• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    KATIA: nevím, jeslti mám moc co sdílet. měla jsem booknutý apartmán přes booking, chtěla jsem bydlet na metru mezi centrem a letištěm, ale v den odjezdu mi ho poskytovatel zrušil a podpora bookingu mi nabízela akorát samý věci v malmo nebo jinde mimo. nakonec jsme bydleli v hotelu na nádraží osterport, což bylo velikostně dost těsné, ale polohou naprosto super, kamkoliv jsme chtěli, tak jsme nemuseli vůbec nic plánovat, nasedli jsme na vlak a jeli. naproti hotelu byl supermarket, kde jsme nakupovali svačinky, snídaně apod.
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI:
    STARDAY:
    ANNAWA:
    to je dost výzva :-) mohly byste příležitostně sdílet i třeba tipy na bydlení? kodaň mě dost láká vyzkoušet ten nový přímý vlak.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ULO: Ta zoo zní skvěle. Moje děti, zvláště syn, jsou v tomto ohledu velkými nadšenci.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    QUANTI: s halloweensky vyzdobeným tivoli máme zkušenost z loňska. bylo to super. podařilo se nám v jeden kalendářní rok absolvovat jak disney world, univerdal studios a tivoli. Tivoli je úžasně vkusné, kompaktní, v tu dobu tam téměř nebyly fronty a dost jsme si to užili. Jediná vada na kráse byl déšť, ale s tím je nutné v Dánsku počítat. naše děti hodně stály o to jít koledovat a tak jsme se přifařili do nějakých vyzdobených ulic zhruba zde - https://maps.app.goo.gl/ChdNwXdfnbCwrmrWA opravdu si tam dali s výzdobou záležet, bylo to boží
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ULO: My se do Nizozemska s dětmi chystáme, i když už teda s většíma. Příští školní rok na podzimní prázdniny to o prsa vyhrála Kodaň s halloweensky vyzdobeným Tivoli :)
    ULO
    ULO --- ---
    Chtela bych sem prispet recenzi z nasi povanocni dovolene. Vím, ze nizozemsko neni prave v hledacku cestovatelu s detmi a musim rict, ze je to skoda z mnoha duvodu, Nizozemsko je krasne, ruznorode a pro deti velmi pratelske. Samozrejme nepatri mezi levne destinace, ale poskytuje neuveritelne zazitky, ktere se blizi dokonalosti. Zustanu vsak u doporuceni na navstevu okoli Arnhemu, kde jsme ted ctyri dny byly s detmi.

V Arnhemu jsme navstivili tri atrakce: Hoge Veluwe, Burgers zoo a openlucht museum. Nemame auto, takze nas rozmach po krajine byl timto faktem omezeny. Zacnu Burgers zoo. Je to zazitek, ktery mi i presto, ze jsem tam nebyla poprve, znovu ucaroval. Znavsteva zoo me nadchla navzdory tomu, ze kvuli necekanemu desti se snehem se v podstate nedalo moc byt venku. Co jsme ale videli:
    1) akvaria, s pry nejvetsim zivym koralovym utesem v Evrope, ale podle toho, ze chovaji polypy pro ostatni zoo a akvaria, tak bych jim to i verila. 8 milionu litru je opravdu hodne. Ale hlavne to jak jsou ta akvaria udelana je hodne hezke, nahlizi se do labirintu utesu, osvetlena jsou tak, aby vypadala prirozene (zdroj svetla jde z jedne strany) a tak se naskytuji zajimave pruhledy. A zivi korali jsou fantasticti a dech berouci.
    2)mangrovy, sklenena kopule s jezirkem s kapustnaky, po melcine pobihaji krabi a lezci a vsude litaji motyli, tak bych klidne byla hodiny.
    3) Poust, zase obrovsky sklebik s terenimi upravami, kde jsou kukacky kohouti, mexicke sovicky, korovci a hadi a stado(?) pekariu. Ale urcite by bylo lepsi tam jit, kdyz neni snih na strese, bylo tam trochu sero. V lete to tam zilo vsemoznym ptactvem.
    4) podzemi poust je spojena s bushi podzemni cestou, ktera je trochu bludiste, kde jsou dulni vozicky a vystavka mineralu, ale take i umele krapniky a fosilie (i skutecne) a pro deti cesta jeskynemi ( ja musela v poslednich asi 12m lezt po ctyrech a na uplnem konci byla tma jak v ranci, ale deti rvaly nadsenim)
    5)bush je destny prales, kde jsme se usadili s muzem k rendangu a nashi goreng a nechali deti pobehat po pavilonu samotne, krome hlavnich cest jsou tam stezky pro dobrodruhy, ktere vytvari zdarenou iluzi skutecne expedice do destneho pralesa, hemzi se to tam ptaky, zdolavaji je mokrady a odmenou bedateli je pohled na vodopad.
    Safari a Rimbu jsme videli jen castecne, protoze snezilo a spousta zvirat byla zalezla. Za zminku stoji ozivli plysaci malajsti medvedi. V teplejsi mesice jsou jak Safari tak Rimba krasne. I bez nich jsme byli v zoo 6 hodin a na hriste vubec nedoslo. Byl to zazitek, ktery podle me stoji za vstupne 29€ pro dospeleho. Jak jsem psala deti byly unesene a euforicke a to pravidelne mivame permanetku do Amersfoortu nebo Blijdorpu, takze jsou zoologicky okresane.
    Osobni doporuceni je zoo navstivit mimo holandske prazdniny, pokud mozno ve vsedni den, dalekohled je vzdy vyhodou.

openluchtmuseum bude kratsi ;)
    Mohu prihodit i fotky pro predstavu
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TOOMIX: znama jezdi uz celkem pravidelne sem https://www.iltridente.com/en/ a je hodne spokojena, mam to uz dlouho ulozene na nekdy :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GREVE: super, díky
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOOMIX: Jo, ten kemp má svojí restauraci (která kupodivu vůbec není drahá) a hned za branou kempu začíná promenáda, kde je restaurací a pizzerií několik.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GREVE: díky moc, kemp beru taky, když tam nebude každý večer diskotéka a bude to aspoň trochu na úrovni.

Italská pohoda je správný výraz, protože pláž, slunce a hlavně JÍDLO. Milujem i s dětmi italskou kuchyni :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOOMIX: Pokud by ti nevadil camp, byli jsme minulý rok v Camping Lido v Bibione a bylo to naprosto bezproblémový. Chatka (mobilheim), dva pokoje, dvě koupelny, kuchyň a terasa. Během dvou minut chůze jsi na pláži (soukromá pro kemp), v bazénu (mají tam i malý pro mimina), v restauraci nebo supermarketu. Není to luxus, spíš takový typická italská pohoda :-)
    Za mě teda rozhodně lepší než nějaký apartmán ve městě.

A chtěli za to asi jen 1000 Euro.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nějaký tip na ubytování a místo na serveru Itálie na týden v červenci? Pojedem autem. Ideálně nějaké pláže a tak jeden až dva celodenní výlety - Bibione, Caorle, Grado, Trieste. Dva dospělí, tři děti (7, 9, kojenec), nejlíp apartmán s kuchyní = vlastní strava, ale nepohrnem snídaněmi nebo polopenzí. Díky
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: držím palce! Vlastní určitě lepší, že ho člověk lépe zná :-) Ale asi u ubytka nejen řešit, že je tam parking, ale co je to zač...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: Díky za zkušenost. My asi pojedeme naším a ne úplně malým. To bude ještě psina.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: nevim, jestli máte ze severu zkušenost s autem - řidiči super, fakt tam jezdí slušně, dodržují předpisy, ale parkování u apartmánů bylo docela hukot - přikrý sjezdy, místo na centimetry. Měli jsme půjčený malý auto a i tak to byl zážitek:-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SCHWAB: Našli jsme oblast totality a hledali klasicky Airbnb, booking.... žádné zvláštní know how. Aktuálně máme fakt jen ty dvě noci okolo a všechno ostatní budeme řešit až časem. Asi to pojmeme jako road trip autem, ale je i varianta letadlo a půjčit auto
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    MEDVED007: mno, na to jsem se neptal :-D
    jsem se zajímal, kde jste našli ubytování.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SCHWAB: Google, zatmění slunce 2026 ?
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    MEDVED007: kde jste to našli? zrovna to tam zkoumam:)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    IKARIE: Díky. Vycházelo to celkem dobře, finančně i časově,ale muž si postavil hlavu,že chce do Maroka,tak jsme nakonec koupili letenky do Maroka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam