• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    SALUT
    SALUT --- ---
    SALUT:
    Piaśnica – po průzračné vodě do moře skrz písečnou pláž - Pádler.cz
    https://www.padler.cz/piasnica-po-pruzracne-vode-do-more-skrz-pisecnou-plaz/
    Kajaki Dębki- organizacja spływów Piaśnicą do Dębek
    http://kajakidebki.pl/
    SALUT
    SALUT --- ---
    HANELA: to bylo i loni, zlatá mládež, všude matejska, kolotoče piratsky lodě a stánky s rucnikama jak v Chorvatsku:) V národním parku a na dunách kupodivu prázdno

tady odkaz na ty kajaky:https://kajakipiasnica.pl/
    HANELA
    HANELA --- ---
    SALUT: no to mi to připomnělo Lebu kdysi v pravěku - sama mládež, pivo, disco
    SALUT
    SALUT --- ---
    SHILENEC: Byli jsme s dětmi (7,9) loni v srpnu obytnakem a moc kouzelné to nebylo.

Hordy lidí, hlavně mladý s pivama a grilem, narvaný kempy, sámošky apod. Jak na Mácháči v sezóně. Otočili jsme to v polovině poloostrova a jeli pryč.

Určitě bych se tam ještě někdy rád podíval, ale mimo léto.

Co ale mohu doporučit je klidnější oblast podél pobřeží na západ směr Leba.

Po cestě je malá vesnice Debki, u které protéká meandrujicí říčka Piaśniaca, hodně podobná horni Vltavě nad Lipnem nebo Lužnici u Suchdola.

Půjčují double kajaky a je to super výlet s dětmi. Žádná divočina, peřeje, jezy...pohoda chill a top zážitek nakonec - vplutí na pláži do moře.

O pár kilometrů na západ je pěkné místo Osetnik, restaurace, kemp a výchozí bod na maják a zříceniny.

A finále samozřejmě Leba a písečné duny ve Slowinski národní park. To bylo na celý den. Dá se udělat okruh od parkoviště - na duny vláčkem a pěšky zpět podél pobřeží a raketové základny.
    SHILENEC
    SHILENEC --- ---
    IKARIE: dojedte, pokud muzete, az na poloostrov Hel, kouzelne misto. koukam, ze z gdansku nebo okoli by tam mel mozna jet i trajekt.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    GREVE: Jasně, půjčovny jsou možnost, jen je to pro mě takové míň flexibilní než “jedu, nejedu, odložím, nestarám se”. Ale v Gdaňsku jsem ještě nebyla a jestli je to tak bike friendly, jak popisuješ, tak to asi smysl má. Budu si to pamatovat a třeba to Ikarie prubne.
    GREVE
    GREVE --- ---
    VENIKA: Ona právě infrastruktura pro cyklisty v Gdaňsku je skvělá, takže se bavíme o oddělených cyklostezkách i všude v centru. Ale alternativa pro děti je půjčit si někde u pláže dětský kolo (myslím z půjčovny - je to dražší, ale dětská kola mají) a pak jezdit po tý hlavní cyklostezce kolem pobřeží. To tam jde poměrně dobře. Dá se za chviličku dojet třeba do Sopot.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    IKARIE: My bydleli v centru a bylo to fajn, na pláže z obou stran města jsme dojeli MHD. Měli jsme ale velkou smůlu na ubytování přes booking. M&J apartments nebrat, i přes pozitivní recenze a krásné fotky.
    MORPED
    MORPED --- ---
    IKARIE: My jsme bydleli u plaze v Jelitkowo, moc hezka plaz. Do mesta jeli vodni tramvaji, lodkou,coz byl zazitek. Jezdily tam i tramvaje normalni, zalezi co chces,ale ja bych volila u plaze a jezdila do mesta tramvaji. Jo a urcite si zajdete do muzea vojny v docich - nadherna budova a ac byly decka male,tak je to moc bavilo.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    GREVE: Já je právě neviděla ještě nikdy :). Ale taky chápu proč - poptávka malá, řešení helem atd. Já bych to s dítětem využila, ale taky okrajově - představuju si nějakou bezpečnou cyklostezku v parku, kolem pobřeží třeba. Do městskýho, navíc neznamýho provozu nechceš, já teda ne.
    Ale tak oni jednou vyrostou.
    GREVE
    GREVE --- ---
    VENIKA: Dětský kola jsem tam neviděl, no, to je pravda.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    GREVE: Ale ten bikesharing asi nenabízí dětský kola? To nereju, na mnoha místech bych ho tak ráda využila, ale syn ještě dospělý kolo neutáhne.
    GREVE
    GREVE --- ---
    IKARIE: Klidně v centru, tramvají na pláže jezdí dost. A nebo se tam dá dostat úplně v pohodě na kole. Je tam místní bikesharing doslova na každém rohu, stojí pár korun a je to i zábava.
    FEROBAGR
    FEROBAGR --- ---
    IKARIE: vesnice Mikoszewo - je tam několik příjemných kempů, pláž v dochozí vzdálenosti, dobrá dostupnost do přístavních měst, okolo jezdí výletní úzkokolejka, z dalších atrakcí třeba ptačí rezervace v deltě řeky, přívoz, městečko Jantar, muzeum Stutthof atd..
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    zvazuji ze vyplnim plonkovy tyden o prazdninach vyletem do gdansku - jsou z prahy jak levne letenky, tak by se dalo i vlakem (baltic expres z prahy 8h). doporucite mi nekdo, kde se divat po ubytovani? nevim, jestli je lepsi napad nekde mimo gdansk (sopoty, gdyne) nebo v centru gdansku a pak se treba v pripade tepleho dnu na plaz dostat nejakou MHD. cilem neni plazova dovolena, ale k mori bych se vydala rada, laka me spis ubytovat se ve meste. budu rada i za dalsi tipy na trojmesti. deti v lete skoro 9 a 6.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Přemýšlel jsem nad dvoudenním výletem/pobytem s dětmi do Teplic nad Bečvou v červnu. Četl jsem ale, že díky benzenové havárii můžou být ohroženy prameny a propast. Stav nebezpečí a krizové řízení... Nevím jestli se to týká i jeskyní. Červen ještě daleko, ale bylo by dobré si ubytování zaplatit už teď. Mám z toho dělat kovbojku, nebo se není čeho bát? Podle ministra "Sanace potrvá roky, je to největší havárie svého druhu na světě."
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    KATIA: chceme někde přespat, ne pobývat.
    Pro ty tento účel je cena neadekvátní a je tam plno. :]
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: ale je fakt, že to bývá dost vybookované, ale rozhodně bych to zkusila
    KATIA
    KATIA --- ---
    SCHWAB: v Zoo?
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    nemáte v rukávu tip na ubytování ve Dvoře Králové?
    (dopsělý+dítě) + (2 dospělí + 2 děti). Děti jsou pod 6 let.
    na 85 % na jednu noc.
    Dobrý by bylo s nějakym hracím koutkem / koutem, prostě ať ten jeden večer zkoumají nové věci dospělí můžou po náročnym dni chvilku sedět.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    odlozim sem pro navstevniky prahy: navsteva ČNB.

je mozne rezervovat komentovane prohlidky, ktere bych urcite doporucila spise starsim detem, doba trvani 90 minut. my jsme sli na beznou prohlidku, vekove bych doporucila alespon skolni vek. snazili jsme se detem radu veci ukazat a vysvetlit, ale trochu mi to zmarila cnb, ktera tam mela mistnost na tvoreni a kdyz dite neco vyrobilo, dostalo na recepci sladkou odmenu, holt v tu chvili sly informace o inflaci stranou :-D deti si muzou prohlidnout padelky, jak se bankovky a mince vyrabi,, jak se nici, rada dalsich informaci, interaktivni, o patro nize v trezoru muzou deti potezkat cihlu zlata, muzou si zahrat na zlodeje a hledat, kam si lidi ukryvaji penize, je tam spousta doprovodnych informaci pro starsi deti. byli jsme tam cca 2 hodinky, prijemne straveny cas v samem centru prahy. vstup zdarma.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam