• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    KATIA: Teď to asi hodně obohatili o možnost exponáty rozpohybovat nebo ozvučit. Pro kluky byla highlight možnost řídit tank nebo letadlo, u spousty exponátů byla dodatečná kasička (1-2 eur) možno platit i kartou. A líbila se jim i skluzavka z letadla.

Cross: Ona by asi stačila i zastávka u těch venkovních atrakcí aka lunapark.o)
    KATIA
    KATIA --- ---
    CROSS: je to už delší dobu, ale co jsme byli v sinsheimu a Steyr, tak je to víc koukací než ta techmanie. Takže jestli je to nebavilo tam, tak to spíš pro ně nebude ;-)
    V Cochemi je pěkněej hrad, to byl výlet, co se mi líbil.
    CROSS
    CROSS --- ---
    MUFLONEK: řekněme Lausanne -- Praha. Takže mám na výběr z klasicky nejrychlejší (teoreticky) trasy přes Basilej (A5-A6), nebo přes Stuttgart po A81, a nebo přes cíp Rakouska a jakoby kolem Mnichova (v půlce týhle mám právě ten Legoland).

Teď jsme se vraceli se zastávkou ve Schwarzwaldu, to je taky možnost.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    CROSS: Takže cestujete někam směrem do Francie?

Jinak o Brombachsee píšu tady: https://www.facebook.com/muflosrnci/posts/pfbid0ZpA8Rc4oXSML5yuagvDVYQgg5NQChzkbumvtUbyP9r7yfCHJHkctPp6trmiSKsikl - my tam byli jen pár hodin, ale jako víkend si tam klidně dovedu představit.o) Zvlášť, když to spojíte i s těmi okolními jezery.

Pak taky připadají v úvahu na návštěvu středověká města jako Cochem.o) - Nám to tam letos nevyšlo.o(

S tím Sinsheimem souvisí i muzeum ve Speyr (to jsme mi už nestihli)... - zůstalo nám na příště.
    CROSS
    CROSS --- ---
    MUFLONEK: to vůbec nemusí, a díky za tenhle tip (Brombachersee), to vypadá dost zajímavě.

Sinsheim mám hledáčku už dlouho, ale to naráží na moje děti, který buď neudržej pozornost, nebo je tenhle typ míst nezajímá, nebo obojí. Teď jsem s nimi byl v Techmánii v Plzni a i když mi to přišlo docela dobře udělaný, 11+13 se trochu nudili a šestiletej strávil asi polovinu doby stavěním hradu z jakýchsi molitanových kostek (a zbytek chaotickým pobíháním z místa na místo). Takže s nima do Sinsheimu, to by mě akorát nasralo. :-] Dám tomu ještě tak rok dva. (Jinak to mám taky skoro přesně v půlce cesty, to zase jo.)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    LOLRUS: Já teda doplním Muzeum loutek v Chrudimi.

A pěkný je i zámek ve Slatiňanech a okolní hřebčíny. V nedalekých Pardubicíh je muzeum kouzel. A v Automatických mlýnech je cukrárna a kavárna Epifany.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Dají se navštívit i Žleby...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    LOLRUS: Já teda doplním Muzeum loutek v Chrudimi.

A pěkný je i zámek ve Slatiňanech a okolní hřebčíny. V nedalekých Pardubicíh je muzeum kouzel. A v Automatických mlýnech je cukrárna a kavárna Epifany.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    CROSS: Hele a musí to být jako placená atrakce? Nám se totiž letos moc líbilo u Brombachersee...

Případně můžete dát i technické muzeum v Sinsheimu?
    LOLRUS
    LOLRUS --- ---
    Diky za tipy, vyzkousime.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    LOLRUS: koukni sem: https://lesychrudim.cz/ Napr.rozhledna Bara - to můžete spojit s Kocicim hradkem :-)
    Je tam i 3D bludiste na Podhure, ale nevim, jestli to nebude pro mensi.
    Ve Škrovádě jsou pískovcové skály..
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LOLRUS: určitě oběd v Tlusté Kachně :)

[TOOMIX @ Kam nejen v Praze s dámou na jídlo? Doporucene podniky a odstrasujici pripady ...]

a na Kočičí hrádek je pěkná procházka

Kočičí hrádek -
    https://www.zamek-slatinany.cz/cs/tipy-na-vylet/7898-kocici-hradek

Kočičí hrádek v zámeckém lesoparku Slatiňany – Kudy z nudy
    https://www.kudyznudy.cz/aktivity/kocici-hradek-v-zameckem-lesoparku-slatinany
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KATIA: byl jsem tam někdy v roce 1997 a bylo to fajn :)

z Vídně tam tuším létá přímý let, 5 let zpátky létal i z Prahy

BURGER ZA 600 KČ a další dobrodružství v dánském LEGOLANDU!
    https://youtu.be/gKFXj45rUc4?si=MTv4934qnU_YZMDj
    CROSS
    CROSS --- ---
    COQUINE: ono taky záleží na provozu — v srpnu v době bavorských školních prázdnin je takovej express pass doslova zlatej :-]

A jak říkáš, jde i o věk dětí, my jsme je kupovali starším dětem. Další parametr je celkově strávený čas, u dvou dnů se to rozloží, za jeden den chce člověk stihnout co nejvíc. Určitě je to něco, co chce trochu promyslet.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    LOLRUS: Asi Seč. Zřícenina Oheb a cesta lodičkou na ostrůvek.
    LOLRUS
    LOLRUS --- ---
    Ahoj, prosim je neco co bychom nemeli vynechat pri navsteve Chrudimi a okoli? Deti 8 a 9.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    CROSS: my jsme ty fast tracky nekupovali, protoze deti byly tehdy mensi a zaujaly je i atrakce, kde fronty nebyly zadne. ale letos v energylandii jsme uz fast tracky zaplatili a kdybychom se vraceli do disneylandu, obetuju to taky (byt tam je to docela raketa). a ve finale jsem fast track kupovala i v "blbym" aqualandu moravia, byli jsme tam v den, kdy na tech atrakcich byla fronta na 75 minut. no tak jsme si to vyzkouseli a priste zase jinam (me ten aquapark nezaujal).
    KATIA
    KATIA --- ---
    A byl jste někdo přímo v tom Billundu? O tom se nějak začalo mluvit u nás....
    CROSS
    CROSS --- ---
    COQUINE: největší výhoda pobytu přímo na místě je právě nástup hned ráno, než se ten park zaplní. Letos jsme to dali jeden den jen s Express Passem, co zkracuje čekání na půlku, a druhej den komplet bez, a děti byly i tak spokojený. Odpoledne, jak je narváno, už to ztrácí appeal, a nejde jen o čekání, prostě moc lidí je… moc. :-]

(Pro mě je kouzlo Legolandu v tom, že ho mám na půl cesty mezi domovem a Českem, takže přirozená zastávka na letní cestě ukázat děti babičce. Ale příští rok zkusim najít něco jinýho.)

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    COQUINE: pro dospělýho a 2 děti to je bezkonkurenční
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam