• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MONI
    MONI --- ---
    SEVERINE: Attersee nás oslovilo nejméně, okolí jsou jen zelené kopce a pláže kolem jezera jsou placené.
    Krásné je Traunsee, kde z vody vystupují nahoru skály. Milujeme pláž v JV cípu u Ebensee, která je volně přístupná, travnatá, s prolézačkami a piknik stoly, občerstvení a zdarma WC. Hned na pláž navazuje malý kemp.
    SANIAINEN
    SANIAINEN --- ---
    SEVERINE: Přesně takhle nějak jsme začínali... Ty minimimina mi na tohle přijdou pohodový, jak se ještě nehejbou. Je jím fuk, jestli spěj ve fusaku v kočáru nebo ve stanu. Jestli spěj u mámy v šátku ve vertikální poloze nebo u mámy ve spacáku v horizontální poloze. :) Samozřejmě asi ne všechny, já jsem měla pohodové spáče.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Neměl byste prosímvás někdo zkušenost s kempováním okolo Altersee, Traunsee nebo Wolfgangsee? I co se týče přívalu lidí, cen, možnosti co tam dělat kromě koupání se.
    Máme děti 10 - 15 (plusmínus puberta), dva paddleboardy který baví všechny (máme k tomu i surfovací plachty - to se učí muž a dvě děti na to aspirujou), můžeme vzít kola (asi jen 3), do kopce vyloženě prudí jen 13 letej - tak bysme i třeba rádi vyšli někam nahoru a případně přespali v chatě. Nebo cokoli dalšího zajímavýho.

Idea je jet někam ne moc daleko za hranice, kde je voda i hory a užít si to tam. Mame na to týden. Dětem se před dvěma lety líbilo u Bohyňskeho jezera, jen mi přijde, že to v Rakousku nebude dražší a třeba se to tam víc rozprostře a nebude tam tolik lidí.

Jsem vděčná za libovoné info k tématu.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    KLAIR: já měla měsíc starý mimino ve fusaku a dětským spacáku, ale protože v roce 2009 bylo v červenci v noci na tachovsku mimořádně jen něco kolem 5 nad nulou, tak jsem ho šoupla k sobě a zahřívala tělem .. myslím, že střelec je ledaskdo ,-)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Z_RYBY_KOST: já jsem vzala naše dospělé spacáky, co se dají spojit, a měla jsem mimino v něm, to jí bylo čtvrt roku.

ty jo, jak se tak čtu, tak jsem byla fakt střelec
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Fusak do kočárku je dobrý nápad. Ten máme hodně teplý, a když k tomu bude mít teplý merinový vršek, tak by nemuselo vadit, že z toho bude trochu čouhat.
    Ikdyž zrovna dneska v noci mi tu cestuje po celé posteli, tak nevím, jestli ji v něčem udržím :D
    SANIAINEN
    SANIAINEN --- ---
    Z_RYBY_KOST: Malý mimino jsem taky měla ve fusaku z kočárku. Pak už dětskej spacák, ale z něj se mi taky dost odkopávají, tak když je zima, navlíkám je, ale moje děti jsou docela horkokrevný. A první dceru jsem si i často k ránu přesouvla k sobě do spacáku, s druhou to teď už nedělám, protože by starší žárlila a chtěla taky. :)
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    Z_RYBY_KOST: pouzila jsem fusak z kocarku
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    IORETH: to jsem si právě myslela, že pořízením normálního mrňavého dětského spacáku by se to asi nevyřešilo, takže díky za potvrzení. Asi s sebou vezmu dost teplých merino věcí a buď bude ve svém domácím spacím pytli nebo si ji vezmu k sobě do spacáku, nic lepšího jsem zatím nevymyslela.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    KOB: zajímavý nápad. Ale takové kempy nemáme v plánu.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Z_RYBY_KOST: naše děti spaly v takovém tom miminím spacáku, který se obléká přes ramena a ruce z něj koukají ven. Na sobě mívaly teplejší merino rolák a když byla hodně kosa, tak navíc chlupatou mikinu a čepici se zavazováním pod bradou.
    Větší problém paradoxně nastal, když později dostaly normální dětské spacáky, ze kterých se zvládly vyžížalit a pak spaly s holými zády.
    KOB
    KOB --- ---
    Z_RYBY_KOST: my jsme v kempu s miminem (3/4 roku) resili el. pripojkou (v kempu byla za priplatek dostupna) a elektrickou dekou...ale to pripada v uvahu jen v kempech kde je to dostupne no...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jinak hlásím Itálie tam a zpět autem. Severní Itálie okolí Trenta. Cesta tam asi 8 hod. necelých myslím, víc jak 4 hod. prospala a většinu času byla klidná. Když nebyla, pomohly krupky nebo mlíčko. Cesta zpět byla trochu horší, protože jsme to ještě vzali se zastávkou na jednom místě, takže realne jsme domů vyráželi až kolem druhé odpoledne, což asi přispělo i k tomu, že byla víc unavena, ale zároveň nemohla usnout. Takže minimálně 2 hod. jsem musela jet s ní vzadu a bavit jí, protože jakmile se ji člověk přestal věnovat, tak začala dost plakat. Pak se ale celkem unavila a poslední 3 hod. víceméně prospala. Takze overall dobry.

Dneska jsme v autě strávily spolu 2,5 hod. a 2 hod. spala a 0,5 hod. koukala z okna, to byla úplně zlatá.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Trochu vedlejší téma, ale třeba mě tu nějak nasměřujete. Kdo jste spal s miminem pod stanem, jak jste řešili jeho tepelný komfort? Nějaký miminí spacák? Nebo jste ho měli ve svém spacáku a třeba v merino oblečení?
    Chceme cestovat teď přes léto, takže žádný extrém. Ale i v létě umí být přes noc dost chladno. Já sama jsem fakt hodně hodně zimomřivá, mimino je spíš po mě, tak přemýšlím, jak nás vybavit, aby to bylo ok a neprochladlo mi.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    IBERIA: pokud nekoho z cestujicich aspon trosku interesuje tezkej prumysl, tak Landschaftspark Duisburg-Nord
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: tak já to konkretizuji. Teď potřebuji tip na zajímavou zastávku na trase Bonn-Amsterdam. Nejde o zabavení dětí,ale spíš o zpestření cesty všem (a neminutí něčeho zásadního).
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    nebyl jste nekdo v pairi daiza zoo v belgii?
    Discover Pairi Daiza
    https://www.pairidaiza.eu/en/

zajimaji me samo ty pokoje u zvirat :-o
    FINGIS
    FINGIS --- ---
    Pres vikend s detma v lesnim kempu na Slapech.
    Celkem ok. Socialka cista. Mista dost. I kdyz na cerven pry vice lidi, nez obvykle. Vylet pesky A zpatky privozem. Lanovy centrum jsme nezkouseli.

Lesn� t�bo�i�t� Neb�ich
    https://www.lesnitaboriste.cz/
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GRETKA: meli jsme to od kamarada pujceny (bylo ji rok a pul) na cestu do Malajsie, ale na nejdelsi lpreet jsme ukecali takovou tu zavesnou postylku, byt to bylo na hrane. Pridana hodnota jetkids byla, ze se na nem.vozila na letistich, na spani moc ne, mimo postylku v klidu spala v sede na volny sedacce nebo i na kline.

Letos (2,5 roku) na cestu na jih Indie jsme si to uz nepucili, dalsi kram, pridana hodnota mala, spala v sede, uz musela mit sedacku vlastni.

Mnohem vetsi plus z nasi zkusenosti i je priplaceni si za sedacky s mistem pro nohy nebo chytit lacinej upgrade na byznys, kdyz by byla sance.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    Uvažujeme o koupi jetkids zavazadel, protože nakonec letíme v létě na Mauricius a navíc přes noc, a Air Mauricius to povoluje. Recenze jsem na to nasla různorodé. Máte někdo zkušenost ??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam