• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    HANELA
    HANELA --- ---
    BRUKEV: v Praze je nově otevřené planetárium.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LUSINDA: spatne jsem to formuloval. Mysleno nejaka vetsi, zpromovanejsi vystava a la treba to Body, nebo ted Tutanchamon v Praze.
    At to neni jen " zajdeme do muzea", to decka moc nechytne, byť jsou v muzeich kolikrat zajimavejsi vystavy, nez ty "cool".
    Naposledy jsme je treba v Praze vzali do Narodniho muzea, vubec se jim nechtelo, ale nakonec se jim to tam docela libilo.

Byl nekdo v Brne v tom modernim planetariu? Ta digitalni projekce vypada zajimave.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BRUKEV: odbornější myslíš jaké téma? Já bych věděla jen umění (FB jednoho sběratele, který objíždí Evropu apod. A dělá celkem obsáhlý reporty na výstavy.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Dotaz lehce souběžně s tématem.
    Je nějaký web, kde se dají najít "větší/mimořádné" výstavy v ČR a okolí? Například nyní bude v Praze Body, v Krakově byl Harry Potter, atd.
    Chceme někam s dětmi 12 a 15, takže spíše něco odbornějšího, abychom si užili i my rodiče.
    SITH
    SITH --- ---
    Bývalý důl / štola v Mikulově u Teplic.

Štola Lehnschafter
    50.6911565N, 13.7213659E
    Mapy.com
    https://mapy.com/s/pohuvevosa

Štola Mikulov - světově unikátní důl na stříbro
    https://www.stolamikulov.cz/

Předem určený čas, ideálně rezervace dopředu, ale nemusí se. Děti a dospělý dostanou hornickou helmu, svítilnu a velké montérky / ochranné hadry proti ušpinění. Nedostanete ale gumovky ani jiné boty, takže doporučuji obuv vhodnou k ušpinění a proti vodě.

Jde se s průvodcem cca 1km do hloubky štoly, svítí se jen lucerničkou. Občas dole voda, bláto, bahno. Je to cca 160cm vysoké a 90cm široké, ale i se najdou užší a menší úseky, ale v místech výkladů se už dá postavit i 180cm lidi.

Vklad zajímavý, pana to baví, děti naprosto nadšení. Je to fskt masakr na záda a nohy, dětem to nevadí :)

KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    S boltem se bojim i sam kdyz sem pripoutanej, s ditetem bez sedacky bych tam nejel i kdybych tam mel jet nadvakrat svym autem nebo autobusem... ty kluci tam aby prezili jezdi klidne 30hodin bez spanku a i kdyz zrovna ne tak to zadny zavratny ridici nejsou... toho bych se fakt bal :(

REDSNAKE: resim to tak ze najdu jednoho ridice kterej nas tam hodi mym autem se sedackama (bracha, nebo dneska mama) a pokud se do nej nevejdeme, tak jede jedna mama s ridicem a detma v nasem a druha se mnou a vezmu sharovany car4way auto ktery ma na letisti normalne hnizdo kde ho zahodis. (za kilo navic, z ladvi to vyjde asi na tri kila).
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANNAWA: Jojo, ja to sem dala spis pro doplneni, protoze se mi zdalo, ze se mozna i obecne pta jak lidi cestuji taxikem s detmi, kdyz je tak tezky sehnat ridice se sedackama a clovek to musi vylozene lovit a ze proste se da jet i bez sedacky. Protoze ta absolutni frustrace, kdy ti treba vypadne ridic (uz se nam napriklad stalo, ze se cestou k nam vyboural a nedokazal za sebe sehnat adekvatni nahradu) a ty potrebujes byt nekde (treba na tom letisti v nejaky cas), tak je dobry vedet, ze to proste jde i jinak.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VAMPY: Tam jde asi spíš o to, že člověk chce, aby dítě v tý sedačce bylo ale?
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    REDSNAKE: My jezdime na vyjimku bez sedacky s Boltem. Maji uz par let povinnou registraci taxi, takze do vyjimky spadaji.
    KATIA
    KATIA --- ---
    Tak tohle jsem neznala, ukládám jako tip pro naše a třeba se to někomu hodí:
    FotbalPark Praha – první hřiště na fotbalgolf v Praze – Kudy z nudy
    https://www.kudyznudy.cz/aktivity/fotbalpark-praha
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    REDSNAKE: liftagem, v aplikaci sedacky zadat jdou
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    REDSNAKE: Když jsem v Praze tak jezdíme s https://www.prague-airport-transport.co.uk/ . Jsou drahý. Vždy přijeli v čas. Sedačky mají podle toho jak jsme si zadali. Někdy jsou i milý.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Urcite chci objednat auto predem, jen musim mit nekde moznost zadat, ze potrebujem sedacky
    SHILENEC
    SHILENEC --- ---
    REDSNAKE: klasicky taxi, domluvit se predem. pokud jede ale v ramci mesta, tak nemusi mit deti sedacky (viz odpovidajici zakon o taxisluzbe). v Praze (v ramci prahy -> prg) jsme to kdysi resili tak, ze jsme obvolali par taxi sluzeb par dni dopredu a rekli, ze potrebujem odvezt deti. v Brne (v ramci brna na brq) je to ve meste, takze pohoda.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    REDSNAKE: Liftago to umi i se sedackami pro deti, ale myslim, ze je lepsi objednat auto predem a nespolehat se, ze bude vzdy nejaky k dispozici.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Potreboval bych odvezt s detmi na letiste. Deti jsou prcci 1,5 a 5 let a my dva dospelaci. Do osobaku se nevejdem a potrebujem sedacky pro deti. V aplikaci boltu jsem tuhle moznost nikde nenasel. Jak tohle resite?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    REONA: nevim zda to je v pruvodcich, ale na druhem konci jardines de turia (pokud bereme, ze zacina u ciudad de artes y ciencias) je pry pekny biopark / zoo - osobne jsem nebyla, ale byla jsem tam letos v breznu za kamaradkou, co tam zije a byla z valencie tak nadsena, ze bych se rada vratila i s detma. a ona mi to prave doporucovala v ramci toho, co by se s nima dalo podkniknout.

Mapy Google
    https://maps.app.goo.gl/GNhJFZmSJ7P9yrV78?g_st=ipc

jinak jestli budete jen mhd, da se tramvaji dojet az na plaz - cca sem: https://maps.app.goo.gl/qyCZpr3Zs1MPGNnK9?g_st=ipc
    REONA
    REONA --- ---
    Letíme s dětmi 9 a 11 na pár dní do Valencie. Je něco, co jste tam viděli a zažili a byli nadšení mimo klasických atrakcí a památek, které jsou obvykle v průvodcích?
    KATIA
    KATIA --- ---
    HANELA: já myslím, že je prostě rozdíl muzeum a science park a někdo ocení i to, že může koukat na vzácné exponáty:-) ale je fakt, že národní to udělalo o něco lépe a nějakou tou interakcí to přece jen občas proloží...
    HANELA
    HANELA --- ---
    ANNAWA: to je taková skoda, ze se nevyuzila ta rekonstrukce 🫣😟
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam