• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MUFLONEK: to pak posli report. me se libi strasne pobrezi u bordeaux (pisecna duna Dune du Pilat, narodni park Medoc) + kdysi jsem byla na plazich stredozemniho more u Narbonne a to je taky pecka, ale z te Francie mam (mozna iracionalni?) strach, ze bude draha i navsteva pekarny, natoz vecere v restauraci.

my mame jeste v zaloze Bosnu, kde jsme loni v lete meli koncit nas tritydenni balkan trip, ale prave kvuli silenym vedrum jsme do po dvou tydnech odpiskali a z Recka se vratili rovnou domu. letos mame dovolenou ve stejnem terminu co loni, hnout s tim nejde, mame na to ten cervenec, tak uvidime.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    My letos jedeme s mojí ségrou a obytkami Normandii.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    IORETH: Jj. Jeskyne jsou skvely, souhlasim.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KATIA: chápu. Na ten sever je to risk. Stejný jak na Rujane nebo v Polsku. Když je slunečno, je tam krásně a skvělá koupacka. Když prší a fučí, člověk tam fakt nechce být.
    KATIA
    KATIA --- ---
    VERCA_ZABA: Holandsko je báječný, ale jednou v létě jsme ho plánovali a hlásili týden déšť a 16 stupňů. Tak to jsme teda vzdali;-)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    IKARIE: a co Holandsko? ULO by určitě poradila. Pamatuju si, jak tady nebo v jiném auditku psala, že v létě je v Holandsku teplo (ale ne tak, jako na jihu) a moře je osvezujici. A je tam toho k vidění tuny.
    Taky jsem o něm včera uvažovala jako možnost, ale s obytnakem jsme marný. Pokud vy jezdíte autem a spíte v ubytování, mohlo by to být super.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ENDEE: Slovinsko je skvělá volba. U moře se mi nejvíc líbilo v Isole
    IORETH
    IORETH --- ---
    ENDEE: Ve Slovinsku doporučuju neminout jeskyně: Skočjanska jama a Postojna jama jsou naprosto dechberoucí.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    IKARIE: Co Slovinsko? Jak je to maly, da se tam toho projet a videt hodne a je to fajn. Cestou to muzete vzit pres Rakousko nebo treba Madarsko.
    Loni jsme dali Piran a pak Moravske Toplice, tam by se tvym vodomilum myslim mohlo libit :))
    A taky zajet na Bohinske jezero, Triglavsky park, do Lublane…
    A neni to zas tak daleko.
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: loni jsme měli příjemné klima v portugalsku (obl cascais, porto) a letos planujeme sever Španělska (Bilbao). Ale zas laciný to teda není a moře je studený, letos už mám nějaké ubytko s bazénem a doufám...
    HANELA
    HANELA --- ---
    IKARIE: když ne Polsko, tak Dánsko?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    jinak tip pro ty, co radi chodi - pri hledani cile pro letosni dovolenou jsem koukala i na galicii. narazila jsem na camino inglés, trasu, kterou jsem vubec neznala. ma 110 km a standardne se deli na 7 etap. kdyz by se to natahlo treba na 9-10, prijde mi to jako idealni trek s detma, viz tady pan s petiletym synkem a krasnyma fotkama:
    45 Photos That Will Make You Want to Walk the Camino Ingles - Trail to Peak
    https://trailtopeak.com/2023/02/23/45-photos-that-will-make-you-want-to-walk-the-camino-ingles

klima tam bude prijemne, galicie je zelena i v lete, uplne me to nadchlo. letos to teda nedame, i z toho duvodu, ze ja uz mam v lete naplanovanou jinou cast camina sama + mladsi dcera je vlastne porad jeste docela mala. ale myslim si intenzivne na pristi rok a letos dame cvicne aspon prechod krkonos :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    nechcete se podelit o cestovatelske plany pro inspiraci na LETNI prazdniny? tedy na obdobi, kdy je vsude vedro, draho a plno? :))) a kdyz ne, tak to je daleko?

loni jsme se maximalne(!) namlsali prazdnych plazi Peloponesu, davala jsem sem report. mame tam na cervenec znova rezervaci, kterou teda muzu stornovat, kdyz to prehodnotime. bylo to skvele, bylo tam levno, ale je to priserne daleko, mam z te cesty boleni bricha uz ted. v kombinaci s temi 45 stupni, ktere jsme meli a kdy se dalo jen lezet pod klimatizaci nebo ve vode si rikam, ze koupat se muzem i jinde, zda kvuli tomu jezdit tak daleko. ale tam zase budou lidi, kdyz to bude bliz, zejo :)

mame na rodinou dovolenu plus minus 14-16 dni, musi to byt v cervenci, idealne roadtrip s koupanim. u klimaticky zajimavejsich destinaci po kterych jsem se divala (skotsko, zapadni pobrezi francie) se bojim, ze nas to zruinuje (tedy potrebuju aby to bylo budget friendly, cestujeme hodne, abychom mohli cestovat tolik, tak musime za levno). polsko me vubec nelaka. muj muz mi tvrdi, ze hledam neco, co neexistuje. asi ma pravdu, ale minule me tu inspiroval Hugila, tak treba ma nekdo jeste nejake eso v rukavu?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    VVENDY: Vždycky a všude nám řekli, ať so ho vezmem na palubu. Ale napsaný to asi oficiálně nemají.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    Když letím jen s příručním zavazadlem, můžu k tomu mít pro dítě podsedák? Píšou, že autosedačky se přepravují zdarma, ale nenašla jsem, jestli to platí i pro podsedák, který bych vzala na palubu a ne do zavazadlového prostoru.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: jezdivame na Hochficht, coz sice nejsou Alpy, ale trate jsou dlouhe a spise cervene nez modre. Tak abychom se v Postalmu nenudili...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Dostali jsme hodne vyhodnou nabidku jet lyzovat do Postalmu. Ze stranek to na me pusobi jako takove spis detske stredisko, ne moc narocne a spis kratsi trate. Byli jste tam nekdo?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Hledáme pro rodinou akci chalupu pro cca 14 až 20 llidí, počty ještě řešíme. Projela jsem tipy, co tu byly, ale oslavenec, kvůli němuž se to pořádá, by rád Šumavu a tu jsem tu neviděla. Nevěděl byste někdo?

(vybavení pro děti nevyžadujeme, už jsou velký)

Díky!
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    Když jste tu před pár dlouhými týdny psali, že by se vám hodily nějaký levný letenky, tak teď do konce ledna má Ryanair takovou akci a celkem se tam dá něco najít. Je pravda, že některé destinace jsou až od dubna a dál, záleží na místech, kam se letí, ale není to pravidlem.

A rozhodně je lepší na to koukat na pc či notebooku, líp se to pak čte a rozklikává a hledá v kalendáři a hledaj konkrétní země atd...

Začíná se na 739 Kč a je to "Rezervujte si letenky do 31/01/25 na cestu mezi destinacemi 01/04/25 a 31/10/25. " Snad to není pro některé tak šibeniční termín se ve 14 dnech aspoň poohlídnout, srovnat ceny atd...

Jinak bych vám všem doporučil naučit se se skyscanner, fakt na tom nic není, a v Evropě najdete těžko lepší volbu na hledání levných letenek. Ostatně jako reference slouží i PAN_SPRCHA v rámci fora Letenky za pár kaček...

Vase nabidky
    https://www.ryanair.com/cz/cs/lp/propagacni-akce0/vase-nabidky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam