• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SCHWAB: Našli jsme oblast totality a hledali klasicky Airbnb, booking.... žádné zvláštní know how. Aktuálně máme fakt jen ty dvě noci okolo a všechno ostatní budeme řešit až časem. Asi to pojmeme jako road trip autem, ale je i varianta letadlo a půjčit auto
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    MEDVED007: mno, na to jsem se neptal :-D
    jsem se zajímal, kde jste našli ubytování.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SCHWAB: Google, zatmění slunce 2026 ?
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    MEDVED007: kde jste to našli? zrovna to tam zkoumam:)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    IKARIE: Díky. Vycházelo to celkem dobře, finančně i časově,ale muž si postavil hlavu,že chce do Maroka,tak jsme nakonec koupili letenky do Maroka
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MEDVED007: Super, díky, tak to nám usnadnilo výběr termínu dovolené:)))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MEDVED007: Jsem v šoku, že mi to uteklo. My plánujeme na příští rok Maroko, ale o tom letošním jsem nevěděla.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    My letos na léto máme už několik měsíců rezervované dvě noci v srpnu na severu Španělska. Bude úplné zatmění ☀️,takže jsme vybírali pás totality. Tak kdo tam budete, třeba vás to zaujme.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    BEBERA: primym letem z prahy s ryanairem, z prahy se lita 2x tydne, streda a sobota, my to mame od soboty do soboty, na jarnaky ideal :)

kupovali jsme letenky nekdy v rijnu za 2500/os. (zpatecni, bez zavazadel), z vidne to bylo jeste levnejsi - koukam ze stale, na termin nasich jarnaku je to z vidne akualne za 70€, odlet a prilet teda uz v patek.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    IKARIE: Jak prosím letíte do Jordánska?
    GREVE
    GREVE --- ---
    My jedeme na konci ledna s dětma na skoro dva týdny do Maroka. Začátek a konec Marrakéš, mezi tím Vysoký Atlas, Ouarzarzate, Agdz, vodopády Ouzoud, pak Essaouira. Chtěl jsem původně ještě víc na východ až do pouště, ale bojím se dlouhých přejezdů a zimy na noc v poušti. Takže to oželíme; vzhledem k počasí tento rok si myslím, že celkově bude úspěch, když nezmrzneme :-)

V Maroku jsme byli už před rokem (tenkrát omylem v době Ramadánu, tomu se teď naštěstí vyhneme) na týden a hrozně se nám tam líbilo, tak si to na jarní prázdniny zase zopakujeme :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LA_PIOVRA: a co ze je tim mysleno? bordel, chaos, nebezpeci? :)
    ja se bojim, ze v unoru, kdy bude na softshellku a mozna bude i prset, navic nasi kluci jsou trochu zivejsi a nedisciplinovani, to bude spis o nervy, ale treba ne. je jim 8, 6 a 2,5. zas snad lepsi nez sedet doma na zadku, rikam si. kdezto Sicilie se nam uz osvedcila, byli jsme s detmi v breznu (2023) a v unoru (2025) a super, takze zacatek dubna bude stopro super.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LA_PIOVRA: já mám pocit, že Neapol zase letos trochu potřebuju.

S dětmi na léto plánujeme asi Belgii a kus Francie, i když pořád trochu zvažujeme ŠVédsko a Norsko, kde jsme byli loni a bylo to krásný a je tam toho tolik.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    POZITRON: Neapol soutezi s Marseille o titul nejsevernejsiho africkeho mesta. Mam rad obe dve:)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IKARIE: my zadny velky plany ve smyslu exotickych a vzdalenych destinaci nemame. zatim akorat unor Neapol a okoli (to byl asi trochu ulet, ale tak co, zas asi lepsi nez v CR tou dobou), duben Sicilie, to uz mam letenky. v lete chceme autem do Polska, tam se nam loni libilo a na podzim zase Kypr. :) mne vlastne vyhovuje stridat dokola par stejnych destinaci.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    IKARIE: v létě asi autem Itálie - Caorle, Bibione, kdyžtak přijímám tipy na sever Itálie - ubytování a tak :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    IKARIE: Kuala Lumpur za jihoindickym jidlem, parkama atd, pak oslavy cinskyho novyho roku v Singapuru, na severni Celebes na sopky a more (po roce se tam vracime, to more je tam fakt super, cisty, neznicenej koralovej utes) a pak mame jeste 14 dni, ktery jsme zatim nevymysleli, si jih Celebesu u Makassaru, krasovy oblasti, posledni ze dvou mist na svete, kde se jeste stavej velky dreveny lode....
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: my jsme taky zvažovali ten sever španělska/portugalska,a le asi příště, letos pro drobnou změnu (ale trochu z obavami z počasí) pojedeme Itálii - mám cca týden u moře v Lido delle Nazioni, a cestou zastávku v Trentu a Modeně a zpátky oddech v Rakousku. Abysme si rozložili cestu.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    VERCA_ZABA: ja jsem v cervenci sla cast camina z bilbaa do santanderu a to pobrezi je prekrasne, misty jsem si pripadala jak ve skotsku. na celem pyrenejskem poloostrove byla vlna vedet a skoro ctyricitky a ja v te me pidioblasti mela cely tyden 20-22 st (krome prvniho dne v bilbau) a jeden den mi dokonce i proprsel, bude tam nejake mikroklima. od galicie si prave slibuji podobne - vypadalo to nasledovne:

VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    IKARIE: jinak my letos pro změnu asi zase Španělsko obytnákem:), ale chtěli bychom vzít severní pobřeží něco jako Bilbao - A Coruňa. V létě by to tam nemusel být takový hell jako na jihu Španělska. A přes Vánoce snad Sicílie nebo Sardinie, v Čechách už být nechceme..
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    IKARIE: tak to jsem moc ráda, že vám to k něčemu bylo:) cestu jste měli super. NP Donana vůbec neznám, tak to zase já díky za tip.
    A jinak jo, ten Gib je fakt drahej. My tam vlastně za ten jeden den za lanovku, vstup a jídlo v restauraci (my chytli nějakou dobrou, kde jídlo chutný a obsluha nejvíc milá, paní měla taky tři děti, tak s námi měla velký soucit :D) dali skoro 300 liber..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam