• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    LUSINDA: Pozor, tady nelze dítě odložit a je nutné si zarezervovat časový slot. Zemědělské muzeum je sice cool, ale taky si neumím moc představit že tam necháš 6letý dítě samotný na hodinu a půl.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LUSINDA: Tam je to fajn.
    KATIA
    KATIA --- ---
    LUSINDA: tam je to supr, určitě stojí za návštěvu
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MUFLONEK: a dětské muzeum je něco jako herna. Ale třeba napíše někdo zkušenější. My tam zatím nebyli.

Dětské muzeum - Národní muzeum
    https://www.nm.cz/navstivte-nas/program/pro-rodiny-s-detmi/detske-muzeum
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ANNAWA: Tak my moc do muzea nechodíme, tak by se mu mohlo líbit.o) Slyšela jsem teď spoustu nadšený reakcí... V planu je ve čtvrtek dopoledne. Před ČNB a cestou domů. Jinak ano, hernu potřebuji kvůli callu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MUFLONEK: Muzeum hlvaného města Prahy je nuda, s šestiletým asi tak na dvacet minut, bohužel. Zemědělské muzeum je mnohem lepší než Technické, kde se zastavil čas. Hernu potřebuješ kvůli callu?

Moje děti mají rády stromovku, je tam několik venkovní hřiště včetně workoutů pro dospělé, které mají rády taky, sem se vyplatí dětem vzít koloběžku.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Netradiční cestování .o) Pojedu s mladším (6) na 3 dny do Prahy. Plán je zatím Muzeum hl. m. Prahy, ČNB, Muzeum Karla Zemana, procházka po Hradě a asi i buď Zemědělské nebo Technické. Ale na dobu v úterý 10. 3. bych cca na hodinu a půl max potřebovala nějaký prostor, kde by se mladej vyřádil a já mohla absolvovat online workshop, mate někdo prosím tip na hernu? A doporučíte i něco dalšího, kde by se mu mohlo líbit - vnitřní a venkovní atrakce... moc děkuji. Případně kdyby se chtěl někdo potkat, tak mohu ve středu celý den a ve čtvrtek dopoledne. O)))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ULO: potvrzuju, Nizozemí je borec v interaktivitě.....nejen v muzeích. Byli jsme na podzim v Amsterodamo a vlastně všechno super. Mně osobně se nejvíc líbilo Rijskmuseum....s jejich audioguidem je to boží.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ULO: moc moc dekuju za tipy! vse prozkoumam :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    HANELA: San Juan de Gaztelugatxe (Dragonstone z Game of Thrones)
    ULO
    ULO --- ---
    IKARIE: Utrecht je fakt krasny, ale obavam se ze na pubertaky moc klidny, teda pokud nejsou zamilovani, je tam spousta romatickych zakouti.
    Ze zkusenosti vim, ze vsichni co jedou do nizozemi chteji videt Amsterdam a i kdyby ho nechteli videt, tak se jich vsichni budou na Amsterdam ptat.
    V Apeldoornu je zamek Het Loo, neco jako Lednice, jen tam jeste porad strasi kralovska rodina, je tam hezky park, ale Schonbrunn to neni. Kdyz jsme tam byli naposled, tak v ramci prohlidky se navstevnici mohli navlect do dobovych kostymu, stredoskolaci na skolnim vylete se tam docela vyblbli.
    Openlucht museum mi prijde dobra volba, ze je to takova ochutnavka vseho z Nizozemska napric casem, kazdy si tam imho najde to svoje. A v muzeini casti se dozvi o historii Nizozemska (od praveku do soucasnosti, otroctvi, mor, valky nevyjimaje) v interaktivnim balicku.
    Jeste hezke mesto na navstevu (ale pro vas uz asi z ruky), malbne a soucasne dost zive je Leiden, jsou tam kanaly, vetrne mlyny, v pristavu stare plachetnice, huisbooty. Je to univerzitni mesto, takze je oziveno pitoresknimi sceneriemi, studenti vynesou treba gauc ven a uci se na ulici, nebo lze nahlizet okny do jejich pribytku. Nektere casti jsou hodne turisticke, takze o zmrzliny a vafle neni nouze. Dobrodruznejsi povahy mohou prozkounavat skryte dvorky, tim jak je to studentske mesto, tak unese vic nez jina mesta. V Leidnu je historicke museum, muzeum vedeckeho poznani, a umelecka galerie, pokud vase skola tihne k prirodnim vedam, tak stoji za videni Naturalis, kde navstevnik muze mimo jine pozorovat paleontology a jine vedce pri praci.
    Co myslim, ze stoji videt jsou umelecke galerie, jako je Mauritshuis v Haagu, Rijksmuseum v Amsterdmu, Hals muzeum v Haarlemu, kdyz navstevnik vidi ty obrazy na zivo tak to je opravdu pusobive, treba ten Hals uplne odboural syna svou preciznosti, ale na jinych obrazech svou modernosti. Muzea a galerie, hrady a zamky najdes na https://www.museum.nl/en. Vsechna muzea, ktera jsme navstivili, byla dobre kuratorsky vedena a byla fajn, vetsi muzea maji vic penez, ale vlastne nejde udelat chybu.

Jeste bych doporucila, kdybyste meli moznost vyjet nekam na kole, to patri taky k silnym zazitkum.
    HANELA
    HANELA --- ---
    IKARIE: nádhera, nádhera! Odkud jsou ty první fotky, prosím?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IKARIE: Tak to je super cena. Díky za tip. Teď hned se nikam nechystám, ale budu to držet v patrnosti jako nápad.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ANNAWA: letenky tam jsem kupovala minulou nedeli na druhy den se smartwings poprve v zivote pres "gotogate" za 5500 kc pro nas 4 (na webu aerolinky to bylo za 2000 na osobu, tak jsem to riskla pres prostrednika). odleteli jsme jen s letenkou tam :)

zpatky letel muz se synem v patek za "draho" se smartwings za 2500 / os., pze potrebovali v sobotu v praze na fotbal :) my s dcerou letely do budapesti s wizzairem za 30 euro / osoba, daly si tam jeste holcici vikend a v nedeli domu vlakem. plan B byl nedelni let s vuelingem za 100 euro / osoba.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IKARIE: To vypadá nádherne včetně toho camina. Vůbec by mě přitom nenapadlo tam vyrazit. Na kolik vyšly ty letenky z Prahy?
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: Utrecht mám moc ráda, ale nevím, jestli má zrovna atrakce pro puberťáky :-) dá se na vyhlídku na věž, je tam pěkné vlakové muzeum, pochopitelně loď ... Mrňata bych poslala do miffy muzea, ale to tvoje věková skupina neocení :-)
    Puberťáky bych spíš vzala k moři a nechala vyběhat na pláži- haarlem je třeba moc pěknej. Nebo moderní architektura v Rotterdamu.
    Případně v tom Amstru je supr vědecké muzeum Nemo...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: Asi nemusim zduraznovat, jak jsem rada, ze jsme nakonec do Jordanska kvuli zanetu stredniho ucha minulou sobotu neodleteli. Nicmene v pondeli jsme uz dostali od dr zelenou i na let a zcela neplanovane jsme diky levnym letenkam skoncili v Baskicku. A i diky naprosto nestandardnimu unorvemu pocasi (22 stupnu a slunecno, praktikcy stejne, jako jsem tam mela v lete, kdyz jsem sla cast camina) jsme si uzili uplne fantasticke jarnaky v teple.

Leteli jsme primakem se Smartwings a hned z letiste jsme nasedli na bus do San Sebastian. Jezdi kazdou hodinu a bez "Barik karty" stoji 13 eur na osobu, deti nad 6 let bohuzel plati vsude plnou cenu. Barik karta se ale fakt vyplati – s ni jsou ceny za mhd, vlaky i busy vic nez polovicni. My si ji blbe poridili az v pulce cesty v Bilbao ve vestibulu metra. Karta stoji 3 eura a musi se nabit aspon 5 eur, ale vyplati se klidne uz jen na cestu na letiste (bez karty cca 4,5 eura, s Barik kolem eura dvacet). V Bilbau na letisti jsem si Barik automatu nevsimla.

V San Sebastianu doporucuju ubytko ve ctvrti Gros – je to kousek vsude pesky, super atmosfera, plaze, bary, kavarny. Dali jsme dve etapy Camino del Norte, ale nalehko bez batohu: Deba – Zumaia a pak Zumaia – San Sebastian. Absolutni nadhera, utesy, ocean, prazdne stezky. Ale i samotne mesto je prekrasne, za me spolecne se Sevillou nejhezci, kde jsem ve Spanelsku byla.

Pak jsme se presunuli vlakem do Bilbaa. Jizda je delsi, ale moc hezka a vyrazne levnejsi nez bus. Bilbao nas hodne bavilo – Guggenheim Museum, lanovka na vyhlidku nad mestem, pintxos bary a trh Mercado de la Ribera. Z Bilbaa jsme dali celodenni vylet na San Juan de Gaztelugatxe, Dragonstone z Game of Thrones. V unoru neni potreba rezervace vstupu, ale v sezone je nutne bookovat hodne dopredu. Jeli jsme busem do Bakio a odtamtud asi 4,5 km pesky tam i zpet – misto naprosto dechberouci.

Z Prahy se da letet krom Smartwings naprimo i s Vueling, a kdo chce fakt usetrit, at mrkne na Wizz Air – my leteli zpatky za 30 euro do Budapest a spojili to s vikendem tam, z Budapesti do Prahy pak vlakem.

Baskicko je za me uplne dokonala kombinace turistiky, mesta a gastra. My se tam zabavili na 5 dni a uplne v pohode bychom zvladli zustat i dyl.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ULO:
    ULO: bozi, uplne jak na zavolanou, jako skolni erasmus koordinator zrovna planuju dubnovy vyjezd do skoly v apeldoornu. mame dva cele dny na vylety v okoli + budeme mit k dispozici bus. a ty pises o mistech, ktera jsou doslova za humny.

mohla bys mi z tech vsech tvych tipu vypichnout jeden, ktery by dle tveho uvazeni byl nejzajimavejsi pro pubertaky 13 - 14 let?

pak se jeste rozhoduju, zda risknout celodenni amsterdam (anne frank house je samozrejme beznadejne vybookovan nejen v nasem terminu, ale prakticky az do konce skolniho roku), nebo letos zvolit utrecht. nemate nekdo zkusenost s utrechtem? - tam jsem nikdy nebyla. prijde mi kompaktnejsi a dle fotek taky krasny.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ILTU: achjo, i tam má být takové vedro?

Jinak děti už nejsou úplně začátečníci, ale dcera má letos nějakou krizičku, má o 15 cm delší lyže a néjak se na nich necítí. Tak proto hledám něco příjemného a ne jen úzké černé
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PETATA: já tam nelyžovala, ale se širokými sjezdovkami si libovaly děti a manžel v Madonně di Campiglio.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PETATA: my jsme s malými dětmi rádi jezdili na Wildkogel, jsou tam pouze červené a modré sjezdovky, jezdící koberce na naučení jsou nahoře, takže je tam dost sněhu, velké restaurace a steřdisko je relativně malé a vedle velkého Zillertalu, takže tam nejsou žádní závodnící, co by děti ohrožovaly
    ILTU
    ILTU --- ---
    PETATA: Teď jsme se vrátili z Kronplatzu. (u Brunecku). Naprosto ideální. Když zaparkujete v Riopratino, na rozježdění je tam krásná kratší modrá sjezdovka. Pak vyjet nahoru a na druhé straně jsou krásné modré a červené sjezdovky.
    V okolí jsou jezera a vodopády na procházky.
    Jen tedy tenhle týden tam asi roztává sníh - slibovali až 15 stupňů přes den.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam