TOOMIX: a mám tu porovnání s Oreou, tentokráte Pinia Resort o podzimních prázdninách. Tip na to dávali Dva tátové a měli jsme přes jejich IG i kupon na 20% slevu.
Pinia Hotel & Resorthttps://www.piniahotelandresort.com/cs/1) Hotel je u Labské přehrady, do Špindlu kousek autem
2) Rodinný pokoj standard měl asi 50 metrů, dvě velké místnosti + koupelna. Dětskou postýlu nachystali, klasickou dřevěnou. Na pokoji lednička s minibarem, ale vešly se tam i naše věci.
3) Snídaně bufetové od 07:00 - klasika jako Orea či jinde, avšak navíc tam od cca 7:30 dělají čerstvé lívance a sázená vejce. Jako plus beru i že měli standardně i bezlaktózové mléko.
4) Oběd jsme řešili jednou v hotelové restauraci, která kupodivu ve 12:30 zela prázdnotou, případně jsme se najedli někde ve Špindlu.
5) Večeře bufetové, avšak úrovně Orea nedosahovaly. I tak bylo z čeho vybírat a moc nám všechno chutnalo - koprovka, znojemská, záhorácký závitek, špagety s omáčkou, pečené vepřové atd. Super je i ten studený pult, takže se klidně můžete navečeřet tlačenky s chlebem nebou housky pomazánkou a zeleninou.
6) Hotelový bazén - má rozněry 6*12*1.5, plavecké pomůcky na místě k dispozici, teplota 27°C. Vstup povolem až pro děti starší 1 roku, do 3 let povinná koupací plenka. Na vyblbnutí bohatě stačí, dopoledne a kolem oběda prázdno, pak trochu plněji, od 19:00 zákaz vstupu dětem. Vedle bazénu je i vířivka pro 6 lidí, teplota 36°C.
7) Výlety po okolí - hotel jako takový má pátrací hru s ježkem (hotelový maskot), kratší trasa na cca hodinu a delší trasa na cca 2,5 hodiny. Během trasy úkoly a konci získáte kód k zámku k truhle u recepce, kde si vyzvednete za odměnu čokoládovou medaili. Jinak je pěkná procházka kolem labské přehrady, případně se dá v pohodě dojet do Špindlu a jít třeba na bobovou dráhu.
8) Do hotelového baru jsme při příjezdu dostali poukázu na welcomedrink 2+3 (2 dospělí, 3 děti). Mohli jsme si vybrat pivo, víno, případně jakékoliv nealko.
9) Dětská herna - dvě místnosti ve stylu Madagaskar, plné hraček, skluzavka, plyšáci a tak. Nemohl jsem sipomoct, ale cítil jsem ta zatuchlý smrad, jako kdyby tam bylo něco vlhkého, ale nepřišel jsem co to bylo. Měli jsme pokoj přímo nad touhle hernou a některé děti tam dělaly fakt bordel, že jsme to slyšeli až na pokoji. Ale nemusel jsem to jít nějak řešit, naše děti usnuly v pohodě. Avšak herna je otevřená až do 22:00 a některým lidem je fakt u prdele, co tam jejich děti dělají.
10) Čítárna - asi nejlepší věc co na hotelu byla - dvě velké místnosti plné knížek, deskovek a puzzlů, sedací vaky, křesla - odložíte tam děti a oni si tam v klidu čtou, prohlížejí a hrají. Lze si půjčit i knížku na pokoj a tak.
11) Moc mě potěšil "uvítací balíček" co dostaly děti při check-inu - papírová taška, v ní instruce na ježkovu stopovací hru z bodu 7, dřevěné jojo, magnetka s ježkem, omalovánky a malé pastelky.
Věci, na které je třeba upozornit:
a) K hotelová restauraci, kde jsou snídaně a večeře, vede uvnitř 20 schodů, takže se tam nedostanete s kočárkem, pokud ho teda nepotáhnete po těch schodech
b) V té samé restauraci je vhodné si sednout do levé části, kde jsou i dětské židle a stolečky na kreslení, protože pravá část, kde je jídlo, bývá dost našlapaná. Za ten klid se vyplatí si pro to jídlo dojít trochu delší trasu.
Suma sumárum tak 7.5/10 - trochu míň oproti Oree za tu polohu hotelové restaurace v patře a dětskou hernu.