• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: ja bych se mozna uz troufala za znalce kanaru oznacit taky, zitra tam zrovna letim. pred tremi lety jsme tam byli vyjimecne v cervenci, tri tydny, a dva tydny z toho tam bylo velmi prijemne (oproti lonskemu balkanu:)), teplejsi jaro. ale v momente, kdy kanary zasahne calima (pisek ze sahary), coz jsme prave v tom cervenci zazili, bylo opravdu hic. krome snizene viditelnosti to prave ovlivni treba i to, ze v noci teploty neklesaji a to byly ctyri dny (a noci) hnusu.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: kolem 20. Plus pořád trochu fouká, mně byla zima :-) muž udělal pár temp, děti se cachtaly a blbnuly na kraji...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: jedna nyxacka, ktera na kanarech travi dost casu, ted psala, ze tam v lete zazila 38 ve stinu a ze neni pravda, ze by tam v lete nebylo na chcipnuti a doporucuje prave taky portugalsko. tak to nastuduju.
    co myslis tim studena? dneska jsem se koupala ve vode, ktera ma udajne 15 a zadny problem, asi jak vzduch ma podobne, tak to cloveku neprijde. :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: jak jsem tu psala, měli jsme loni fakt příjemně v Portugalsku - cascais, Porto. Přes den tak 25-27, večer se dost ochladilo. Ale je potřeba počítat se studenou vodou.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MEDVED007: Kanary jsou fajn, precijen ostrovy vecneho jara, ale jednak delka letu zatim proste ne v nasem slozeni a i kdyby, tak primej levnej let z Prahy ani neni.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    POZITRON: Na to bych nespoléhala, vedro může být ukrutné prakticky všude tím spíš na jihu.
    Jestli ti vadí horko, tak snesitelnější je to v létě na Kanárech nebo třeba na Madeiře.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Do Nice se daj koupit na leto celkem levny letenky s easyjetem, tak jsem si rikala, ze by to mohlo byt fajn. Sice vedro, ale zas lepsi nez treba Recko nebo jih Spanelska.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VAMPY:
    MEDVED007:
    SHILENEC: vedro je proste problem. ted jsme na Sicilii, ja jsem v tricku, vyhrejvam se na slunci a mistnaci chodej pomalu v perovkach. kdezto v lete se mi dela zle i v CR, jenze zase v lete jsou bohuzel prazdniny a je potreba je nejak pokryt. 🤦
    SHILENEC
    SHILENEC --- ---
    POZITRON: byli jsme jeste bez deti v Cannes (a jeli do St. Tropez, Nice..). mestske plaze byly kvalitou ok, ale bylo to nacpane. Vedro je tak akorat, srovnatelne s Chorvatskem/Italii/Reckem.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    POZITRON: Byli jsme v létě v Nice a za mě hodně fajn dovolená. V okolí je toho hodně k vidění včetně Monaka, město samotné je krásné, v centru městská pláž, která není fantastická, ale určitě v kategorii městských pláží velmi dobrá. Vedro je věc náhody, davy zcela klasické.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    POZITRON: Ja byla v lete St.Tropez coz neni tak daleko od Nice a bylo to super. Vedro, ale uplne v pohode zitelny. Ja jsem ale hodne teplomilny clovek
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Nemate zkusenost v lete s Nice nebo Marseille? Treba druha pulka srpna. Byva tam vedro na padnuti a hodne narvano?
    Premyslime, kam v lete s detmi kvuli prazdninam, ale v lete budou asi davy vsude, ze? A vedro? Bohuzel cim jsem starsi, tim hur vedro snasim.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LUSINDA: prave jet nekam 14 hodin autem s nasima 3 klukama, kteri neposedi, to je pro nas zatim dost neprijemna predstava. a to i kdyby se po ceste udelala velka pauze treba i na prespani a vyblbnuti.

letadlem imho lepsi

Praha - Bari 1:55
    Letiste Bari - Gargano cca 2h taxikem

Praha - Pescara 1:40
    letiste Pescara - Gargano cca 2h taxikem

to uz se da, ale precijen ten Drac v Albanii se mi libi jeste lepsi dostupnosti. stejne jako bych se asi jeste chtela nekdy mrknout do Ninu v Chorvatsku, dokud jsou deti male. do Zadaru to take leta za par supu a v Ninu je melke more. jenze tam se bojim, ze to bude prelidnene i mimo sezonu. my jsme tam byli v dobe covidu, kdy bylo potreba mit vytery a ockovani a nevim uz co vsechno a tehdy tam zacatkem cervna nebyla prakticky ani noha, coz je v Chorvatsku dost neobvykle, ale to uz se opakovat nebude. :) stejne tak jsme v dobe covidu meli liduprazdne Korfu, dokonce v srpnu, to uz se take opakovat nebude. a ted teprve nastane ta doba, kdy si vsechny deti uziji pobyt ve vode a nebude potreba nekoho nekde nahanet a hlidat, kolik pisku ten nejmladsi sezral, takze treba na podzim si myslim, ze uz to na nejakou valecku na plazi bude konecne vhodne a moc rada bych toho vyuzila a proste se nekde realtivne v klidu vyvalila na plaz anebo nalozila do vody, nic dalsiho. :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    POZITRON: jelo se autem z ČR. Letadlem jsme nezkoušeli.
    HANELA
    HANELA --- ---
    před pár lety jsem viděla fotky známých, co cestovali po pobřeží Albánie obytňákem a byla to krása nesmírná! Úplný Karibik!
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    POZITRON: manžela uklidni, to samé byla moje žena, když jsme jeli poprvé do Albánie. No a když jsme následující rok plánovali další balkánský okruh, tak se na Albánii těšila a že ji nesmíme minout. A to jsme jezdili vnitrozemím, kde je to jiné než na pobřeží:)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LUSINDA: z Ruzyne ses na letisti v Tirane za 2 hodiny, realne to bude i min, z letiste v Tirane to je pak do Drace pul hodiny. laka me na tom to pohodli. opravdu se nekde par dnu jen koupat v mori, chodit na jidlo a zmrzlinu a nic vic. ale ne teda v sezone, kdy je moc vedro, treba takova prvni polovina rijna. :)
    poloostrov Gargano vypada na fotkach krasne, tam myslis z Bari nebo Pescary? ale to uz je dal, 2 hodiny taxikem z letiste.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: prostřílené značky jsou tam stejně jak v Albánii.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    POZITRON: dlouhý písčitý pláže splňuje i Gargano. Ale nevím jak je to teď 10 let zpátky tam bylo liduprázdno.
    2733
    2733 --- ---
    POZITRON: To máš určitě pravdu,))
    Pozvolný vstup do moře v Durrësu je, dlouhá písčitá pláž a mělké moře taky. Pokud ti k tomu nevadí stovky západuchtivých Albánců, káždý se svojí diskotékou, ano, může to být destinace snů,)) Já bych za sebe popojela kousek jižněji, Albánie za to stojí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam