětského bazénu a když jim přišel animátor domluvit, tak ho poslali někam, že oni platí, tak se budou koupat kde chtěj. Nakonec ale vzali zpátečku, protože si všimli, že na ně kouká z povzdálí dvoumetrový plavčík a tváří se jako vrah. Takže pak "jen" chlastali u pool baru a byli hluční. O stravování dětí se taky nestarali, čtyřletá holčička jedla víceméně jen hranolky, na které si vykydla jahodové želé a k tomu lízala zmrzlinu, ale to je zase jiná story.

Celková cena za 2 dospělé a dvě děti (5.5 a 7) byla 63000Kč i s pojištěním přímo od cestovky.

IKARIE
    IKARIE --- ---
    HUGILA: presne za tyden jsme tam!:)
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    IKARIE: hlasím, že na pláži je místa stále dostatek :)

SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    SALUT: taky díky
    SALUT
    SALUT --- ---
    MONI: Já bych naopak Attersee s dětmi doporučil. Pravidelně jsme tam jezdili obytňákem od jejich 2 a 4 let do Camping Grabner ve Steinbachu. Výborné zázemí, obchod, sociálky, vnitřní dětský koutek v případě deště. Hned vedle je menší aquapark s brouzdalištěm a tobogánem.

Výlety se dají naplánovat podle věku - pěšky do nedaleké vesnice, lodí po jezeře (zastávka hned ve Steinbachu) nebo busem na vodopády v jižní části jezera.

Home - CAMPING GRABNER
    https://www.camping-grabner.at/en/
    HANELA
    HANELA --- ---
    HANELA: člověk se tu dozví věcí :-D
    HANELA
    HANELA --- ---
    VENIKA: máš pravdu, to jsem vůbec nevěděla...
    Pojištění | Česká spořitelna
    https://www.csas.cz/cs/osobni-finance/pojisteni
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    HANELA: Ne, můžeš se pojistit i jen po ČR. Tam samozřejmě není klasické zdravotní, ale např. úrazové, odpovědnost za škody… a hlavně to storno.
    HANELA
    HANELA --- ---
    VAMPY: aha :)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    HANELA: No ja si to myslela taky, ale ty pojistovny to storno primestaku strkaji tam. Respektive do pripojisteni storna zajezdu :(. Mam v tom totalni zmatek a samozrejme to nemaji napsany skoro nikde. Clovek to doluje
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: ano, ale ja se prave proto zcela konkretne ptam "mate nekdo zkusenost s pojistenim letenek zakoupenych u nizkonakladovek pro pripad, ze by treba 1 dite z rodiny par dnu pred odletem onemocnelo nebo si neco zlomilo?", jestli nekdo nema s timto zkusenost a nenapise treba ano, presne tohle jsme si pojistovali u pojistovny xy, dite onemocnelo a proplatili na tohle a tamto.
    HANELA
    HANELA --- ---
    VAMPY: není cestovní pojištění jen do ciziny??
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Prosim vas mate nekdo cestovni pojisteni od Ceske sporitelny? Nevite jestli to jejich pohisteni kryje i stormo primestskych taboru v Cesku? Vubec to nemuzu nikde najit
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    POZITRON: Nemáš nějakou prémiovou kartu v jejím rámci mívám většinou i cestovní pojištění. My jsme takhle dostali 80 procent z letenek i ubytování v roce 2020, když odstartoval Covid a my let zrušili, ještě před tím, než se zakázali létat. Řešili jsme to kvůli nachlazení syna, měli jsme potvrzení od lékaře. Vztahuje se to na letenky a další cestovní výdaje.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    POZITRON: My se takhle pojišťovali za covidu, když byl k cestám nutný test a pokud by byl pozitivní, tak smůla. Liší se to podle pojišťovny ale bacha, jde to uzavřít max nějaký čas před odletem, pak už ti to nikdo neuzavře.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: imho se musíš podívat na konkrétní pojišťovnu, protože to se bude lišit. Např i podle spoluúčasti atp
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    mate nekdo zkusenost s pojistenim letenek zakoupenych u nizkonakladovek pro pripad, ze by treba 1 dite z rodiny par dnu pred odletem onemocnelo nebo si neco zlomilo?
    doted jsme to vzdycky riskli s tim, ze v nejhorsim holt letenky propadnou, letame nekam aspon jednou rocne a zatim nikdy nic, ale ted si rikame, ze pri poctu 2 dospeli a 3 deti uz je precijen vetsi pravdepodobnost, ze nektere z deti chytne par dnu pred odletem treba anginu a budem v haji, protoze ho nebudeme mit doma komu nechat a nepoletime dost mozna nikdo.
    jak to je? jde si pojistit letenky zakoupene u nizkonakladovky a v pripade, ze nas bude 5 a onemocni jen jedno dite, tak nam uhradi co vsechno? cast ceny letenek pro koho? pro celou skupinu asi ne, ze? a jaky to ma dalsi hacek? treba ze se bere jen cena ciste letenky bez zavazadel? vubec netusim, jak to funguje. a na ubytovani pres booking by to slo taky? diky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam