• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    Z_RYBY_KOST: Moje děti v tomdle věku vždycky spali.
    S vajíčkem jsem to měla stejně. Chtěla jsem mít svoje. Většina aerolinek ti vezme jedno nebo dokonce dvě “dětské vybavení” v rámci dětské letenky do dvou let. Avšak taky existuji vajíčka co v nich děti lítají. Ale v tom případě ma dítě vlastní letenku a vlastní sedadlo. A né všechny vajíčka maji tudle certifikaci na létání.
    Měli jsme vajíčka bez certifikace na létání a dali jsme je tedy odbavit. A ano kočárek skládáš až před dveřmi letadla. Ale né všude ti vrátí kočárek k dveřím letadla.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Z_RYBY_KOST: nějaký gumový medvídky jestli zvládne sníst, a kdyby bylo nejhůř, tak pár dílů Prasátka Peppy do kobilu ;)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Za týden odlétáme do Malagy s čerstvě ročním dítětem. Bude to naše zahraniční poprvé. Nemám ráda lítání a nejsem si v tom moc jistá. Tak uvítám jakékoliv dobré rady, tipy a triky.
    Plánuji vzít skládací kočárek a dětskou autosedačku - vajíčko. Kočárek s námi pojede až letadlu? A vajíčko odevzdám spolu s velkou bagáží? Nebo? Na to vajíčko by to asi chtělo nějaký ochranný obal, že?

Díky za všechny tipy na výlety, které tu nedávno padly, doufám, že se párkrát taky někam vypravíme. Budeme bydlet v apartmánu asi 35min jízdy od Malagy. Určitě si budeme půjčovat auto. Buď hned na letišti a budeme ho tam mít celou dobu. Nebo z/na letiště pojedeme taxíkem a auto si půjčíme až u bydlení, podle toho jak ho na těch pár výletů využijeme. Trochu zvažuji, jestli nepůjčit tu sedačku až tam, ale nemám k tomu moc důvěru. Kvalita autosedačky je pro mě hodně důležitá. Máte s tím někdo zkušenost?

Do letadla jsem koupila nové knížky, které ještě nezná. Vezmu nějakou oblíbenou svačinu. Máte nějaký další nápad, co s sebou na zabavení ročního dítěte vzít? Letíme přes den, takže moc nečekám, že by usnula.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PETATA: ryanair z drazdan - bydlime v usteckem kraji, takze dojezd na letiste hodinu patnact a parking za hubicku.

dnesni cena je trosku vyssi, ale sledovala jsem to ted asi 14 dni a drzi se to plus minus na teto cenove hladine, kolisa to kazdy den.

PETATA
    PETATA --- ---
    IKARIE: taky nad tím uvažujeme na podzimky
    Za kolik si sehnala letenky?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    STARDAY: dekuju moc, my na ty rezorty nejsme, mrknu :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    IKARIE: my vzdycky bydlime v puerto de pollensa, mame to tam radi. ale z facebookovych skupin sem pochopila, ze to neni uplne nejoblibenejsi misto, nejsou tam moc resorty a je to drazsi misto nez treba ta alcudie nebo picafort.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    STARDAY: diky, ty letenky jsem koupila, takze kdybys mela pripadne tip na nejaka dalsi hezka mestecko u plaze s dobrym dojezdem do hor, budu rada.
    pokud je sance, ze se vykoupem v pohode v mori, nakonec nepotrebujem asi zadny bazen a muzu mrknout i po domech / apartmanech na airbnb. ceny mi prijdou docela priznive, jak je to konec sezony.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    IKARIE: na konci rijna bude jeste teplo, takze bych se na hotely s vnitrnim bazenem neomezovala, beztak budou plny triatlonistu.
    mallorca je relativně malá, ale jestli chcete jezdit do hor na výlety, tak je dobrý nebydlet někde na jihovýchodě. a přejezd hor z jednoho konce na druhý je na dlouho, protože úzká klikatá silnice a cyklisti.
    can picafort je levnej, ale je to proste jen letovisko s hotelama. alcudia ma jeste stary mesto, ktery stoji za navstevu.
    HANELA
    HANELA --- ---
    IKARIE: mi přijde, ze je M tak malá, ze mi to přijde zbytečné se stěhovat?
    My tam jezdili k moři, ale par výletu autem jsme dělali.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    mallorca na podzimky

jeste teda nemame koupene letenky, ale na 90 % je pristi tyden koupim - vzhledem k terminu na konci rijna neplanuji nejake velke plazovani (ac my se teda koupali i v prosinci na malte), ale spis turistiku. vychazi nam to na 6 noci, znalci mallorcy - je lepsi se ubytovat na jednom miste, nebo si to rozdelit na dve az tri ubytka? balit a prejizdet mi neva, balit moc nemivame co :)

zatim jsem videla levne hotely s vnitrnim bazenem na severu / alcudia, can picafort. je jeste nejaka oblast, na kterou se mam zamerit? dekuji za rady :)
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    VERCA_ZABA:
    LORAIN:
    2733:
    Děkuji ženy
    2733
    2733 --- ---
    ZUSKA: Přesně jak píše VERCA_ZABA. Tarifa je naše milovaná destinace s dětmi od 0 až do dospělosti,) Krásné malé centrum, uličky, bary, market. Hned za hradbami pak začíná dlóuhatánská pláž Los Lances, kousek je několik hřišť, skatepark, rádi tam máme plážový bar Balneario a Demente.
    Gibraltar je z Tarify hezký výlet na celý den. A zmíněná duna je boží!! Tu rozhodně neminout,)
    Do Malagy podruhé nemusím, zato v Tarifě to chce určitě několik dní, je tam pohoda,)
    2733
    2733 --- ---
    Hola, všem cestovatelům se omlouvám za OT, jedna rychlá prosba. Nemáte někdo k mání bezpečnostní popruh ke klasice všech klasik židličce Ikea Antilop? Za nějakou symbolickou cenu, Praha, přijela bych si. Se synkem jsme se vrátili domů po dvou měsících na cestách a zjistili jsme, že za tu dobu z opičky povýšil na další level a není k udržení,) SZ, díky!
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ZUSKA: Z Malagy jsme projeli Rondu, Alhambru, Grandu. To všechno předčilo naše očekávání. Pak ještě Gibraltar (ten bych zpětně klidně vynechala, leda tak makakové pro děti mohou být atraktivní), Tarifa mi připadala lepší. V říjnu to bude ještě i na moře, to děti beztak baví nejvíc.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ZUSKA: z Malagy se dá různými směry. Cestou na jih se to dá vzít dělší cestou přes Rondu. Před Gibem je krásná pláž Santa Margarita, kde byste třeba našli ubytko. Přebývání v La Línea není uplně nic košér, ačkoliv je to u hranic.
    Na Gibu doporučuju koupit si předem kompletní lístek na lanovku se vstupy do Nature Reserve. Cesta dolů se dá v pohodě sejít. Jen nezapomeňte si vzít svačinu, po cestě dolů je jen jedna napálená restaurace. A nejezte před opicema:)) Pak dole v Gibu se to dá prošmajdat, kouknout do přístavu.
    Cestou z Gibu bych určitě nevynechala Tarifu - krásně městečko plné mladých lidí, surfařů, kiterů.. Cestou k pevnosti se jde po takovým náspu, který odděluje moře a oceán, plus výhled na Afriku. Pokud by vás zajímalo kitování, tak doporučuju na pláž Los Lances. Kousek od ní je duna Valdevaqueros - na tu se dá jít zespoda od pláže a nebo vyjet nad ní nahoru, je tam malé parkoviště.
    Po cestě ke Cádizu je třeba krásný místo El Palmar, dokonalé pláže, kde večer při odlivu na plážích zůstavají malé a velké louže, kde to děti zbožňují. Cadiz samotný je pak asi na den, za mě nic, co by nadchlo.
    Kdyby vás ale zajímali hory a vnitrozemí, tak doporučuju El Torcal, Antequera, Lobo park. A nebo se dá samozřejmě jet až do Granady.
    Moc si to užijte, Španělsko je pro děti skvělý:)
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    Aloha, prosím o zkušenosti, tipy....
    V říjnu pristanene v Málaga....malé 12 dní....nechce se mi být jen tam, ale i na pár dní půjčit auto.
    Zatím můj nápad, půjčit auto na týden,cca a jet Gibraltar a Cádiz....a posledních pár dní v Málaga....

Máte prosím někdo něco zajímavého v rukávu?osobní zkušenost s dítětem 3,5 .....
    Ubytko, zábavu, zajímavé místo?
    Zkoušela jsem lupu,ale nic mi to tu nehodilo.
    Předem děkuji
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já si sem jenom odložím inspirace na výlety, protože jinak už to nikdy nenajdu...
    Nejkrásnější zámecké zahrady v ČR: Tipy na výlety
    https://www.prozeny.cz/clanek/kam-jet-zamecke-zahrady-cr-tipy-95822
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TOOMIX: My jedeme pristi rok s 2y do Jesola do kempu. Nasi tam jezdi leta, pro deti prej super (lepsi pro starsi nez nase). Ale pry je nutne v Jesolu volit dobre, co se tyce sluzeba ubytka 🤷‍♀️ ale je to turisticka destinace, zadna panenska priroda :)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    cash na parkovisti u plaze jsme platili taky, jinak vse kartou (jih francie). nekde u stanku meli limit, a to euro minimum
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam