• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    POZITRON: musel jsem se kouknout, kdo je Mr. Shark :) Z té horské dráhy (která mimochodem jede 2 kola) na 6. minutě máme super fotku. Když jsme stáli ve frontě, tak jsem si všimnul že je tam foťák. Tak jsem dcerám říkal, ať při tom dropu hodně řvou. Pak jsem si po do jezdu poznamenal číslo fotky a paní mi ji tuším za 5 nebo 8 € vytisknula.

Určitě jděte taky do 4D kina, my jsme šli na DREAMZZZ a bylo to super, i na nás sněžilo :) A ve videu nebylo nic o jídle, od hlavního vchodu vlevo byla fajn restaurace, měli tam trhané vepřové/hovězí/krůtí se steakovýma hranolkama.

Strávil jsem den v LEGOLANDU a tohle se stalo...
    https://www.youtube.com/watch?v=buVV-XEa63Y
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TOOMIX: tvarej se, ze chapou, ze i mr. Sharkovi to tam pripadalo drahy a koupil si jen neco malo investicniho. :) video, jak byl v nemeckym Legolandu, jsme videli asi 5x. :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    POZITRON: Jo, vždyť jo, za ty prachy to bude super výlet. A spaní ve vlaku pro ně bude zážitek. Hlavně ať máš pak dost peněz do lego obchodu :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    btw my jsme takhle jeli vlakem, kdyz mi bylo 6 (1990) a potom jeste jednou za rok, z Prahy az na Sicilii s ruznymi prestupy a navstevami mist po ceste, se spanim na tech vysouvacich sedadlech a vzpominam na to doted jako na neco super. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TOOMIX: presne tak, budeme mit kupe sami pro sebe a jsem si jista, ze pro kluky to bude super zazitek, jakkoli by nad tim kdo tady ohrnul nos. :) zaroven me ani neurazi si vzit spacaky, ktere si muzes v kupe potom ponechat, protoze vlak bude uzamceny.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ILTU: zas tady u tohohle zájezdu má člověk celé to kupé pro sebe a není tam s nikým cizím, takže jestli POZITRON jede se 2 syny, tak budou mít pro sebe celé kupé pro 6.
    ILTU
    ILTU --- ---
    TOOMIX: Taky tak. Po zážitku s chrápajícím chlapem (pravda, v devadesátkách) smíšené lehátko obcházím obloukem.
    Jsem se to dočetla v popisu na Slevomatu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ILTU: asi jo, nevim. Ale proto jsme tenkrát platili to dražší lůžkové kupé se 3 postelemi a snídaní.
    ILTU
    ILTU --- ---
    TOOMIX: Ty jo, už fakt dlouho jsem lehátkovým kupé nejela - oni už tam nedávají ani deku a musíš si vzít vlastní!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    POZITRON: určitě nehrábne, hlavně aby vyšlo počasí :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TOOMIX: aha, dobre, tak lehatkove.

mam koupeno, pojedu se starsima klukama (8, 6) a snad mi tam z nich nehrabne. :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    POZITRON: jen doplním, je to lehátkové kupé, ne lůžkové s plnohodnotnou postelí.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TOOMIX: kdyztak maj tento zajezd luzkovym vlakem do legolandu nyni na slevomatu

Nočním expresem do Legolandu: doprava i vstupenka | Slevomat.cz
    https://www.slevomat.cz/akce/2373330-nocnim-expresem-do-legolandu-doprava-i-vstupenka?rel=autocomplete
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mirakulum chystá horskou dráhu

New GCII Woodie Heading to Czech Republic
    https://www.ridewithace.com/blogs/ace-news/2026/02/27/new-gcii-woodie-heading-to-czech-republic
    ZANKAZU
    ZANKAZU --- ---
    MUFLONEK: To zní skvěle!
    ILTU
    ILTU --- ---
    MUFLONEK: To jsme dali s holkama, když byly úplně malé. A to hřiště nahoře je naprosto super 👍
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ZANKAZU: Hele když už jste dali Ještěd, tak z Bedřichova na Královku vede mravenčí stezka a nahoře je naprosto perfektní hřiště. Na oběd si pak poodejděte na Prezidentskou.o)
    ZANKAZU
    ZANKAZU --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Super tip, díky!

Jinak teda máme za sebou první delší túru, která se vydařila. Výšlap na Ješted mi nejdřív přišel naprosto nerealistický. Ale podle doporučení tady jsme jeli lanovkou na Černý vrch a odtud to zkusili pěšky k vysílači. Hlavní motivací byl mechový cupcake, který tam měli aktuálně v nabídce.
    Chtělo to hooodně trpělivosti, ale dali jsme to!
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    ZANKAZU: je k tomu celá knížka! :))

Kilometry s dětmi: S batohem, vlakem, pěšky a bez fňukání - Klára Kubíčková | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/kilometry-s-detmi-s-batohem-vlakem-pesky-a-bez-fnukani-496723
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Mirakulum 2026 - zcela spontanne jsme se tu zastavili dneska v prvni otevreny den letosni sezony. Dcera ma dneska narozky tak to deti mely jako prekvapko po ceste do vychodnich cech. Lidi samozrejme velice malo. Vse je na sezonu nachystane, neustale to tu zvetsuji, vylepsuji, udrzuji. Personalu mrak. Cena oproti lonsku vyssi (470 / osoba behem prazdnin , svatku ci vikendu, ve vsedni den trosku levnejsi).

Bonus - s detma 9 a 7 let vybavenyma volacima hodinkama si uz muzu dovolit sedet v kresilku na slunicku a cist si knihu, nadhera. Takhle mimo sezonu je to vlastne docela prijemna navsteva, i kdyz vstup pro tri lidi & jedna pizza & dve zmrzky a kafe = dva litry v cudu :)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    Mně strašně štvalo chodit až do té doby než jsem začala mit pohodlnou rychlost jako mý rodiče = byla jsem náctiletá. V každodenním životě je to těžké, ale na procházku se fakt snažím jít rychlostí dětí. A jako dospělou mě chození celkem baví, avšak dlouhé pochoďáky pořád nejsou to co vyhledávám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam